Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo Zupa Była Za Słona!!! - wszystko co złe... |
Wersja do druku |
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 31-07-2012, 18:53
|
|
|
Mononoke napisał/a: | Idę po raz trzeci zabić Francesco de Pazzi... | Sadystka xD |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 01-08-2012, 09:47
|
|
|
Bo przeprost w kolanie, który był zaplanował zaatakować akurat teraz, czyli na dwa dni przed wyjazdem w góry. Fcukdesu, zapowiada się popylanie po górach w stabilizatorze a odchorowywanie tego przez reszte wakacji == |
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
|
|
|
|
|
Muchozol
---
Dołączyła: 06 Lip 2012 Skąd: Szczochowice Jabolskie Status: offline
|
Wysłany: 01-08-2012, 12:27
|
|
|
Muchozol napisał/a: | Zdałam prawo jazdy :P. Jeden pirat drogowy więcej. |
Echh bo pisałam to parę dni temu z taką radością, jeszcze mam prawko nie odebrane, a mam zderzak tłuczony ;p. Jak to się mawia - "żal.pl" :(. |
_________________ "Miłość jest jak gówno. Czasem wychodzi samo, ale czasami trzeba mu nadać fajne, śliskie pchnięcie." Eric Cartman |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 01-08-2012, 16:57
|
|
|
To się ciesz, że jeszcze Ci nie wlepili 500pln za niemanie uprawnień >] |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Muchozol
---
Dołączyła: 06 Lip 2012 Skąd: Szczochowice Jabolskie Status: offline
|
Wysłany: 02-08-2012, 15:34
|
|
|
Jo, w pierwszych dniach jest 500pln za nieposiadanie uprawnień, ale później jak dodadzą już osobę do bazy kierowców to wtedy wlepiają 50pln za nieposiadanie dokumentu, więc się nie przejmuję i tak już sobie zwlekam (XDDD).
Póki co to bardziej się cieszę, że blachy nie obiłam. |
_________________ "Miłość jest jak gówno. Czasem wychodzi samo, ale czasami trzeba mu nadać fajne, śliskie pchnięcie." Eric Cartman |
|
|
|
|
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 02-08-2012, 15:45
|
|
|
Ktoś zabiera mi części u zegarmistrza. Hejt. To są moje części...
I omija mnie maraton LOTRa w kinie. Sigh. |
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 02-08-2012, 16:12
|
|
|
Koranona napisał/a: | I omija mnie maraton LOTRa w kinie. Sigh. |
taa, mnie też.
Mam dosyć bycia chorą, DAJCIE MI WYJŚĆ Z DOMU. Może akurat nie w tym momencie, bo na dworze jest na oko +40 stopni, ale przynajmniej oddajcie mi mój głos... może powinnam zacząć śpiewać, skoro teraz brzmię trochę jak Pink. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 05-08-2012, 11:27
|
|
|
Argh, takie mieszkanie uciekło sprzed nosa. :( |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 05-08-2012, 12:47
|
|
|
Mieszkanie fajne, owszem - trudno.
Mam 5 zajętych już dni na rozwiązanie zagadki braku kawałka oświetlenia wozu. Mam nadzieję, że da się to zrobić... |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
|
|
|
|
|
Wiewiór
irish mastah
|
Wysłany: 07-08-2012, 08:57
|
|
|
Wkurzyła mnie wczoraj lekarka. Miła i ogarnięta, ale zeszło na dzieci i mówię, że nie chcę, nie planuję i raczej się nie zdarzą. Na co ta zaczęła mnie przekonywać, że młoda jeszcze jestem i mi się pewnie odmieni. Noż kura czarna! Czy ludziom naprawdę jest tak trudno zrozumieć, ze ktoś może mieć swoje zdanie i nie zamierza go zmieniać od 13 lat?! A już tym bardziej tylko po to by dać się zaszufladkować w polskim stereotypie zakładania rodziny?! News z ostatniej chwili - dzieci nie są najwyższym szczęściem i pragnieniem każdej kobiety =___= <rage mode off> |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 07-08-2012, 09:27
|
|
|
Kolejna owadzia plaga... były osy i muszki owocówki, a aktualnie na topie są muchy. Paskudne, czarne muchy. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 07-08-2012, 10:14
|
|
|
Cytat: | A już tym bardziej tylko po to by dać się zaszufladkować w polskim stereotypie zakładania rodziny?! |
... W czym?
To znaczy niby co, zakładanie rodziny jest anachronicznym zwyczajem? Pustą formą społeczną? Dziwną modą? Wykwitem opresyjnej kultury? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Wiewiór
irish mastah
|
Wysłany: 07-08-2012, 11:56
|
|
|
Ysen, chodzi mi o to, że ludzie nie przyjmują do wiadomości światopoglądu innych, bo za bardzo kłóci się z wpajaną im normą. Jeżeli mówię, że nie chcę mieć dzieci, bo <wstaw argumenty> to wolałabym nie słyszeć ciągle, że mówię tak tylko dlatego , że jestem jeszcze młoda i głupia i mi przejdzie. I że przecież każda kobieta chce założyć rodzinę z dziećmi. Męża to może i bym chciała mieć, ale w moim przypadku rodzina nie równa się 2+dzieci, tylko samo 2. I jest mi źle, że w ogóle społeczeństwa, szczególnie tego po 30 roku życia, traktuje się mnie jak rozkapryszone dziecko, które w końcu i tak będzie się musiało podporządkować tradycji, a nie jako w pełni świadomą osobę. |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 07-08-2012, 12:04
|
|
|
Wiewiór napisał/a: | I jest mi źle, że w ogóle społeczeństwa, szczególnie tego po 30 roku życia, traktuje się mnie jak rozkapryszone dziecko, które w końcu i tak będzie się musiało podporządkować tradycji, a nie jako w pełni świadomą osobę. |
Wszystkich nie zadowolisz. Let them deal with it. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 07-08-2012, 12:29
|
|
|
Co fakt, to fakt, wmawianie ludziom, że nie wiedzą czego chcą, względnie, że jeszcze nie wiedzą, jest dobijające, jak wszystkie przykłady braku empatii.
Natomiast przyznam, że podłamują mnie w tym kontekście określenia typu "polski stereotyp", "światopogląd" i "tradycja", a już zwłaszcza stawianie obok siebie opcji "chcę mieć dzieci" - "nie chcę mieć dzieci" jako całkowicie równoprawnych i równoważnych. Posiadanie potomstwa nie jest kulturowym widzimisię, a koniecznym warunkiem przetrwania cywilizacji i gatunku jako takiego, kropka. Nie ma dzieci = nie ma ludzi. Wydawałoby się to oczywiste.
Nie, nie uważam, że "każdy musi, nieważne czy chce", ani tym bardziej, że "każdy tak naprawdę chce". Rozumiem, że niektórym ta norma społeczna może nie pasować i postanawia jej nie stosować*, nie podoba mi się tylko atakowanie jej, jakby była niepotrzebnym arbitralnym urojeniem patriarchalnej kultury. Bo akurat nakaz płodzenia i odchowywania potomstwa jest całkowicie racjonalny.
* acz fakt, że dotyczy to głównie tej inteligentniejszej części populacji niewątpliwie ugryzie kiedyś ludzkość w tyłek... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|