Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Harry Potter i Książe Półkrwi - SPOILERY!!! |
Wersja do druku |
Raul
|
Wysłany: 17-03-2006, 16:40
|
|
|
wa-totem napisał/a: | HA HA HA!
I teraz mam satysfakcję.
Przewidziałem to zaraz jak Ginny weszła na scenę... normalnie wiedziałem.
Bo to przecież standard! "Jeśli bohater ma przyjaciela, jego dziewczyną będzie rzeczonego przyjaciela młodsza siostra".
|
Przeciez to bylo oczywiste od pierwszej czesci (moj blad, od drugiej). Szkoda tylko, ze tak malo o Ginny bylo w poprzednich czesciach.
IMHO 7 czesc zeby wyczerpac temat powinna byc 2 razy grubsza od 5tej. Watpie zeby autorce sie chcialo. Prawdopodobnie zostanie wiele niedopowiedzen. |
_________________ “Why is it," he said, one time, at the subway entrance, "I feel I've known you so many years?"
"Because I like you," she said, "and I don't want anything from you.”
Ostatnio zmieniony przez Raul dnia 28-10-2012, 09:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ichigo
<-eva->
|
Wysłany: 17-03-2006, 19:14
|
|
|
Raul napisał/a: | Przeciez to bylo oczywiste od pierwszej czesci |
W pierwszej częśći nie było chyba nawet wzmianki o Ginny .
Chyga mnie uznacie za niedorozwiniętą albo zbyt młodą bowim 6 część mi się podobała.Chociaż była zupełnie inna od poprzednich.Nie zaczeła się od standarowych urodzin pottera ale zupełnie inaczej.Myśle że Rowling zauważyła że wchodzi w schematy które mogą zniszczyć nawet najlepszą bajkę.Choć przyznaje że potter coraz bardziej zmienia się w to jak to określa mój brat dziecko upośledzon.Przedtem jakoś rozumiałam co robi i z jakiego powodu a teraz zero.Mam wrażenie że Rowling w 6 częśći przypomina sobie że bohaterowie mają dojżewać i troche przesadziła.Mimo tych licznych wad odniosławm raczej pozytywne wrażenie.
A co do 7 częśći to mam 2 wersje zakończenia pierwsza bardziej prawdopodobną od drugiej :
1.Harry budzi sie spocony w ośrodku św. Brutsa dla młodocianych recydiwistów.
2.Harry ginie mordując Volda ijednocześnie ratując życie Hermionie lub Ronowi. |
_________________ www.taostudio.fora.pl
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 17-03-2006, 21:16
|
|
|
Wzmianka była - mała ruda na peronie.
Co do założycieli, polecam tego fika: http://mirriel.ota.pl/forum/viewtopic.php?t=1758 Tak w ramach odpowiedzi na Meganekko Ravenclaw Totema. ;P |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-03-2006, 12:43
|
|
|
Ja proponuję zaś rozreklamować nowe hasło, dzięki któremu wyprzedzimy spoilerem wydanie ostatniego tomu: Snape zabija Voldemorta ! |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 18-03-2006, 12:50
|
|
|
No ale to jest oczywiście... Dumbi błagał S.S., żeby go zabił, aby nie tracić genialnej wtyczki, a potem Severek sie poświęci (jakże romantycznie! *_*) dla dobra świata i zginie za sprawę, pozostawiając nasz kochany Griffindor chlipiący, jak mogli go tak nie docenić.
Ja chyba jednak oglądam za dużo anime... |
|
|
IKa
|
Wysłany: 18-03-2006, 13:41
|
|
|
Serisia, nie tylko ty Słońce, nie tylko ty XD
Mnie się tak wizja ukształtował już po 1 rozdziale 6 tomu - pomyślcie sobie tylko, jakie to by było Homantyczne gdyby Sunio się poświęcił... *__*
hmm... podsumowując wersje tego, co może byc w tomie 7:
- Sunio wyskakuje z tekstem "I'm Your Father, Harry..." - wszystki, łacznie z Voldim opada szczęka;
- Harry zabija Snape'a, Voldiego i żyją wszyscy dłuugo i szczęsliwie... (IMHO - najgorsze z mozliwych);
- Harry ginie, Snape zabija Voldiego;
- Snape sie poswięca i zabija Voldiego sam ginąc za sprawę własna piersią broniąc wrednego bahora;
- Dambi w rzeczywistości nie umarł i szykuje Wielki Podstepny Plan
- Przestawienie Przemiany Wewnętrznej Draco podczas Finałowej Sceny, gdy ma ukatrupić Pottera i (ach!) nie może...
cos jeszcze? <evil green mode on>
*łyp *łyp *łyp |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 18-03-2006, 14:29
|
|
|
Cytat: | - Dambi w rzeczywistości nie umarł i szykuje Wielki Podstepny Plan |
I tak naprawdę Voldi i on to jedna i ta sama osoba/kochankowie/różne osobowości tej samej osoby (niepotrzebne skreślić). |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-03-2006, 14:35
|
|
|
A Snape jak zwykle do zła dążąc, dobro czyni...
Niemnie na jakieś 99 % jestem przekonany, że w ostatnim tomie Gollu...znaczy się Malfoy przejdzie na stronę kanonicznego dobra, przeprosi się z Harrym, pogodzi z Ronem i prześpi z Hermioną ( w dowolnej kolejności ). |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-03-2006, 15:03
|
|
|
IKa napisał/a: | Sunio wyskakuje z tekstem "I'm Your Father, Harry..." - wszystki, łacznie z Voldim opada szczęka; |
hmmm... to już wiemy dlaczego Lily Evans tak broniła go przed tym idiotą Potterem. I dlaczego Snape tak owego Pottera nienawidzi...
ech... a ja tam nie rozumiem czemu nikt nie wziął pod uwagę wersji takiej, ze to Voldi zrobi wszystkim z zadnic jesień średniowiecza i na świecie zapanuje Zło, Większe Zło i Śmierciożercy się będą panoszyć gdzie popadnie. Naprawdę nie rozumiem dlaczego...
inna sprawa, że wtedy to nudno będzie tak samo, jakby Dobro Wszeteczne wygrało
nie dogodzisz |
|
|
IKa
|
Wysłany: 18-03-2006, 15:35
|
|
|
Cóż, jestem świeżo po lekturze Slytherinady i kolejnym rajdzie po galerii Joan... to wszystko chyba tłumaczy, ne? XDDD
GoNik, Tru, byłoby to tak samo nudne jak Zwycięstwo Wszechobecnego Dobra.
W każdym razie mam niemiłe przeczucie, że jednak Sunio 7 tomu nie przetrwa >< |
|
|
|
|
|
Nezumi
Wieczny i Nieskończony
|
Wysłany: 18-03-2006, 15:44
|
|
|
post zawiera spoilery. żeby je odczytać, należy zaznaczyć tekst w cytatach
a ja jestem wrogiem narodu i mi się HP6 podobało. po pierwsze, genialne Cytat: | retrospekcje na temat przeszłości Toma | . po drugie, zakończenie daje świetne możliwości rozwinięcia następnej części. jeżeli Harry zrobi tak jak mówi, czyli Cytat: | ucieknie ze szkoły i będzie szukał Snape`a i Voldemorta | , następna książka będzie zdecydowanie ciekawsza. poza tym, po Cytat: | śmierci Dumbledore`a | Harry będzie miał dużo problemów z Cytat: | odnalezieniem horcruxów | i walką ze Śmierciożercami, co znaczy że na pewno będzie ciekawie. co do wątków miłosnych to faktycznie są głupie i lekko żałosne.
a co do siódmej części, to wg. mnie pod koniec Harry zginie, ale zabije Voldemorta. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-03-2006, 16:03
|
|
|
bijcie wroga
Nezumi, przyjrzyj się uważnie nazwie tematu, powinieneś zauważyć, że bawienie się w zabielane spoilery tu nie jest potrzebne ^^'
nee, IKuś, ja wiem, że ona Sunia rysuje za ładnego, ale żeby AŻ tak się to na mózg rzucało... [mnie też trzeba 'stab to death' po obejrzeniu jej prac, bo S. wydaje mi się po prostu śliczny] |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 18-03-2006, 16:34
|
|
|
Co kobitki widzą w tym czarniawym transwestycie?
A autorka jednak osiągnęła swój cel - prawdopodobnych wersji jest tyle, że za diabła nie wiadomo która ma się szansę ziścić:P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 18-03-2006, 19:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
IKa
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-03-2006, 19:57
|
|
|
Cytat: | nee, IKuś, ja wiem, że ona Sunia rysuje za ładnego, ale żeby AŻ tak się to na mózg rzucało... [mnie też trzeba 'stab to death' po obejrzeniu jej prac, bo S. wydaje mi się po prostu śliczny]
|
Sliczny ? Moim zdaniem raczej jak typowy evil mastermind, inna bajka, ze jesli ktos czuje jakies duchowe pokrewienstwo z dana postacia to raczej nie moze jej rysowac brzydkiej, nieprawdaz ? Poza tym kto powiedzial, ze Snape ma wygladac jak stary, pomarszczony piernik ? Przeciez to facet majacy nieco ponad 30 lat.... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|