FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 26, 27, 28  Następny
  Krwawa Jatka - Komentarze
Wersja do druku
RepliForce Płeć:Mężczyzna
Vongola Boss


Dołączył: 30 Sty 2009
Skąd: Z Pustyni
Status: offline

Grupy:
Omertà
PostWysłany: 17-04-2010, 09:45   

Sm00k napisał/a:
Sora jest "tylko" człowiekiem

Gdyby był "tylko" człowiekiem, to prawdopodobnie skończyłby jak Ravel w poprzedniej walce. Sama krew pustelnika daje całkowitą obronę przed Ogniem i Mrozem, a na dodatek posiada krew pół boga, oraz niemal nieskończoną ilość piór feniksich, więc jakby nie patrzył, jest pół-śmiertelny (może umrzeć ze starości, jednak jeśli starość przyjdzie przed czasem, osoba, która przyśpieszyła czas oddaje swoją młodość na rzecz tego, który ją stracił).

Sm00k napisał/a:
Zniszczyłeś blokadę magiczną. Okej. Magią. Już nie okej.


Nie jest to magia bezpośrednio. Promienie słoneczne zostały nakierowane bezpośrednio se słońca, dzięki czemu jest to furtka w technice broni. Po drugie, miecz działa na zaklęcia tylko w pewnym obszarze. Więc zaklęcie mogło zostać użyte poza polem działania broni, a następnie zadziała jako w pełni naturalny efekt.

Podsumowując: Portrety będą uzupełnione po walce <bo napisanie tego wszystkiego zajmie mi trochę czasu>

_________________
"Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
4841576
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid


Dołączył: 11 Maj 2003
Skąd: дикая охота
Status: offline

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 17-04-2010, 09:50   

Cytat:
Nie jest to magia bezpośrednio. Promienie słoneczne zostały nakierowane bezpośrednio se słońca, dzięki czemu jest to furtka w technice broni.


Sm00k chyba wyraźnie pisał, że miecz musi się znaleźć we wnętrzu gwiazdy by cokolwiek mu się stało?
Cytat:

Po drugie, miecz działa na zaklęcia tylko w pewnym obszarze. Więc zaklęcie mogło zostać użyte poza polem działania broni, a następnie zadziała jako w pełni naturalny efekt.


Użyte przez kogo?

_________________
I can survive in the vacuum of Space
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź galerię autora
RepliForce Płeć:Mężczyzna
Vongola Boss


Dołączył: 30 Sty 2009
Skąd: Z Pustyni
Status: offline

Grupy:
Omertà
PostWysłany: 17-04-2010, 10:13   

Ysengrinn napisał/a:
kogo

Maxwella

_________________
"Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
4841576
Velg Płeć:Mężczyzna


Dołączył: 05 Paź 2008
Status: offline

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 17-04-2010, 10:23   

Zaraz, Ty uznajesz, że Maxwell jest tożsamy ze Słońcem?

_________________
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid


Dołączył: 11 Maj 2003
Skąd: дикая охота
Status: offline

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 17-04-2010, 10:31   

Nieistotne, czy tożsamy. Występując z własnej inicjatywy, a nie jako summon, Maxwell jawnie gwałci zasady pojedynku, wtrącając się do nie swojej walki i działając na korzyść jednej ze stron. Uważam, że osoba której pomógł powinna zostać zdyskwalifikowana.

_________________
I can survive in the vacuum of Space
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź galerię autora
Serika Płeć:Kobieta


Dołączyła: 22 Sie 2002
Skąd: Warszawa
Status: offline

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 17-04-2010, 13:14   

RepliForce napisał/a:
Podsumowując: Portrety będą uzupełnione po walce

Repli, wydawało mi się, że pisałam wcześniej wyraźnie. Portret uzupełniasz PRZED walką. Jeśli nie był uzupełniony, to nie wymienione w nim zdolności nie istnieją.

_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora
 
Numer Gadu-Gadu
1051667
Bezimienny Płeć:Mężczyzna
Najmniejszy pomiot chaosu


Dołączył: 05 Sty 2005
Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych.
Status: offline
PostWysłany: 17-04-2010, 19:43   

RepliForce napisał/a:
Nie jest to magia bezpośrednio. Promienie słoneczne zostały nakierowane bezpośrednio se słońca, dzięki czemu jest to furtka w technice broni. Po drugie, miecz działa na zaklęcia tylko w pewnym obszarze. Więc zaklęcie mogło zostać użyte poza polem działania broni, a następnie zadziała jako w pełni naturalny efekt.

+1 za pomysł użycia magii na zewnątrz pola, by wywołać efekt niemagiczny w środku.
-5 za użycie tej magii podczas gdy twoja postać nadal była w środku. Summony też wymagają magii/mocy/śmocy by się pojawić - gdy summoner jest w polu antymagii, dość jasne powinno być, że przywoływać nie może.
PS: ponieważ nie należę do grupy jurorów, przyznane tu punkty mają charakter jedynie informacyjny i wyrażają tylko moją prywatną opinię.

_________________
We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Sm00k
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 17-04-2010, 20:21   

Bezimienny napisał/a:

+1 za pomysł użycia magii na zewnątrz pola, by wywołać efekt niemagiczny w środku.
-5 za użycie tej magii podczas gdy twoja postać nadal była w środku. Summony też wymagają magii/mocy/śmocy by się pojawić - gdy summoner jest w polu antymagii, dość jasne powinno być, że przywoływać nie może.
.


Amen. Repli, tu leży pies pogrzebany. Wyjaśnij proszę tą niejasność, do reszty posta nie mam zastrzeżeń.
Powrót do góry
Costly Płeć:Mężczyzna
Maleficus Maximus


Dołączył: 25 Lis 2008
Status: offline

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 17-04-2010, 21:51   

...poprawcie mnie jeśli się mylę, ale Arena to chyba jeden z bardziej rozrywkowych questów w multi. To znaczy swobodna i czysto fantazyjna nawalnka, ograniczona tylko przez wyobraźnie (i potrzebę uwzględnienia w niej logiki). Jeżeli w kontekście tego dochodzi do sytuacji, gdy wymagane jest powoływanie "sędziów", to jaki to ma sens?

Sm00k, Repli - to jest zabawa, jeżeli nie umiecie się dogadać, to darujcie sobie, blokujecie temat, a są następni w kolejce oczekujący na możliwość walki, a jeżeli walkę jednak skończyć chcecie, to zachowajcie się jak normalni ludzie i dogadajcie się, a nie odwołujcie się do bóg-wie-kogo z prośbą o ocenę waszej cholernej wyobraźni. Krótki dialog via gg albo coś o analogicznym działaniu zapewne pomógłby sto razy efektywniej niż interwencja z zewnątrz.

No co poradzić, wkurza już mnie ta cała sytuacja, tym bardziej, im więcej osób niepotrzebnie w koło niej się gromadzi (wliczając w to mnie...).

_________________
All in the golden afternoon
Full leisurely we glide...
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
RepliForce Płeć:Mężczyzna
Vongola Boss


Dołączył: 30 Sty 2009
Skąd: Z Pustyni
Status: offline

Grupy:
Omertà
PostWysłany: 17-04-2010, 22:07   

Sm00k napisał/a:
dość jasne powinno być, że przywoływać nie może

Jak już pisałem nieraz, Sora wzywa Panią księżyca. Jednak jest to jakby bardziej zawołanie, telepatia, niż zaklęcie Summonu. Luna użycza swoich mocy dobrowolnie, dlatego nie jest zdana na moce Senina. Daisuke pozwala jej zaśpiewać pieśń korzystającą z jego Opali i naszyjnika króla demonów (potrzebny, aby wezwać Asure z Tales of innocence).

Prościej. Luna jest osobnym sługą, więc nie korzysta z mocy pustelnika, zaś Summony, które wezwie Sora, tak naprawdę są wzywane przez Luna, dzięki jej pieśni.
PS: Podobnie mogą działać podziały duszy chłopca, ponieważ aby ich użyć, Sora musi wezwać Udatę, córkę Luny.

Velg napisał/a:
Zaraz, Ty uznajesz, że Maxwell jest tożsamy ze Słońcem?

Nie. Chodziło mi o niego

Ysen, Maxwell, to jedna z moich technik więc chciał, nie chciał, musiał mi pomóc.
A i teraz wyprzedzę twojego Objectiona: Zawołanie Luny też można zaliczyć do techniki, więc również nią jest. A wezwanie Maxwella, undina i innych summonów, to tak jakby technika łańcuchowa. Jak widać, pod tym względem nic na mnie nie znajdziesz.

Costly rozumiem cię, ale nie chce odpuścić na takim poziomie.

_________________
"Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
4841576
Bezimienny Płeć:Mężczyzna
Najmniejszy pomiot chaosu


Dołączył: 05 Sty 2005
Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych.
Status: offline
PostWysłany: 17-04-2010, 23:28   

RepliForce napisał/a:
Prościej. Luna jest osobnym sługą, więc nie korzysta z mocy pustelnika, zaś Summony, które wezwie Sora, tak naprawdę są wzywane przez Luna, dzięki jej pieśni.
...Czy zdajesz sobie sprawę, że właśnie się zdyskwalifikowałeś? Właśnie stwierdziłeś, że wcale nie walczysz 1 na 1, tylko za ciebie walczy dodatkowy eNPeC (no, chyba że ciebie źle zrozumiałem).

Tak czy inaczej, jeśli Luna jest na arenie, to nie powinna być w stanie używać summonów. Jeśli jest poza areną, to jest widzem, a nie walczącym, i nie powinna interweniować w odbywającą się na niej walkę - pomoc z zewnątrz jest niemile widziana.

PS: Summony są dopuszczalne - ale działania na zasadzie "krzyczę głośno, i zwala się dziesięciu moich znajomków" już nie bardzo. No, chyba że chcesz dać i Sm00kowi możliwość zawołania pomocników - jestem pewny, że by się kilku znalazło.

_________________
We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.


Ostatnio zmieniony przez Bezimienny dnia 17-04-2010, 23:35, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Serika Płeć:Kobieta


Dołączyła: 22 Sie 2002
Skąd: Warszawa
Status: offline

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 17-04-2010, 23:32   

Repli...

1. Byłeś w strefie antymagii, kiedy przyzywałeś Maxwella. Ergo - NIE mogłeś go przyzwać.
2. W opisie postaci nie ma nic na temat tego, że Maxwell operuje tak silną energią słoneczną.
3. Uznaję, że Luna była już na arenie, kiedy Cai użył miecza, więc niech będzie.

Natomiast ideą krwawej jatki jest walka JEDEN NA JEDEN. Jeżeli takie są założenia Twojej postaci, to możesz ewentualnie korzystać z jakichś rezerw mocy pochodzących od kogoś (na zasadzie kapłana korzystającego z mocy swojego bóstwa), ale podobnie jak panowie jestem przeciwna temu, żeby Twoje NPCe walczyły za Ciebie. Bo to już NIE JEST walka jeden na jeden. Ergo: wzywanie kogokolwiek przez Lunę odpada. Jakiekolwiek wykonywanie akcji przez Lunę odpada. Możesz co najwyżej korzystać z jej mocy (SAM), jeżeli sytuacja na to pozwala, czyli nie w strefie antymagii.
Chyba, że Luna naprawdę jest tylko summonem, korzysta z TWOJEJ energii. Wtedy owszem, może walczyć, ale osłabia Ciebie, a poza tym odcięcie Ciebie od magii automatycznie powoduje jej zniknięcie.

Zdecyduj się, jedno z dwojga: albo jest summonem (zależnym od Ciebie, korzystającym z Twojej energii i w momencie, gdy nie korzystasz z magii znika), albo przyzywasz niezależną postać, i wówczas może Ci ona co najwyżej dopingować z widowni.

_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora
 
Numer Gadu-Gadu
1051667
Caladan Płeć:Mężczyzna
Chaos is Behind you


Dołączył: 04 Lut 2007
Skąd: Gdynia Smocza Góra
Status: offline

Grupy:
Melior Absque Chrisma
Omertà
Syndykat
WOM
PostWysłany: 18-04-2010, 09:44   

W Arenia zdarzały się walki, które odbywały się tym samy czasie. Było nawet to czytelne, ponieważ posty były krótkie i dokładne. Chyba nigdzie nie jest zapisane, aby czekać w kolejce.

Smook,Repli nie skończyliście jeszcze. Nawet z pomocą sędziów? Proponuje degradację do II ligi za oślą upartość i brak dogadania się, albo ujemne punkty.

Repli trzeba było pomyśleć o aktualizacji wcześniej, a nie na nią powoływać. To tak jak państwo działało zgodnie z ustawą, która nie została zapisana i nie przeszła całą procedurę jej akceptacji.

_________________
It gets so lonely being evil

What I'd do to see a smile

Even for a little while

And no one loves you when you're evil

I'm lying through my teeth!

Your tears are all the company I need
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
 
Numer Gadu-Gadu
4934952
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid


Dołączył: 11 Maj 2003
Skąd: дикая охота
Status: offline

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 18-04-2010, 11:45   

Cytat:
Zdecyduj się, jedno z dwojga: albo jest summonem (zależnym od Ciebie, korzystającym z Twojej energii i w momencie, gdy nie korzystasz z magii znika), albo przyzywasz niezależną postać, i wówczas może Ci ona co najwyżej dopingować z widowni.


Cóż, ewentualnie można przyjąć, że Luna jest w jakimś sensie częścią Repliego, to jednak nie sprawi, że akcja stanie się bardziej legalna - należałoby wtedy uznać, że to sam Repli opuścił samowolnie arenę i podejmował spoza niej akcje mające wpłynąć na walkę, więc na jedno wychodzi.

_________________
I can survive in the vacuum of Space
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź galerię autora
RepliForce Płeć:Mężczyzna
Vongola Boss


Dołączył: 30 Sty 2009
Skąd: Z Pustyni
Status: offline

Grupy:
Omertà
PostWysłany: 18-04-2010, 13:37   

Nie niezupełnie. Może jak tak to ujmę, to zrozumiecie:
Luna, jest jedną z moich umiejętności, ale nie korzysta z Mojej mocy. Jeszcze prościej, to tak jakbym z niej korzystał, jednakże nie zabierała mi niczego z licznika mocy, była, a jakoby jej nie było.

_________________
"Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
4841576
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 8 z 28 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 26, 27, 28  Następny
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików
Możesz ściągać załączniki
Dodaj temat do Ulubionych


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group