Powrót z alternatywnego świata. |
Wersja do druku |
Ryuzoku
|
Wysłany: 21-05-2004, 21:30
|
|
|
ok znów bym przywołał Scrapped Princess na przykład ale Avellana mnie za spoilery zaszlachtuje to wolę nie:P choć powiem że tam magia była bardzo dobrze wytłumaczona i takie coś miało by sens w naszym świecie:P |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 22-05-2004, 06:40
|
|
|
jako początkujaca wróżka śmiem twierdzić że magia istnieje i w naszym świecie tylko nie umiemy się nią posługiwać a to różnica^^ |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 22-05-2004, 09:02
|
|
|
Zależy jeszcze jak rozumieć słowo magia;) |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 22-05-2004, 09:12
|
|
|
magia taka jaką nam przedstawia sie w światach fantasy^^ |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 22-05-2004, 09:44
|
|
|
Ale czy do tak zmechanizowanego i nowoczesnego świata jak nasz pasuje magia. Już utrwaliło się w naszych, że magia występuje w świecie takim jak np. średniowiecze. Mimo, że sama magia nadal zostaje sferze marzeń czy zwyczajnych wymysłów to i tak bardziej pasuje nam wyobrażenie, że człowiek lata nad lasami i starmi chałupami, niż drapaczem chmur:)
<Zrozumiał ktoś co mam na myśli?^^> |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 22-05-2004, 09:51
|
|
|
własnie dlatego to byłoby fajnie jakby w naszym swiecie mozna bylo korzystać z magii^^ |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 22-05-2004, 09:55
|
|
|
No właśnie nie wiem czy tak fajnie^^ Chyba, że moje wyobrażenia są za mocno utrwalone ;P
Nie wiem. Np. jak byłam mała to nie znpsiłam takiej kreskówki jak Jetsonowie. Nie podobało mi się to bo było zbyt nowoczesne. Jestem realistą i tylko manga pozwala mi zmienić się w marzycielkę bujającą głową w chmurach. Jak tego nie ma stoję tardo na ziemi (niestety) i naprawdę nie pasuje mi latający fioreball nad pałacem Kultury >) |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 22-05-2004, 10:12
|
|
|
taki swiat nie bylby nudny^^ pomysl o czyms innym np ze kolo fontanny neptuna przechodzi smok^^ |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 22-05-2004, 10:18
|
|
|
Urocze :) Ale wtdy koło tej fontanny mogłoby być "nieco" pusto.
A i gdyby magia była w naszym świecie szybko nastąpiłby spadek demograficzny. XD |
|
|
|
|
|
Saluchna
evil baka heavy metal fan
|
Wysłany: 22-05-2004, 10:24
|
|
|
No co, luźniej by się zrobiło XD
I hmmm... krajobraz by się nieco zmienił... |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 22-05-2004, 10:28
|
|
|
Nieco... kratery, dziury, spalone ziemie... i nic poza tym...XD |
|
|
|
|
|
Saluchna
|
Wysłany: 22-05-2004, 10:31
|
|
|
Czyli uroczo ^^ Jak dla mnie to akurat ^^ |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 22-05-2004, 10:31
|
|
|
ruiny by były a jak łatwo by się było wytłumaczyć przed belfrem^^"znowu spóźniona?!?" "przepraszam smok mnie zaatakował^^''i troche to czasu mi to zajeło" |
|
|
|
|
|
Saluchna
|
Wysłany: 22-05-2004, 10:35
|
|
|
Albo w ogóle możnaby do szkółki nie chodzić... postraszysz nauczyciela Dragu Slave'm i po sprawie, świadectwo z paskiem ^^ |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 22-05-2004, 10:37
|
|
|
ale pamietaj że on tezby umiał^^ chyba ze ty byś umiała lepiejXD |
|
|
|
|
|
|