Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo Zupa Była Za Słona!!! - wszystko co złe... |
Wersja do druku |
Agon
|
Wysłany: 02-11-2010, 10:26
|
|
|
Bo niech szlag trafi limit transferu! Było tak pięknie, net śmigał w nocy z zawrotną prędkością, tyle rzeczy zdążyło się pobrać w ciągu kilku godzin... Budzę się rano i bach, koniec. Teraz znowu będę musiała czekać miesiąc, żeby ściągnąć do końca 2. odcinek Unicorna i kinówkę Macrossa F (chyba że poświęcę na ściąganie tych plików minimum tydzień...). Ja chcę już Cyfrowy Polsat z Internetem! |
|
|
|
|
|
Chudi X
|
Wysłany: 02-11-2010, 20:56
|
|
|
Pisaliśmy dzisiaj na japońakim JLPT N5 w celu treningu, przed normalnym egzaminem w grudniu. Testy na 4 godziny normalnego trybu, zrobiliśmy na szybkiego w 1,5 ale nie o to chodzi. Do egzaminu pozostał miesiąc, a tu 23,25% z 60% potrzebnych na zdanie. Mam nauczkę, za swój przerost ambicji. Trzeba było jeszcze się pouczyć normalnym trybem, a nie pchać się na egzamin... |
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 02-11-2010, 21:05
|
|
|
Bo ^%$#@%&* Poczta Polska. Moim takim małym, malutkim marzeniem jest aby ten badziew, ten straszny moloch nareszcie UPADŁ.
Żegnajcie, moje piękne MEXXowe buty. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 02-11-2010, 21:55
|
|
|
Bo net się ciągle ślimaczy.... Ale co gorsze, nie zapakowałam piżamy! Cholera, jak można zapomnieć piżamy? No cóż, przez najbliższy czas muszę się zadowolić prowizorką. Dobrze chociaż, że wzięłam ręcznik =____= |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Dida
Ostoja zdrowego rozsądku
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 02-11-2010, 22:48
|
|
|
Crofesima napisał/a: | Bo ^%$#@%&* Poczta Polska. Moim takim małym, malutkim marzeniem jest aby ten badziew, ten straszny moloch nareszcie UPADŁ. |
I żeby rzesze niewinnych osób, w tym ja zostały bez pracy? Dziękuję Ci bardzo za takie życzenie.
Bo mam dosyć dzisiejszego dnia, a wcale nie zapowiada się, żeby następne miały być lepsze. |
|
|
nat_mich
jeż
|
Wysłany: 03-11-2010, 11:49
|
|
|
nie jestem najlepsza w temacie kontaktów międzyludzkich innych niż służbowych. szit. |
_________________ Without dance life would be a mistake
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
|
Wysłany: 03-11-2010, 13:54
|
|
|
Dida napisał/a: | Dziękuję Ci bardzo za takie życzenie. |
Fakt, przepraszam, źle się wyraziłam - niech wałbrzyska poczta spłonie w ogniu piekielnym. Naprawdę trudno jest być cierpliwym człowiekiem, kiedy w ciągu miesiąca (!) na poczcie kradną ci trzecią paczkę. Paranoja. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
|
Wysłany: 03-11-2010, 16:57
|
|
|
KOCHAM moją uczelnię. Nie ma to jak tak zorganizować plan, żeby zajęcia wypadały w oba długie listopadowe weekendy. Okej, w sumie jak mus to mus, ale robi się to wkurzające w momencie, kiedy słyszy się od jednego z wykładowców: "Aaaa, znowu długi weekend? A bo wiecie, to może mnie wtedy nie być. Jakby co, to dam znać". Kurde, co to ma być? Skoro studenci muszą się przyturlać na zajęcia, żeby wysłuchać bredzących mniej lub bardziej sensownie wykładowców, to to powinno też działać w drugą stronę - wykładowcy powinni przyjść, żeby pobredzić do studentów. Jak kobita nie przyjdzie, to robi mi to piękną dziurę od 9:30 do 13:15. Grrr. I w edziekanacie mogliby w końcu wywiesić listę ludzi, którzy dostaną stypendia naukowe. Chciałabym je dostać.
Plus KOCHAM moją promotorkę, z którą mam przy okazji tłumaczenie. Przyłazi na zajęcia wypindrzona, po czym wstawia mi 2 za jedno tłumaczenie (robione przez końcowy kwadrans pierwszych zajęć, bez słowników; miałam JEDEN błąd, hm, dość poważny w pewnym sensie, ale na litość, ja dopiero studiuję, nie jestem tłumaczem z 40-letnim doświadczeniem), tłumacząc się metodą "tough love", a zaraz potem 4 za drugie tłumaczenie (robione przez końcowe 10 min zajęć), z uwagą, że to właściwie ona dostała te 4, nie ja (czyt. to jej wielka łaska, że dała mi 4, a nie 2; a nie miałam żadnego poważnego błędu). Serio, z dwoma porządnymi zajęciami na dwa dni znika mi wszelka ochota, żeby się wlec co 2 tygodnie na tę zżerającą mi kupę kasy uczelnię. |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 03-11-2010, 20:44
|
|
|
Cytat: | Bo przesyłka doszła w ekspresowym tempie! Mru, trzeba będzie bardziej oszczędzać na żarciu, żeby częściej sprawiać sobie takie gadżety. |
Cofam. Czuję się oszukana, chcę z powrotem moje pieniądze.
Fani M&A - nie kupujcie figurek w pewnym polskim sklepie (nie będę wymieniać z nazwy...), sprowadzajcie z Japonii, prosto od producenta - przynajmniej będziecie mieć pewność, że SĄ ORYGINALNE.
Chyba zaraz wywalę to badziewie, bo nie mogę na to patrzeć. Szkoda, że wcześniej nie zapoznałam się z artykułami o fake'ach i nie przeczytałam pewnych opinii na pewnym forum... |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 03-11-2010, 21:00
|
|
|
Pur ty. A to na pewno jest nieoryginalna figurka? Czy może kupiłaś jakiegoś Gashapona, one nie są wysokiej jakości? |
|
|
Agon
|
Wysłany: 03-11-2010, 21:03
|
|
|
To nendoroid. Mam 100% pewność, że to fake - znalazłam w necie zagraniczny artykuł, w którym był dokładnie przedstawiony oryginał i fake tego samego nendoroida :<
Oby petit nendoroid losowego Vocaloida, który ma dopiero przyjść, okazał się oryginalny - choć był już zamawiany z innego sklepu - bo chyba się pochlastam -_- |
|
|
|
|
|
Vivian
La Fleur du mal
|
Wysłany: 03-11-2010, 23:10
|
|
|
Padam z nóg ze zmęczenia a mam jeszcze mnóstwo roboty, tonę w książkach, które mam przeczytać... Poszłam wcześniej spać no i obudziłam się o 1.00 w nocy z powodu jakiegoś koszmaru, który mi się przyśnił, potem już nieustannie się budziłam. Rano chodziłam półprzytomna, spacer na świeżym powietrzu nie pomógł, kawa nie pomogła, tabletka na ból głowy też nie. No więc jak wróciłam do domu, poszłam się zdrzemnąć. No i obudziłam się zlana zimnym potem, bo śnił mi się ćwiczeniowiec, który dyktował nam utwór literacki a my mieliśmy go zapisać NUTOWO, potem zrobił wejściówkę a ja nic nie wiedziałam, następnie wyszłam z sali i nie potrafiłam wrócić i jakimś sposobem trafiłam do gabinetu neurologa (był obok sal wykładowych)...
No sio! A kysz paskudne sny! Jeszcze żeby podświadomość męczyła, no jakże to tak? |
|
|
Agon
|
Wysłany: 04-11-2010, 12:43
|
|
|
Zaraz mnie krew zaleje. Co za bezczelny, oszukańczy sklep. Nie dość, że wciskają ludziom podróbki, to jeszcze mój temat na ich forum został usunięty, bo 'Forum to nie miejsce na takie deklaracje', choć zadałam pytanie odnośnie reklamacji w ODPOWIEDNIM dziale. Na komentarze pod zamówieniem też nikt nie raczy odpowiedzieć. Niech ich diabli.
Teraz pytanie: warto psuć sobie nerwy o 90 zł, czy nie warto? Cóż, za tę samą cenę miałabym oryginalną figurkę z AmiAmi... |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 04-11-2010, 13:27
|
|
|
Urufu napisał/a: | Teraz pytanie: warto psuć sobie nerwy o 90 zł, czy nie warto? |
Warto zwrócić towar, skoro jest przewidziana w regulaminie taka możliwość, a potem zamówić gdzie indziej, zamiast psuć sobie nerwy z reklamacją. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 04-11-2010, 13:40
|
|
|
Wiesz, 90 zł nie chodzi piechotą, a ty zapłaciłaś za coś, co nie spełnia twoich oczekiwań i co gorsza, jest niezgodne z tym co sklep miał ci dostarczyć. Przede wszystkim, sprawdź w regulaminie na stronie sklepu, do kiedy przyjmowane są zwroty (zazwyczaj sa to dwa-trzy tygodnie od otrzymania przesyłki). O ile się orientuję, powinnaś mieć możliwość zwrotu towaru bez podania przyczyny, do 14 dni. Jeżeli zostałaś w ten sposób potraktowana, po prostu oddaj figurkę, odzyskaj kasę i poszukaj innego sklepu. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|