Powrót z alternatywnego świata. |
Wersja do druku |
Ryuzoku
|
Wysłany: 19-05-2004, 21:45
|
|
|
ja tam wolał bym sobie gdzieś się przenieść i tam zostać, a najlepiej jakby mi pozostał jeszcze kontakt z forum:D |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 19-05-2004, 22:06
|
|
|
ooo tak^^ to druga rzecz za którą bym tęskniła^^ |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 20-05-2004, 13:10
|
|
|
Przy moim obecnym stanie rozstroju nerwowego była by to rzecz pierwsza >< |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 21-05-2004, 05:59
|
|
|
pierwsze to są:1osoba z gdańska, kilka osób z forum^^ nic innego mnie nie trzyma |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Saluchna
evil baka heavy metal fan
|
Wysłany: 21-05-2004, 08:04
|
|
|
A mangi? W alternatywnych światach raczej ich nie uświadczysz.. Już niedługo do 7 Slayów... Caaaalutki tomik z Xellem *-* |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 21-05-2004, 08:05
|
|
|
bez tego bym przeżyła pod warunkiem że bym miała ołówek i kartke^^ |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 21-05-2004, 09:23
|
|
|
Ale w średniowieczu papier był na wagę złota. Mieli go tylko hiperbogacze! A ołówków jeszcze nie wynaleziono ^^. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 21-05-2004, 10:43
|
|
|
Nie hiper bogacze, lecz ludzie zamożni... To drobna różnica... Choć rzeczywiście był drogi. Z drugiej strony rzeczywiście potrzebowali go wyłącznie ludzie bogaci...
Z drugiej stroy moglibyśmy tafić np. do świata pod względem techniki bardziej podobnego do średniowiecznych Chin czy Japonii, gdzie produkcja papieru była znacznie powszechniejsza, lub ewentulanie do czegoś na kształt Vision of Escaflowne lu El Hazard, gdzie dysponują dość wyrafinowaną, protoprzemysłowom produkcją i papier prawdopodobnie żadkością już nie jest (jak mecha potrafią zbudować to maszyny do czerpania papieru nie? bez rzartów prosze...) |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 21-05-2004, 13:37
|
|
|
Saluchna napisał/a: | A mangi? W alternatywnych światach raczej ich nie uświadczysz.. Już niedługo do 7 Slayów... Caaaalutki tomik z Xellem *-* |
Przed ostatni tom...:( *chliiiiiiiiiiip!!!*
Faktycznie... a gdyby się przenieść nie tyle do nieznajomego miejsca gdzieś miezy wymiarami czo co tam chcecie, tylko do świata jednej z mang/anime. Do jakiego byście się przenieśli?
Slayers, MKR, może Chobits (ale wątpię czy bym chciała) i off koz Hellsing... >) |
|
|
|
|
|
Saluchna
evil baka heavy metal fan
|
Wysłany: 21-05-2004, 13:39
|
|
|
Ja bym chciała do świata Gunnm. Zostałabym łowcą ^^ |
|
|
|
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
Dołączył: 04 Lut 2003 Skąd: z swoich opowiadań... Status: offline
|
Wysłany: 21-05-2004, 14:31
|
|
|
Hmm... zależy w jakich warunkach...
np. w takim Slayers, trzeba by sprecyzować w którym okresie <po śmierci Phibritzzo czy przed>
chociaż najbardziej chciałbym do MKR, do Cephiro albo Chizerty <tak to się podobno piszę ;P> właściwie było by tak, jak była by pewna znana nam z serii osóbka to przechodził bym do Cephiro, jak by jej nie było wracał bym do Chizerty lub do "Clampowskiej" wersji naszego świata <najlepiej przeprowadził bym się do Clampowskiego Tokyo i chodził z jedną znaną z serii osobą do szkoły ;)> |
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 21-05-2004, 15:30
|
|
|
hmm...ale czy serio musimy zmieniać świat?nie lepiej by było jakby z tym światem coś się stało i z jakichś nieznanych nikomu wniosków nagle świat za jakieś 50 lat stał się istnym średniowieczem, a my zahibernowani albo coś obudzili byśmy się właśnie w tym świecie, odkrywając że COŚ SIĘ STAŁO:P w sumie takie coś to prawie to samo co zmiana świata, a chodzi mi o coś takiego jak Peacemaker z Scrapped Princess, i to że może w pewnym momęcie COŚ cofnie cały ten świat o te tysiąc lat w stecz?(co wg mniebyło by bardzo dobre!) |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 21-05-2004, 15:37
|
|
|
Ryzuzoku, znowu spoilerujesz :D
A ja próbuję się połapać, czego w tej chwili dotyczy dyskusja i nie udaje mi się... A to zły znak. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 21-05-2004, 15:57
|
|
|
no za spoilery przepraszam, ale bez przykładu chyba tego się zrozumiec nie da...a spoiler malutki bo jak tylko się ów postać pojawia to odrazu mówi kim jest i blablabla (zresztą nic już nie mówie bo znów bedzie że spoiler!:P)
czego dotyczy-u góry-do jakiego świata się przenieść ze znanych
potem to co ja dałem-po co się przenosić?Zmieńmy własny:P |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 21-05-2004, 16:32
|
|
|
Ale aż tak jakbyśmy chcieli zmienić się chyba nie da:)
Owszem, można w jakimś stopniu, ale magii nie wprowadzisz:)
Ale ten pomysł z hibernacją...>) |
|
|
|
|
|
|