Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo Zupa Była Za Słona!!! - wszystko co złe... |
Wersja do druku |
GoNik 
歌姫 of the universe

Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 15-11-2006, 11:57
|
|
|
Bo mimo wszystko nadal jestem chora. A wrodzone czarnowidztwo podpowiada mi, że w piątek, na matematykę, na dobre dopadnie mnie gorączka... A wszystko to wina szwędania się w nocy po cmentarzach... |
|
 |
Yumegari 
Feministka szowiniska

|
Wysłany: 16-11-2006, 15:53
|
|
|
Bo przez własną idiotyczną pychę straciłam 18 punktów z angielskiego. Znaczy, napisałam recenzję na 400 słów, co, jak się okazałó, z miejsca dyskwalifikuje wypracowanie. Zwalić wszystko na Tanuki.pl za rozkochanie mnie w recenzjach?
Matko, co za szczęście, że to tylko próbna... |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
 |
|
|
|
 |
Zegarmistrz 

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 16-11-2006, 16:39
|
|
|
Yumegari napisał/a: | Bo przez własną idiotyczną pychę straciłam 18 punktów z angielskiego. Znaczy, napisałam recenzję na 400 słów, co, jak się okazałó, z miejsca dyskwalifikuje wypracowanie. Zwalić wszystko na Tanuki.pl za rozkochanie mnie w recenzjach? |
A co trzeba było zrobić?
Słynnych pięciu strażników królewskich w różowych zbrojach.
Jakieś pół roku temu poodpadały im ręce. Jakieś 6 godzin temu Zeg pomyślał, że skoro jutro konwent, gwardzistom odpadły ręce, a łucznicy już od dwóch lat czekają, żeby w ogóle mieć coś, co mogłoby odpadać, to wypadałoby wreszcie skleić figurki.
Efekt:
Ciśnięty w kont mag bez rąk, dumni łucznicy, zastanawiający się, co odpadnie im podczas transportu MPK, pięciu królewskich gwardzistów z rękoma, z czego czterech ma różowe zbroje, a piąty wytaplał się w kleju i kwalifikuje się do kąpieli w rozpuszczalniku.
Acha... Jako skutek uboczny Zeg ma 4 sprawne palce u lewej dłoni. Kto by pomyślał, że ten klej tak szybko schnie w kontakcie z wodą? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
 |
|
|
|
 |
BOReK 

|
Wysłany: 16-11-2006, 17:21
|
|
|
Bo mam okazję wziąć za darmo rasowego szczeniaka (a moze i dwa), tylko oczywiście jestem jedynym chętnym w domu. I szczegół, że psiakom w razie braku "nabywców" grozi uśpienie. Zresztą, nie miałby u mnie zbyt wiele miejsca. Chce ktoś Golden Retrievera? Albo kilka?
Bo czekające na mnie sprawozdania zaczynają wołać do mnie "dokończ nas" O_o. A mi się nie chce robić... ale może uda się dokończyć oba najutro. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
 |
|
|
|
 |
Avellana 
Lady of Autumn

|
|
|
|
 |
Yumegari 
Feministka szowiniska

|
Wysłany: 16-11-2006, 17:43
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Yumegari napisał/a: | Bo przez własną idiotyczną pychę straciłam 18 punktów z angielskiego. Znaczy, napisałam recenzję na 400 słów, co, jak się okazało, z miejsca dyskwalifikuje wypracowanie. Zwalić wszystko na Tanuki.pl za rozkochanie mnie w recenzjach? |
A co trzeba było zrobić? |
Napisać rozprawkę/recenzję/opowiadanie na 250 słów. Na maturze rozszerzonej. Prosze mnie nie pytać, w jaki sposób można zawrzeć całą treść rozprawki/recenzji/opowiadania w 250 słowach i jeszcze dodatkowo "użyć zaawansowanego słownictwa". Jak dla mnie, jest to kompletnie niemożliwe. Jak by jednak nie było, z wypracowania (swoją drogą, bardzo byłam z niego zadowolona) mam śliczne, okrąglutkie ZERO. Moja przyjaciółka pisała rozprawkę, która składała się z 14 zdań, a i tak przekroczyła limit o 30 słów. Niech mi ktoś powie: czy czternastozdaniowy tekst można nazwać wypacowaniem na maturę rozszeżoną? |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
 |
|
|
|
 |
BOReK 

|
Wysłany: 16-11-2006, 18:32
|
|
|
Ave - problem w tym, że nie dostałem żadnego maila ani nic. Dał o tym znać dobry przyjaciel, psy ma jego kolega. Nie mógł więc raczej zostać oszukany, ale może sam mnie podpuszczać, baran :>. Wiem, że jednego psa ma już wziąć nasz wspólny znajomy (z ogame :P). Sprawa jest przeze mnie właśnie badana i urwę kilku osobom co nieco, jak się okaże, że padłem ofiarą jakiegoś łańcuszka.
Na razie ogłoszenie w stanie uśpienia (cóż za ironia...). |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
 |
|
|
|
 |
achiever -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-11-2006, 19:24
|
|
|
No nie wypłacili mi z Anglii b. prawdopodobnie całej kasy za wrzesień. Teraz muszę z nimi telefonicznie to załatwiać. Nie lubię takich akcji. |
|
|
|
|
 |
Vodh 
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 16-11-2006, 20:21
|
|
|
Yumegari napisał/a: | Prosze mnie nie pytać, w jaki sposób można zawrzeć całą treść rozprawki/recenzji/opowiadania w 250 słowach i jeszcze dodatkowo "użyć zaawansowanego słownictwa". Jak dla mnie, jest to kompletnie niemożliwe. |
Z tego co wiem to tam chodzi głównie o to, by praca była zgodna z tematem i żeby się popisać tym, jak się zna angielski. Wiem, że wydaje się to dziwne (i nielogiczne) ale nie chodzi w niej o to, by przedstawić własne zdanie, wyczerpac temat ani napisać coś odkrywczego. Typowa rzemieślnicza robota. I wbrew pozorom nie jest to wcale takie trudne, wystarczy się przyzwyczaić i wsadzić sobie patyk w zęby kiedy nam zgrzytają mówiąc "to wypracowanie jest głupie". Ma być na temat, ma być ładne słownictwo i ma być do 250 słów. Niczego więcej nie oczekują ((też nei lubię się ograniczać w ilości pisanego tekstu, ale na testach z angola po prostu trzeba :/ Teraz się do CAE przygotowuję, więc wiem jak to jest) |
_________________ ...
|
|
|
|
 |
Mai_chan 
Spirit of joy

Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 16-11-2006, 20:50
|
|
|
Bo dziś o 20.00 był event w RO...
Miałam nadzieję, że event będzie fajny, a że miałam czas...
Event zawierał poringi, a ja jestem poring killer...
Event polegał na czterdziestu minutach LAGÓW uniemożliwiających cokolwiek, włącznie z poruszeniem się. Jestem ZŁA!! |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
 |
|
|
|
 |
ka_tka 

|
Wysłany: 16-11-2006, 22:26
|
|
|
Vodh napisał/a: | Z tego co wiem to tam chodzi głównie o to, by praca była zgodna z tematem i żeby się popisać tym, jak się zna angielski. |
Minus "popisać tym, jak się zna angielski" xD; W maturze o to chodzi, by biedne dzieciątka, co po angielsku niewiele więcej niż "movie i watch have been good" (zamierzone, jakby ktoś miał jakieś dziwne wątpliwości ^^;) umieją stworzyć, mogły nadrobić punktami za odpowiednią ilość słów czy zawarcie wszystkiego, co w poleceniu podano (łącznie z podpisaniem się np jako XYZ w wypadku listu, inny podpis = odjęcie punktów).
Może nieco inaczej jest z maturą rozszerzoną, ale umówmy się, że nawet to jest teoretycznie do zrobienia z zamkniętymi oczami przez kogoś, kto język zna na poziomie komunikatywnym? ^^; Teoretycznie, bo i tam można się przejechać na jakichś głupawych zasadach, tworzonych dla wyrównania szans...
Maieczko - ciesz się, że to tylko podczas eventu... *Przed oczami staje jej pamiętna scena gorączkowego poszukiwania serwera przez dwie osoby. Serwera, na którym żadna z tych osób nie będzie lagować cały czas...*
Bo wszystko i wszyscy uparli się denerwować mnie akurat wtedy, kiedy nie powinni... Bo nie podobają mi się moje reakcje na pewne sprawy... Wszystkie sprawy, tak właściwie. Bo nienawidzę niemieckiego ^^; |
|
|
|
|
 |
Keii 
Hasemo

|
Wysłany: 16-11-2006, 22:52
|
|
|
Bo muszę jutro jechać do domu, a w sobotę idę do dentysty ;_;
Bo jadę sam pociągiem, a to jest no fun <_<
ka_tka napisał/a: | iedne dzieciątka, co po angielsku niewiele więcej niż "movie i watch have been good" (zamierzone, jakby ktoś miał jakieś dziwne wątpliwości ^^;) umieją stworzyć |
Bo to trzeba odpowiednie filmy oglądać... Teh English Movie khe :P |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
 |
|
|
|
 |
chise 
tyhmä tyttö

|
Wysłany: 16-11-2006, 23:12
|
|
|
Bo to kolejny stracony dzień. Bo z racji tego, że znowu nic nie zrobiłam na swoje wspaniałe studia (projekty sztuk dwie, za to wielkości sporej), że dzisiaj opuściłam zajęcia a we wtorek połowę zajęć (całe szczęście że wczoraj mieliśmy święto Politechniki, bo *ledwo* byłam w stanie podnieść się z łóżka) zaczyna się robić coraz bardziej prawdopodobne, że zostnę wyrzucona na zbity pysk.
Albo sama się wyrzucę na zbity pysk.
Dlatego, że znowu mam ciemne myśli z kategorii "jak to mi się nie udaje w życiu", w związku z czym kontempluję historie znajomych mi osób, aby dzięki temu przygnębiać się jeszzcze bardziej ._.
Dlatego, że jestem chora na brak kreatywności.
Dlatego, że wszystkie pozytywne rzeczy w moim życiu już się zdążyły nie zdarzyć
ech, powiało mhrokiem i patosem nawet trochę.
straszne. |
_________________ can't believe how strange is to be anything - at all |
|
|
|
 |
Zegarmistrz 

|
Wysłany: 17-11-2006, 09:31
|
|
|
chise napisał/a: | zostnę wyrzucona na zbity pysk. |
Prawdopodobnie każą ci płacić warunek, a w najgorszym razie drugi. Spokojnie... Mój kolega kiedyś przyszedł na egzamin godzinę po tym, jak prowadzący poszedł do domu. Nie chodził przez semestr na zajęcia, w następnym semestrze nie chodził na inne, bo zaliczał tamte, które zawalił wcześniej. Dużo na studiach zależy od dogadania się z prowadzącymi i dreptaniny przed gabinetem.
Nie wiem, co trzeba zrobić, żeby zostać wyrzuconym... Podpalić uniwersytet i nie płacić warunków.
Choć z drugiej strony ja jestem na wydziale humanistycznym, a tam jest łatwiej. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
 |
|
|
|
 |
GoNik 
歌姫 of the universe

Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 17-11-2006, 20:44
|
|
|
Yumegari napisał/a: | o przez własną idiotyczną pychę straciłam 18 punktów z angielskiego. Znaczy, napisałam recenzję na 400 słów, co, jak się okazałó, z miejsca dyskwalifikuje wypracowanie. |
Rozwiązanie? Radośnie kreślimy połowę! <czyli co GoNik zrobila ze swoją pracą, kiedy się okazało, że i tym razem napisała dużo za dużo> Dają ujemne punkty za estetykę pracy?
Poza tym: *wali łbem w biurko* nie umiem matematyki. nie umiem matematyki. nie umiem matematyki. a już na pewno rozszerzonej.
poza tym to wcale nie faceci w tym wieku myślą ZA dużo... |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|