FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 197, 198, 199 ... 284, 285, 286  Następny
  Bo Zupa Była Za Słona!!! - wszystko co złe...
Wersja do druku
Bezimienny Płeć:Mężczyzna
Najmniejszy pomiot chaosu

Status: offline
PostWysłany: 07-10-2010, 08:27   

BOReK napisał/a:
Segregatory i dobrze leżący długopis to jedno, a bezsensowny wysiłek, gdy można coś zrobić prościej i skuteczniej - drugie. Work smart, not hard.
Tyle, że takie podejście ma też i drugie oblicze. Już kserówki bardzo negatywnie wpłynęły na wiedzę studentów o tym co mają w notatkach - ale do kserówek zagląda się i tak częściej niż odsłuchuje się dyktafon. Dodatkowo kartkowanie kserówek w poszukiwaniu interesującej nas informacji jest o niebo łatwiejsze niż próba znalezienia tej samej informacji w nagraniu z wykładu - więc, ironicznie, używanie dyktafonu jest może prostsze, ale przynosi gorsze efekty. Owszem, Work smart, not hard, ale smart nie zawsze oznacza easy.

the renegades on wheels.

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Irian Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 07-10-2010, 11:08   

Nie no, dyktafon ma sens li i jedynie jeśli się po powrocie do domu grzecznie (i na spokojnie, z możliwością pauzy) przepisuje wykład na papier...

BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 07-10-2010, 11:38   

O to mi właśnie chodzi. Kiedyś miałem teoretycznie prostszy pomysł z pisaniem nawet brzydko absolutnie wszystkiego, żeby po powrocie do domu to uporządkować na czysto. Zawsze wyłaziły braki, za uzupełnieniem których biegałem tygodniami (bo ktoś ma notatki, ale pożyczył temu i tak dalej). Mając te braki nagrane (bo spis z tablicy zawsze był kompletny, brakowało jednak wielu cennych komentarzy) dałoby się szybko wszystko uzupełnić.

Bezimienny napisał/a:
smart nie zawsze oznacza easy

Dokładnie, ale nie oznacza też rezygnowania z owoców postępu, które nalezy stosować z głową.

Powrót do góry Zobacz profil autora
Caladan Płeć:Mężczyzna
Chaos is Behind you

Grupy:
Melior Absque Chrisma
Omertà
Syndykat
WOM
PostWysłany: 07-10-2010, 13:18   

Mój rok wykorzystuje bloga i portalu chomikuj do rozpowszechniania informacji i materiałów. Jeszcze u mnie filmowali, lub robili zdjęcia wykładów. Potem wrzucało się na kompa. Bez kserówek byłbym daleko w tyle latami, bo zazwyczaj miałem braki w notatkach.

Technologia jest dobra;)

Bo musze czekać dwa lata , aby ten moloch padł. Czekać 10 minut, aby facet zrobił czynność, która dla dziecka z podstawówki zajęłaby minutę. Niech Poczta Polska wreszcie padnie. A co burkam, bo spóżniłem się na pociąg ku Kaszebom, gdzie miałem ochotę poczuć bliskośc z natura, czytając książkę fantasy. Jedynie kolega poprawił mi humor telefonem i idę zamiast tego na koncert kumpli w Uchu.

What I'd do to see a smile

Even for a little while

And no one loves you when you're evil

I'm lying through my teeth!

Your tears are all the company I need
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
4934952
BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 08-10-2010, 14:19   

Szczęśliwie zerknąłem ponownie w plan, bo wczorajsza smsów z kumplem zakończona zwrotem "do jutra" wzbudziła moje podejrzenia. Zajęcia mam od dziś! Tak się cieszyłem miesiąc temu, że pierwsze dwa weekendy są wolne, to musieli zmienić...

Nie wiem w której grupie jestem, ale szczęśliwie na wykładach jest to bez znaczenia. Sprawdzę sobie pod dziekanatem, bo oczywiście nikomu już nie chciało się wrzucić tej samej rozpiski na stronę.

ka_tka Płeć:Kobieta

PostWysłany: 08-10-2010, 19:59   

Bo nie dostanę stypendium, chociaż mam odpowiednią średnią - jakimś cudem jeden z przedmiotów nagle przestał się liczyć, więc już nie mam odpowiedniej średniej. argh!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2203707
Sasayaki Płeć:Kobieta
Dżabbersmok

Grupy:
Melior Absque Chrisma
WOM
PostWysłany: 11-10-2010, 08:40   

Coś mnie bierze. Niedobrze, akurat teraz nie bardzo mogę sobie pozwolić na chorowanie. W dodatku jest zimno, a w sobotę ma padać śnieg. Pryh!

Olać zimę! Najeść się igliwia i spać!

Sapgulcząc poprzez mrok!

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
9349483
Sm00k
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 11-10-2010, 10:43   

Bo Amazon fochnął się na mnie i nie przyśle mi Kindla.
Olać to.
Kupiłem na Allegro==
Powrót do góry
Agon Płeć:Kobieta

PostWysłany: 11-10-2010, 15:53   

Bo lektor łaciny jest porażką, bo sposób, w jaki prowadzi zajęcia, jest porażką. Dlaczego musiał nam się trafić jakiś dziad po 60-tce (wnioskując po wyglądzie)? ;__;
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Mononoke Płeć:Kobieta
Little Yōkai

Grupy:
Alijenoty
Lisia Federacja
PostWysłany: 11-10-2010, 16:50   

Bo w dwa lata muszę wyrobić 60 h fakultetów z przedmiotów podstawowych i 45 h z przedmiotów zakresu produkcji zwierzęcej, z czego w tym roku akademickim mam na to przeznaczone 45 h zajęć i w przyszłym tak samo. Za dodatkowe godziny trzeba płacić, a tych przedmiotów które łączenie liczą sobie 15 h zajęć jest parę i są tak rozłożone na poszczególne semestry, że ciężko cokolwiek wybrać. Ja pitole, czy oni na tej uczelni umieją liczyć? I czy dziekan kiedykolwiek pojmie o co nam chodzi, bo na razie jak mu tłumaczymy, że wykonanie tego genialnego planu jest fizycznie niemożliwe (no chyba, ze to jest podstępnie zaplanowane tak, żebyśmy wszyscy faktycznie płacili za te dodatkowe godziny) to nas nie rozumie. I do jasnej ciasnej, co to w ogóle za przedmioty do wyboru są (i z jakimi prowadzącymi)? Niektóre to wogóle jeden wielki WTF: fizjologia ryb?! analiza komputerowa stad bydła mlecznego??!! praktyczne aspekty kontroli rozrodu świń w wielkotowarowej i zarodowej fermie trzody chlewnej???!!! O.o
Nic tylko iść i się pociąć sucharkiem.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 11-10-2010, 17:59   

O, widzę, że nie tylko od prawników wymagana jest zdolność multilokacji. Bądź dzielna, Mono...

Mononoke Płeć:Kobieta
Little Yōkai

Grupy:
Alijenoty
Lisia Federacja
PostWysłany: 11-10-2010, 19:43   

Staram się, staram. Choć czasem brak mi sił i mam ochotę powiedzieć:
zapałki - 2 zł, kanister benzyny - 200 zł, widok szkoły w płomieniach - bezcenne *__*

A jeszcze, żeby uprzyjemnić mi wieczór (bo wizja jutrzejszych apów to mało): rodzice wykorzystują przeciwko sobie moje wypowiedzi, których nie powiedziałam i potem dzwonią do mnie z pretensjami. Dżizas
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Koranona Płeć:Kobieta
Morning Glory

Grupy:
Syndykat
WOM
PostWysłany: 11-10-2010, 20:09   

Bo ten poniedziałek był ZŁYM PONIEDZIAŁKIEM. Bo przeziębienie, bo czas, bo ogólna beznadziejność. Wyjazd z początku cieszący jest teraz utrapieniem. I zero herbaty w ciągu dnia :(

Numer Gadu-Gadu
408121
Sasayaki Płeć:Kobieta
Dżabbersmok

Grupy:
Melior Absque Chrisma
WOM
PostWysłany: 12-10-2010, 09:24   

Bo nieprzespana noc, katar, ciężka walicha i wlekący się autobus... wrrr. A w dodatku muszę pooglądać dziś ćwiczeniowca z etyki, a to żadna rozkosz.

Sapgulcząc poprzez mrok!

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
9349483
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 12-10-2010, 15:39   

Nienawidzę empików. Mają chyba z pięć różnych kalendarzy art noveau, które są obłędne, jedwabiste i wojgle. Żeby ich diabli, no...

Strona 198 z 286 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 197, 198, 199 ... 284, 285, 286  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi