Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo Zupa Była Za Słona!!! - wszystko co złe... |
Wersja do druku |
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 27-09-2009, 14:13
|
|
|
Jeśli podejrzewasz coś ortopedycznego, to poszukaj lekarza, który Ci zrobi prześwietlenie pod niestandardowym kątem. Moja siostra przez parę lat chodziła z coraz bardziej bolącą kostką i wszyscy lekarze zgodnie twierdzili, że symuluje, żeby dostać zwolnienie w WF-u. Dopiero w szpitalu w Otwocku zrobili jej inne prześwietlenie i wyszło, że ma w nodze dodatkową kostkę, która zaczęła się rozrastać i jeszcze chwila, a w ogóle nie mogłaby chodzić... Kostkę usunięto, noga się trzyma na drutach, ale przynajmniej działa. |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 27-09-2009, 16:53
|
|
|
Z przeciwbólowymi raczej nic nie doradzę - mam specyficzny organizm, u mnie i 5 ibupromów nie musi odnieść skutku, z zasady przy cięższych kontuzjach mój lekarz od razu przepisuje mi zastrzyki przeciwbólowe (które kurde działają, ale nie nadaje się po nich do niczego, czytając listę składników dowiedziałem się, że są tam między innymi jakieś opiaty...). Natomiast, jeżeli to coś ortopedycznego, to polecam poleżeć trochę w zimnej wodzie. Na początku szlag człowieka może trafić, ale z czasem przynosi to straszną ulgę (przynajmniej w moim wypadku). |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 27-09-2009, 20:26
|
|
|
Bo w środku malowania zaczął odklejać się sufit. =_=' |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-09-2009, 10:18
|
|
|
Bo *w końcu* łaskawie dostaliśmy plan zajęć. Bo codziennie na uczelni od 9:30/11:15 do 16:15-20:45. Na 4 roku...
Tyle za Aionowania, nie będzie mnie w domu przez większość dnia, więc uczyć się będę musiał do nocy - oh joy. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 28-09-2009, 11:45
|
|
|
Bo ktoś szalenie inteligentnie zatrzasnął drzwi od łazienki, wróciłam zmęczona ze spaceru w pełnym słońcu. Pominąwszy, że mam tam wszystkie moje rzeczy. Zaraz mnie trafi ciężki szlag. |
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 28-09-2009, 11:55
|
|
|
Wychodzi trzeci tom Przygód Kubusia Puchatka. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-09-2009, 11:57
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Wychodzi trzeci tom Przygód Kubusia Puchatka. |
Trzeci? Pamiętam dwa ("Kubuś Puchatek" i "Chatka Puchatka"). Skąd trzeci? |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 28-09-2009, 12:04
|
|
|
Cytat: | Trzeci? Pamiętam dwa ("Kubuś Puchatek" i "Chatka Puchatka"). Skąd trzeci?
|
Jak to skąd? Napisano... Po co dobra franczyza ma się marnować? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 28-09-2009, 17:03
|
|
|
WHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAT?!
To już chore, co robią z Kubusiem. Wersje serialowe (kukiełkowa i w 3D) były tak debilne, infantylne, idiotyczne, i jeszcze nie wadomo jakie, że brak mi słów. I teraz śmią wydawać kolejny tom?! To tak, jakby napisano oficjalnie kontynuację Władcy pierścieni i autorem nie byłby Tolkien, ani nikt z nim powiązany.
Jedyne co trawię w wersji pisanej, czego nie napisał Milne to Tao KP i Te Prosiaczka.
Cholerstwa jedna nie wiedzą, co to dobry smak.
Rozumiem, że za tym wszystkim stoi Disney, tak?!
Jak ja chciałbym, żeby im odebrano prawa do wydawania pozycji z Misiem.
Reunion" Genesis, kinowy (amerykański) Dragon Ball, kolejny Kubuś Puchatek... Co jeszcze?! |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 28-09-2009, 17:50
|
|
|
Kurcze, źle mi. Nie znoszę radykalnych zmian... |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-09-2009, 18:29
|
|
|
Cytat: | To tak, jakby napisano oficjalnie kontynuację Władcy pierścieni i autorem nie byłby Tolkien, ani nikt z nim powiązany. |
Była kontynuacja trylogii Sienkiewicza, była trzynasta księga "Pana Tadeusza", był "Ostatni Władca Pierścienia"... |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 28-09-2009, 18:44
|
|
|
Cytat: | był "Ostatni Władca Pierścienia"... |
O, nie wiedziałem o tym! Czytałem tylko Hobbita i Trylogię.
Co do trzynastej księgi, raczej to jest "doujin hentai", aniżeli pełnoprawna kontynuacja. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-09-2009, 18:45
|
|
|
Bo Staff jest (był?) gópi. Jak ta cała Młoda Polska zresztą.
I wrr - okienka to zło. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 28-09-2009, 18:56
|
|
|
Szlag, bo wychodzi na to, że poczta polska znowu pokpiła sprawę...
Edit: Odszczekuję to XD |
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-09-2009, 19:03
|
|
|
Grisznak napisał/a: | był "Ostatni Władca Pierścienia"... |
IMHO akurat do narzekania na kontynuacje WP lepszy jest "Pierścień Mroku"...
Bo mi się nie chce. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|