Refleksje po filmach |
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 16-11-2013, 14:41
|
|
|
Anglia, Sm00ku... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 16-11-2013, 16:24
|
|
|
Poza tym w dialogach było kilkakrotnie wspomniane, że Jane i spółka chcą trzymać ich akurat z daleka od sprawy. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 16-11-2013, 16:47
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Anglia, Sm00ku... |
Sasayaki napisał/a: | Poza tym w dialogach było kilkakrotnie wspomniane, że Jane i spółka chcą trzymać ich akurat z daleka od sprawy. |
Proszę...
I zostawili osoby mające kontakty z ET bez nadzoru? Tak, wogóle, bez? Nikt nie okazał się zakamuflowanym agentem? Nic?
Duh.
Nie żebym narzekał, film był naprawdę fajny, a twist na końcu bardzo satysfakcjonujący. Brakowało mi jednak tego skurczybyka w płaszczu== |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 16-11-2013, 17:05
|
|
|
Jakby Fury pojawil sie w Thorze nikt nie poszedlby na Kapitana Ameryke ;p. |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 16-11-2013, 17:50
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Jakby Fury pojawil sie w Thorze nikt nie poszedlby na Kapitana Ameryke ;p |
Który to miał absolutnie cudowny guest appirance, tak swoją drogą. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Luksor45
|
Wysłany: 19-11-2013, 09:12
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Jakby Fury pojawil sie w Thorze nikt nie poszedlby na Kapitana Ameryke ;p. |
Dlaczego tak uważasz ? Ja mimo wszystko i tak bym poszedł, ponieważ nowy Kapitan Ameryka zapowiada się całkiem nieźle ;p |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 23-11-2013, 03:15
|
|
|
Obejrzałem sobie dzi.. wczoraj, ciekawy film bbc dotyczący genezy serialu Dctor Who. The Adventures in Time and Space i jako doktorowiec, muszę powiedzieć hell yes. Fajnie jest obejrzeć w kolorze jak to powstawała legenda bbc 50 lat temu a nikt jej nie brał poważnie, bo tu raz zabili Kennedy-ego i oglądalności nie było, a to znowu przekroczyli budżet lub zalało im plan. A pierwotny aktor miał problemy z pamięcią :] Mieli zamknąć produkcje po 4 odcinkach a tu dzisiaj na bbc entertaiment (polskim z lektorem lub bez) o 20:50 będzie odcinek specjalny z okazji 50-cio lecia i nawet nie muszę tego ściągać :P |
|
|
|
|
|
Smk
|
Wysłany: 23-11-2013, 13:44
|
|
|
Pacific Rim bez czy de, w warunkach kina domowego, na pustej chacie więc z odpalonymi wszystkimi głośnikami.
...cztery razy. Plus płyty z bonusami. I raz w czy de, bo tak.
Mamusiu, snu ^^ |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 23-11-2013, 22:20
|
|
|
The Day of the Doctor lubię bbc za brak reklam w trakcie. Ale mimo, że widziałem to co chciałem, to jednak wydaje mi się to lekko nie takie jak bym chciał. Przede wszystkim Rose, red button, oraz stosunkowo olany wątek Zaygonów. Poza tym Tennant nie piszczał!!! Grr duży nietakt. A 13-ty doktor nawet się nie przedstawił. Mimo to fajnie zobaczyć 13 tardisów i jest nadzieja na ciekawy nowy sezon. Zawsze czyste konto to czyste konto. No ale gdzie ta sieczka, kto pamięta odcinek z zagubionymi planetami wie o czym mówię. Zero intymidacji by Mighty Daleks. Podobało ale ma mieszane uczucia. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 24-11-2013, 23:08
|
|
|
Prometheus - borzejakigupifilm. Bardzo ładny, ale niemożebnie gupi. A abstrahując od tego, że gupi, to zawierał mnóstwo odczapistych, w zamierzeniu bardzo tru, motywów, jak choćby Symbolika Chrześcijańska.
Koniec końców jestem rozczarowany, że nikogo nie ukrzyżowali. Uważam, że świetnie by to do filmu pasowało. |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 25-11-2013, 00:03
|
|
|
Cytat: | Koniec końców jestem rozczarowany, że nikogo nie ukrzyżowali. Uważam, że świetnie by to do filmu pasowało.
|
Może na drzwiach od stodoły? |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Smk
|
Wysłany: 25-11-2013, 07:11
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Prometheus - borzejakigupifilm. Bardzo ładny, ale niemożebnie gupi. A abstrahując od tego, że gupi, to zawierał mnóstwo odczapistych, w zamierzeniu bardzo tru, motywów, jak choćby Symbolika Chrześcijańska.
Koniec końców jestem rozczarowany, że nikogo nie ukrzyżowali. Uważam, że świetnie by to do filmu pasowało. |
Jak to, a rozjechanie statkiem się nie liczy? |
|
|
|
|
Luksor45
|
Wysłany: 25-11-2013, 08:31
|
|
|
Obejrzałem nową część Igrzysk Śmierci, Pierścień Ognia i powiem, że wypadło bardzo dobrze. Oglądaliście już może ją ? :) |
|
|
|
|
|
lukim
Dołączył: 17 Lip 2006 Skąd: Nowy Tomyśl/Poznań Status: offline
|
Wysłany: 25-11-2013, 12:24
|
|
|
Mi strach zabrać się za część pierwszą. Przeczytałem książkę i o ile do samej akcji oraz pomysłu nic nie mam, o tyle główna bohaterka, jej logika postępowania i wewnętrzne rozterki mnie po prostu zniszczyły. Czy po obejrzeniu filmu też ma się wrażenie, że ta postać jest hmm tępa? |
_________________ ...internet nie zapomina... |
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 27-11-2013, 23:10
|
|
|
Luksor45 napisał/a: | Obejrzałem nową część Igrzysk Śmierci, Pierścień Ognia i powiem, że wypadło bardzo dobrze. Oglądaliście już może ją ? :) |
Właśnie obejrzałem pierwszą.
Objechałbym ją w czterostronicowym poście za wszystko, za co się należy, ale nawet mi się nie chce. Napiszę jednym zdaniem - dno i kilometr mułu. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
|