Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Seria Mass Effect |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 03-03-2012, 14:37
|
|
|
Nie tylko Dragon Age dostanie anime, czyli Paragon Lost od Production IG. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 03-03-2012, 17:19
|
|
|
Przesyłający nie udostępnił tego filmu w twoim kraju.
Niech się wypchają ;P |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 03-03-2012, 17:30
|
|
|
Bezimienny napisał/a: | Przesyłający nie udostępnił tego filmu w twoim kraju.
Niech się wypchają ;P |
Rzekomo jest tam tylko logo. Też nie mogę obejrzeć, widać Japonia nie jest gotowa na anime. |
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 04-03-2012, 15:20
|
|
|
Keii napisał/a: | Bezimienny napisał/a: | Przesyłający nie udostępnił tego filmu w twoim kraju.
Niech się wypchają ;P |
Rzekomo jest tam tylko logo. Też nie mogę obejrzeć, widać Japonia nie jest gotowa na anime. |
Jako i Niemcy również. Teh fcuk? |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-03-2012, 11:36
|
|
|
Snajperka złapana.
MOJE PUDEŁKO PRZYSZŁOOOOOOO~! |
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 06-03-2012, 11:39
|
|
|
Cierpliwość jest cnotą. Cierpliwość jest cnotą. Cierpliwość jest cnotą....
Argh! |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 06-03-2012, 11:43
|
|
|
GoNik napisał/a: | MOJE PUDEŁKO PRZYSZŁOOOOOOO~! |
Moje podobno ma być jutro... tak przynajmniej twierdzi śledzenie przesyłki. >_> Ale może dojdzie dzisiaj... |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 06-03-2012, 11:49
|
|
|
Jak wysyłają z Warszawy do Warszawy to... |
|
|
Morg
|
Wysłany: 06-03-2012, 11:52
|
|
|
GoNik napisał/a: | Jak wysyłają z Warszawy do Warszawy to... |
Z tego co widzę, to wysyłają z Warszawy do Piaseczna do Warszawy, więc cholera ich tam wie...
Edit: Łiiii, doszło. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 08-03-2012, 15:09
|
|
|
Mass Effect 3 przejścnięty, zajęło mi to 24,5h przy przeklikiwaniu przeczytanych linii dialogowych, zrobieniu wszystkich side-questów oprócz Kasumi, której nigdy nie miałem i zwiedzeniu całej Galaktyki.
Gameplayowo jest to zdecydowanie najlepsza część trylogii, chociaż tyczy się to głównie walk - bieganie po Cytadeli nadstawiając uszu na questy średnio mi się podobało, bo strasznie dużo czasu na to szło, a samo zajęcie było dość monotonne.
Do nowego skanowania można się przyzwyczaić, chociaż dla mnie ostatecznie i tak sprowadzało się do metody prób i błędów z użyciem save i load.
Historia przez znaczną większość czasu zdecydowanie dawała radę, końcówka mi nie podeszła, ale gra miała, że się tak wydarzę "uderzenie". I to nie jedno. |
Ostatnio zmieniony przez Keii dnia 10-03-2012, 03:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 09-03-2012, 19:29
|
|
|
Keii napisał/a: | końcówka mi nie podeszłą |
IMHO byłoby znacznie lepiej, gdyby zrezygnowano z pseudofilozoficznego bełkotu i na siłę wciśniętych dylematów, a dano nam po prostu normalne zakończenia.
Nie mówiąc już o tym, że końcówka sprowadza się do stwierdzenia "masz trzy zakończenia, wybierz sobie jedno", a wcześniejsze decyzje nie mają na nią żadnego wpływu. Ja osobiście mam wrażenie wciśnięcia z góry ustalonego zakończenia, niezależnie od tego jak przystaje do reszty gry.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Najpierw pokazują, że Gethowie wcale nie chcą wyrżnąć wszystkich nie-syntetycznych form życia, potem pokazują przemianę EDI ze zbuntowanego systemu na Księżycu, a na końcu i tak walą, że "ludzie i maszyny muszą się wyrzynać". Bo tak. Nie, nie będziemy tego wyjaśniać, bo po co.
I mnie nawet nie chodzi o samą treść (bo do takich "dylematów" mam generalnie spory dystans), ale o trzy rzeczy:
1) pozbawienie podejmowanych przez gracza w ciągu historii decyzji w ostatecznym rozrachunku jakiegokolwiek wpływu na zakończenie;
2) wciśnięcie go (zakończenia) jedynie siłą pióra scenarzysty;
3) spójność, której nie ma, bo zakończenie nijak nie przystaje do reszty historii. |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 10-03-2012, 03:38
|
|
|
Morg napisał/a: | pseudofilozoficznego bełkotu |
Szczerze, pamiętając Hyperiona i inne sci-fi, obawiałem się, że na końcu pojawi się takowy bełkot. Cecha gatunku? |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 10-03-2012, 22:18
|
|
|
Hekhem.
Gameplay wymiata, pod tym względem zdecydowanie się nie cofają. Graficznie też jest lepsza niż poprzednie, może poza standardowym dla Bioware żenującym poziomem szczegółowości tekstur. Intensywność emocji i wyskakujący zza każdego rogu fluff oraz decyzje podjęte w poprzednich dwóch grach - pierwsza klasa.
Ale właśnie skończyłam.
DAFUQ WAS THAT SHIT?!
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Wielka Wola Wszechświata, a Shepard nie dostaje po jej bełkotliwym wykładzie możliwości paragońskiej lub renegackiej, która daje nam przeżycie i NIE zniszczenie przekaźników masy? Tylko jedną bramkę w trzech kolorach?
A gdzie opcja "Skoro tu stoję, to znaczy, że możemy dać sobie radę (na przykład pogodziłam Gethy z Quarianami, ya know, taki drobiazg), tylko ZABIERZ STĄD TE PIEPRZONE PRZEROŚNIĘTE POCZWARKI."
I bogowie chałasu, jakie PIĘKNE było życie tych wszystkich, którzy przeżyli wojnę i nie mieli jak zlikwidować zniszczeń, bo PRZEKAŹNIKI WZIĘŁY I WYBUCHŁY W CHOLERĘ. Najs. A cała flota galaktyczna fruwała sobie wokół Ziemi.
Kozy. Kozy, domek z ogródkiem, ten człowiek/kosmita, z którym romansowaliśmy przez x godzin gry i święty spokój.
Tak, myślę, że Shepard doceniłaby kozy.
Wąs pogardy, bioware. Wąs pogardy.
Czuję się jakby ktoś mi zabrał cukierka :/ |
|
|
NiBl
Seeker of Truth
|
Wysłany: 11-03-2012, 09:43
|
|
|
Znaczy co? Deus-ex machina?
Zupełnie jak przewidywałem (chociaż nie na tym forum) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|