Bo Zupa Była Za Słona!!! - wszystko co złe... |
Wersja do druku |
Ichi-chan
Ićsprite!
Dołączyła: 29 Wrz 2009 Skąd: nie chcesz wiedzieć... Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 20-09-2016, 12:11
|
|
|
Szczerze powiedziawszy nawet szybko się goi, tyle że nadal mam krwawy posmak w ustach... Ale dziura się zapada!
Dzięki za rady Borek ;) |
_________________ Caw Caw Modrafokas
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 20-09-2016, 15:31
|
|
|
Generalnie rana po zębie powinna być z miejsca zaszyta, możliwie z porcją antybiotyku. Może przy ósemkach jest inaczej, ale od pozostawiania otwartych ran w ustach się generalnie odeszło już jakiś czas temu.
A to że się zapada to kij, dziąsło szybko odrasta i taka rana będzie się mocno zmieniać. Dopóki nie boli to jest dobrze. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 20-09-2016, 15:52
|
|
|
Cytat: |
Przynajmniej poszło 'szybko' - samo wyrwanie było pierońsko szybkie (wygląda na to, że ósemki w pozycji horyzontalnej łatwiej się wyrywa hm)...
|
Powiedziałbym raczej, że masz szczęście do korzenia ;-) Mi górne ósemki pani chirurg wyrwała spokojnie i bez problemów właśnie dlatego, że miały prosty korzeń...
Za to dolne - yay dla półtorej godziny na ząb wymagające przepiłowania na pół przez dwa korzenie układające się w obcęgi (i to jeszcze ósemka jaka nie wyszła, więc spod dziąsła).
Cytat: |
Yeah, Półtora! Mam ziejąca dziurę w gębie po ósemce i czarną (prawie jak Sasankowa dusza) siódemkę która się ukruszyła. JOY!!! |
Ale to akurat dziwne, nie założyli Ci szwów? Dostałaś jakiś antybiotyk do zażywania chociaż? |
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 20-09-2016, 18:27
|
|
|
Jak mi wyrywali zęby "mądrości" rosnące oczywiście poziomo w szczęce to również szybko i bez zaszywania czy czegokolwiek. Oczywiście wcześniej miałam rtg w celu wytropienia jak korzeń jest ustawiony. Na początku tylko był posmak żelazisty z krwi, ale po tygodniu już absolutnie nic :) |
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 20-09-2016, 20:20
|
|
|
Ponownie zadziwia mnie ile jenototów miało zęby które wybrały poziomą karierę.
huh. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Ichi-chan
Ićsprite!
|
Wysłany: 20-09-2016, 23:08
|
|
|
Cytat: | Ale to akurat dziwne, nie założyli Ci szwów? Dostałaś jakiś antybiotyk do zażywania chociaż? |
Kazał mi brac antybiotyk dwa dni przed zabiegiem więc tak barbarzyńsko nie było :)
Cytat: | Jak mi wyrywali zęby "mądrości" rosnące oczywiście poziomo w szczęce to również szybko i bez zaszywania czy czegokolwiek. Oczywiście wcześniej miałam rtg w celu wytropienia jak korzeń jest ustawiony. Na początku tylko był posmak żelazisty z krwi, ale po tygodniu już absolutnie nic :) |
Otototo! Też miałam robione zdjęcie i miałam polewkę z tego jakie 'gupie' są te zęby...
To pocieszające :). Szczerze myślałam że będę na przeciwbólowych jechać, a tu praktycznie nic :/ |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 21-09-2016, 09:58
|
|
|
Cytat: | Ponownie zadziwia mnie ile jenototów miało zęby które wybrały poziomą karierę. |
Moje rosły pod kontem 45 stopni i skręcały w górę , ale to lewa strona.
Co do "półtora zęba nie mam" znam i współczuję. Dodam, że w moim przypadku pan sadysta ukruszył tylną ścianę pod główką zęba. W zasadzie już na szyjce. Dopiero trzeci majster wiedział co z tym robić. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 24-09-2016, 19:45
|
|
|
7 tygodni to cholernie długi czas :|.
EDIT= 6 tygodni to też cholernie długi czas, ale już lepiej. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 24-10-2016, 11:45
|
|
|
Bo poszedłem do pracy po chorobie:]
A w pracy skręciłem nogę.
Najlepsze jest w tym to, że biegnąc na pomoc facetowi, który uczy u nas pierwszej pomocy. A ten jegomość nie ruszył dupy, żeby pomóc mi wstać. |
|
|
|
|
|
Ichi-chan
Ićsprite!
|
Wysłany: 28-10-2016, 17:26
|
|
|
Bo pomyliłam temat! I narzekania swe dałam ani do zupy ani do życia D: |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-10-2016, 18:29
|
|
|
Wiesz, że możesz skasować tamtego post i wkleić jego zawartość do właściwego tematu? (ewentualnie ja skasuję, jeśli coś) |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Smk
|
Wysłany: 29-10-2016, 06:15
|
|
|
Tren napisał/a: | Wiesz, że możesz skasować tamtego post i wkleić jego zawartość do właściwego tematu? (ewentualnie ja skasuję, jeśli coś) |
Ale wtedy narzekać się nie da. >D |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Gość
Gość
|
Wysłany: 01-11-2016, 20:02
|
|
|
Bo jesienne deszcze... ;( |
|
|
|
|
|
Smk
|
Wysłany: 15-11-2016, 22:27
|
|
|
Bo potrzebuję porady prawnej w temacie prawa rodzinnego. Ugh. |
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 02-12-2016, 23:52
|
|
|
Jakiś miesiąc temu okazało się, że zostałam uwikłana w dentystyczny koszmar (Zaithan zjadł mi ząb D: ). Łogulnie kanałowe, zapychanie lekarstwem, czekanie, cały ten cyrk. Musiałam przesunąć jedną wizytę na dzisiaj, bywa. Tyle, że dentystka nie ogarnia w daty, a asystentka w stomatologię, więc jakimś trafem uznały, że to taka szybka wizyta, a nie zakładanie sensownej plomby, jak miało być, więc de facto czekałam pół godziny w poczekalni bo obsuwa, by się dowiedzieć, że nie ma czasu mnie leczyć. Trzeba przesunąć. No cóż,bywa, ale niestety, pech chciał, że ten nieszczęsny ząb mi się ukruszył. I teraz muszę tydzień żyć z ułamanym zębem, o ostrej krawędzi. Joy. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
|