Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kim chcecie zostać w przyszłości? |
Wersja do druku |
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 23-07-2009, 18:17
|
|
|
A mnie te znajomości ciekawią... to naprawdę tak strasznie wygląda, czy nie taki diabeł straszny, jak go malują? Piszę to z perspektywy osoby, którą prawo od zawsze interesowało (prawo, nie zarobki, bo tych przy zastanawianiu się nad kierunkiem nie biorę pod uwagę), której w ramach tego kierunku nigdy nie interesowaly kariera notarialna, czy adwokacka i która ostatnio doszła do wniosku, że w sumie mogłaby spróbować, bo to chyba nie jest super-elitarny kierunek dla geniuszów na skalę światową. Piszę, bo owe "znajomości" zawsze mnie irytowały i mam wewnętrzny opór przed załatwianiem czegokolwiek w ten sposób (opór się czasem uzewnętrznia, żeby przekonać matkę)... no i z czystej ciekawości rzecz jasna. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 23-07-2009, 18:48
|
|
|
Kim zostanę? narazie nie wiem, jestem pilarzem, ale ucze się na leśnika, interesuje się ekologią (co wedle niektórych "ekologów" jest nie na miejscu, ze względu na zawód i kierunek kształcenia) i z tym wiążę dalszy tok nauki, chociaż nie wykluczam leśnictwa. mam jezszce rok na myślenie, jeżeli dobrze mi będzie szło z ekologii, to zostanę jednym z niewielu drwali-ekologów : E Cóż to byłby za epicki troll... |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 24-07-2009, 21:11
|
|
|
Cytat: | Znajomy filozof ma warsztat szklarski. |
Twój miał szczęście, bo mój filozof pierze zawodowo dywany...
Ostatnio się zastanawiałem, czy nie pójść do seminarium na katechetę. Wiem, jestem dziwny. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 24-07-2009, 22:01
|
|
|
Dred napisał/a: | Ostatnio się zastanawiałem, czy nie pójść do seminarium na katechetę. |
Nie
dzieci potrafią zadawac odnośnie religii takie pytania, że nie da się na nie odpowiedzieć jednoznacznie... To czwane istoty, nerwy sobie popsujesz. |
|
|
|
|
|
Trusio
|
Wysłany: 26-07-2009, 21:21
|
|
|
Ja to od siebie mogę napisać, że przez znaczną część LO pretendowałem do funkcji drwala, gdzieś, w dalekim zielonym lesie, wśród ćwierkających ptaszków, których populację mógłbym sukcesywnie zmniejszać, czyniąc im zaszczyt wejścia do tego jakże elitarnego grona gatunków zagrożonych... Z perspektywy czasu trzeba przyznać, że byłaby to całkiem rozsądna alternatywa dla studiów na politechnice... O_o |
|
|
|
|
|
Hisayo
Mniumniu! ♫
|
Wysłany: 15-08-2009, 19:00
|
|
|
no cóż, ja na początku chciałm być wojowniczką w mundurku walczącą o miłość i sprawiedliwość, ale w końcu mi przeszło XD
Aktualnie chciałabym zostać mangaczką, a poza tym to może seiyuu, aktorką, piosenkarką, pisarką, no, dużo tego jest, wiem...
A koleżanka z koloni chciała być dentystką. Dlaczego? Bo dużo płacą...6.6'' |
_________________ I tried, and therefore no one should criticise me!
|
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 15-08-2009, 19:23
|
|
|
Wiem jedynie, moja praca nie może być monotonna.
Marzy mi się jakaś praca bardziej aktywna, gdzie moglabym codziennie testować swoja kondycje i sprawność fizyczna.
S.W.A.T., oddziały specialne, komandos itp itd jakoś od gimnazjum za mną to chodzi xP
Wojsko.
Ostatecznie przy polskich realiach zostaje mi policja konna.
Od dziecka jezdze konno, wiec praktyki powiedzmy, ze mam za soba xP
To by bylo na tyle ^_^ |
Ostatnio zmieniony przez Issina dnia 23-01-2010, 19:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Trusio
|
Wysłany: 24-08-2009, 22:56
|
|
|
Nie wstępuj do policji. Nie, naprawdę. Tam jest już po prostu za dużo kobiet i tak. A kobiety nie nadają się do policji. Powaga. Ale nic osobistego >.<. |
|
|
|
|
|
Samara
Bad Woman
|
Wysłany: 25-08-2009, 13:24
|
|
|
A ja bez jaj ale zostaje kierowcą autobusu albo tira! Nie zbit, serio. Dlatego uwaga bo moge prowadzić wasz autobus i nie wyjdziecie z niego żywi, albo jechać tirem i was rozjechać, najszybszy sposób żeby walczyć z przeludnieniem xD |
_________________ **... A B S T R A K C J A ...**
Gee, Gee, Gee, Gee, Baby, Baby. |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 25-08-2009, 16:10
|
|
|
Uważaj na krokodyle w białych czapkach. |
|
|
|
|
|
Outside
|
Wysłany: 26-08-2009, 13:34
|
|
|
Hmm.. A ja zamierzam iść na robotykę. ^^ Ewentualnie będę programistą. O. |
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 26-08-2009, 13:39
|
|
|
Moja kolejna wizja kariery została storpedowana przez rodzinę. Prokurator odpada, bo nie ma właściwie wolnej woli w tym, co robi, tylko wysłuchuje rozkazów kogoś wyżej postawionego, wedle słów mojej siostry ciotecznej, która jest sędzią.
Weźcie mi rzućcie przykłady zawodów ciekawych, z dużą ilością wolnego czasu, płace są mniej ważne. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 26-08-2009, 13:50
|
|
|
Asthariel napisał/a: | Moja kolejna wizja kariery została storpedowana przez rodzinę. Prokurator odpada, bo nie ma właściwie wolnej woli w tym, co robi, tylko wysłuchuje rozkazów kogoś wyżej postawionego, wedle słów mojej siostry ciotecznej, która jest sędzią.
Weźcie mi rzućcie przykłady zawodów ciekawych, z dużą ilością wolnego czasu, płace są mniej ważne. |
Wiem, że nie chcesz uczynić z tego zapewne głównego wyznacznika tego, kim zostaniesz w przyszłości, ale pytanie obcych ludzi w internecie co według nich jest ciekawe jeśli chodzi o pracę, którą powinno się wybrać... Może po prostu stare dobre - rób to co chcesz/lubisz? |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 26-08-2009, 14:02
|
|
|
Cytat: | Prokurator odpada, bo nie ma właściwie wolnej woli w tym, co robi, tylko wysłuchuje rozkazów kogoś wyżej postawionego |
Dotyczy to mniej więcej 99% zawodów. |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-08-2009, 14:21
|
|
|
Asthariel, na pewno tak w głębi siebie wiesz co chciałbyś robić. Musisz tylko dojrzeć do podjęcia jakieś decyzji.
Tak od siebie jeszcze dodam. Chłopie ucz się jak najwięcej, bo w dzisiejszych czasach człowiek bez wykształcenia jest nikim. Zwłaszcza jak jeszcze nie ma żadnych znajomości. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|