Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo Zupa Była Za Słona!!! - wszystko co złe... |
Wersja do druku |
ghostface
|
Wysłany: 08-05-2007, 15:56
|
|
|
ka_tka napisał/a: | Na taką anglistykę np. nie pójdę przez wrodzoną, chorobliwą nieśmiałość, bo z taką ilością prezentacji (podobno...?) doprowadzę się do zawału w pierwszym semestrze. No i nie przeżyłabym praktyk pedagogicznych. |
Jakbym słyszała siebie pięć lat temu :] Też jestem super nieśmiała i raczej tak mi już zostanie, ale pewne rzeczy da się oswoić i wytrenować, a studia na anglistyce na pewno mi w tym pomogły. I nie była to wcale terapia szokowa, raczej stopniowe podejmowanie kolejnych wyzwań, po których naprawdę czujesz, że przechodzisz na następny poziom ^^, a to co cię do tej pory tak przerażało wcale nie jest takie straszne, zwłaszcza że twoimi słuchaczami są znajomi z grupy, którzy tak jak ty dopiero uczą się tego wszystkiego, więc jest śmiesznie. Zresztą, prezentacji nie ma wcale tak dużo, a praktyki da się przeżyć - co prawda nie odkryłam w sobie talentu nauczycielskiego, ale też nie doświadczyłam życiowej traumy, tak jak się spodziewałam, przeciwnie, byłam nawet pozytywnie zaskoczona :p
Broń Boże, nie radzę nieśmiałym osobom za wszelką cenę próbować swoich sił w jakimś stresującym zawodzie, tylko po to, żeby coś udowodnić, bo przecież nie o to chodzi. Ważne, żeby robić to, co Cię interesuje i co sprawia Ci satysfakcję, więc jeśli naprawdę czujesz, że chciałabyś studiować angielski, albo jakiś inny kierunek, to nieśmiałość nie powinna mieć wpływu na Twoją decyzję. Na pewno sobie poradzisz. |
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 08-05-2007, 17:47
|
|
|
ghostface, hm, problem w tym, że ja właściwie nie chcę studiować angielskiego, ale myślę o tym w kategoriach rozsądkowych. Gdyby nie te stresy mogłabym powiedzieć, że nie miałabym z tym specjalnych problemów, a że i tak nie mam lepszych pomysłów na życie... A problem z prezentacjami polega nie na tym, że nie jestem pewna czy sobie poradzę, ale raczej na tym, że wszyscy paaaaatrząąą :P Wtedy się stresuję, a jak już się zestresuję, to wszystko zapominam, za nic nie potrafię myśleć i dodatkowo wszystko przekręcam. To samo mam zresztą z normalnym mówieniem, powiedzmy, że rozmawiam z jedną osobą i nagle uświadamiam sobie, że ktoś jeszcze słucha i natychmiast zaczynam się plątać XD;
Ewentualne praktyki przerażają mnie tym bardziej, że jestem jeszcze na tyle młoda, żeby pamiętać wszystkich praktykantów i to, co uczniowie o nich myślą... Bo do tej pory nie spotkałam żadnego, który nie zrobiłby na lekcji czegoś głupiego :P Może do czasu tych praktyk bym zapomniała, no ale... mou.
Niemniej dziękuję za podzielenie się wrażeniami i doświadczeniami ;3 |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 08-05-2007, 18:02
|
|
|
Bo doświadczenie z układów kombinacyjnych nie wyszło. Oczywiście to moja wina, bo nie usiadłem do tego dość wcześnie, a okazuje się, że jest nad czym myśleć i pracować :P. Dobra strona to taka, że nie muszę na "za tydzień" pisać sprawozdania.
Bo nadchodzi sesja, ale to nie jest takie złe. Gorsze jest to, że do tego czasu trzeba napisać dwie publikacje (szumnie mówiąc :P) i przygotować dwie prezentacje - wszystko oczywiście musi być na najwyższy połysk ^^'. Happy days are here again... sigh... |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
achiever -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-05-2007, 18:52
|
|
|
oj chyba będzie kampania wrześniowa albo co innego, bo moja przemądrzałość i arogancja nie pozwala mi uznać na tyle pomysłów Platona i mózga Arystotelesa by się ich dokładnie na pamięć uczyć |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-05-2007, 19:01
|
|
|
A propos Platona...dziś nasza młoda yntelygententencja hystoryczna, przyszłość narodu, wymyśliła mi Platona Starszego, który namawiał do zniszczenia Kartaginy. |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 08-05-2007, 20:36
|
|
|
bo chciałem zedytowac post, a go nie ma(zgłupiałem)
bo znowu 2 żródła do serii anime mi padły. Teraz veoh robi fochy+ flagersi tradycyjnie na youtube. nie wiedziałem, że Nodame jest zlicencjowane? |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 08-05-2007, 20:40
|
|
|
Cytat: | dziś nasza młoda yntelygententencja hystoryczna, przyszłość narodu, wymyśliła mi Platona Starszego, który namawiał do zniszczenia Kartaginy. |
Platon, Katon, zawsze się mogło pomyślić. Ja z liceum pamiętam Zygmunta Wygnańca... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 09-05-2007, 12:34
|
|
|
Caladan napisał/a: | + flagersi tradycyjnie na youtube. nie wiedziałem, że Nodame jest zlicencjowane? |
Zgodnie z http://www.animeondvd.com/licenselist/ NIE jest zlicencjonowane, ani nawet nie jest "announced". Może pracownik producenta zaflagował.
Bo wojna z Keithem z Subety przybiera na sile. Wyjaśniło się też kto ją prowadzi - konkretnie 420chan, czyli board założony przez łebków zbanowanych na 4chanie... Tym razem piszą doniesienia do działów prawnych Disneya, LucasArts i dziesiątków firm których produkty są na subecie "obecne" w formie itemków. LucasArts nawet któremuś z 420chanowców odpowiedział, że dziękują za doniesienie i że ich dział prawny się tym zajmie - na subecie są lightsabery... o_O |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 09-05-2007, 12:56
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Platon, Katon, zawsze się mogło pomyślić. |
i Kation ;] |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 09-05-2007, 13:15
|
|
|
Bo niechże już w końcu rozpada się raz a dobrze, a tak to cały dzień burza wisi w powietrzu == Głowa mnie boli jak sto pięćdziesiąt, stres mnie zjada, jutro pisemny egzamin z niemieckiego. Wrr! |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 09-05-2007, 18:29
|
|
|
Bo przez brzydką pogodę za oknem straciłem ochotę na zwyczajową przechadzkę po parku. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Athi
Apple Girl
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 09-05-2007, 18:56
|
|
|
Bo babka z matmy już przez miesiąc albo i więcej przekłada mi poprawę sprawdzianu >.> ja chcę mieć to już za sobą... |
_________________ I looked at the world through apple eyes
And cut myself a slice of sunshine pie
I danced with the peanut butterflies
Till time went and told me to say hello but wave goodbye
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 10-05-2007, 12:59
|
|
|
Bo matka ise uparła, że znajdzie dla mnie fryzjera...i pewnie miesiąc minie, zanim znajdzie.. |
|
|
|
|
|
So_Dakki
~FOXY LADY~
|
Wysłany: 11-05-2007, 17:10
|
|
|
Bo jestem chora, a dziś Kortowiada, na której powinnam się znaleśc, ale się nie znajdę :/ |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-05-2007, 10:58
|
|
|
Bo domowy babiniec kupił sobie DDR. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|