FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 145, 146, 147 ... 281, 282, 283  Następny
  Bo Zupa Była Za Słona!!! - wszystko co złe...
Wersja do druku
ghostface Płeć:Kobieta

Status: offline
PostWysłany: 08-05-2007, 15:56   

ka_tka napisał/a:
Na taką anglistykę np. nie pójdę przez wrodzoną, chorobliwą nieśmiałość, bo z taką ilością prezentacji (podobno...?) doprowadzę się do zawału w pierwszym semestrze. No i nie przeżyłabym praktyk pedagogicznych.

Jakbym słyszała siebie pięć lat temu :] Też jestem super nieśmiała i raczej tak mi już zostanie, ale pewne rzeczy da się oswoić i wytrenować, a studia na anglistyce na pewno mi w tym pomogły. I nie była to wcale terapia szokowa, raczej stopniowe podejmowanie kolejnych wyzwań, po których naprawdę czujesz, że przechodzisz na następny poziom ^^, a to co cię do tej pory tak przerażało wcale nie jest takie straszne, zwłaszcza że twoimi słuchaczami są znajomi z grupy, którzy tak jak ty dopiero uczą się tego wszystkiego, więc jest śmiesznie. Zresztą, prezentacji nie ma wcale tak dużo, a praktyki da się przeżyć - co prawda nie odkryłam w sobie talentu nauczycielskiego, ale też nie doświadczyłam życiowej traumy, tak jak się spodziewałam, przeciwnie, byłam nawet pozytywnie zaskoczona :p

Broń Boże, nie radzę nieśmiałym osobom za wszelką cenę próbować swoich sił w jakimś stresującym zawodzie, tylko po to, żeby coś udowodnić, bo przecież nie o to chodzi. Ważne, żeby robić to, co Cię interesuje i co sprawia Ci satysfakcję, więc jeśli naprawdę czujesz, że chciałabyś studiować angielski, albo jakiś inny kierunek, to nieśmiałość nie powinna mieć wpływu na Twoją decyzję. Na pewno sobie poradzisz.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
ka_tka Płeć:Kobieta

PostWysłany: 08-05-2007, 17:47   

ghostface, hm, problem w tym, że ja właściwie nie chcę studiować angielskiego, ale myślę o tym w kategoriach rozsądkowych. Gdyby nie te stresy mogłabym powiedzieć, że nie miałabym z tym specjalnych problemów, a że i tak nie mam lepszych pomysłów na życie... A problem z prezentacjami polega nie na tym, że nie jestem pewna czy sobie poradzę, ale raczej na tym, że wszyscy paaaaatrząąą :P Wtedy się stresuję, a jak już się zestresuję, to wszystko zapominam, za nic nie potrafię myśleć i dodatkowo wszystko przekręcam. To samo mam zresztą z normalnym mówieniem, powiedzmy, że rozmawiam z jedną osobą i nagle uświadamiam sobie, że ktoś jeszcze słucha i natychmiast zaczynam się plątać XD;

Ewentualne praktyki przerażają mnie tym bardziej, że jestem jeszcze na tyle młoda, żeby pamiętać wszystkich praktykantów i to, co uczniowie o nich myślą... Bo do tej pory nie spotkałam żadnego, który nie zrobiłby na lekcji czegoś głupiego :P Może do czasu tych praktyk bym zapomniała, no ale... mou.

Niemniej dziękuję za podzielenie się wrażeniami i doświadczeniami ;3
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2203707
BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 08-05-2007, 18:02   

Bo doświadczenie z układów kombinacyjnych nie wyszło. Oczywiście to moja wina, bo nie usiadłem do tego dość wcześnie, a okazuje się, że jest nad czym myśleć i pracować :P. Dobra strona to taka, że nie muszę na "za tydzień" pisać sprawozdania.

Bo nadchodzi sesja, ale to nie jest takie złe. Gorsze jest to, że do tego czasu trzeba napisać dwie publikacje (szumnie mówiąc :P) i przygotować dwie prezentacje - wszystko oczywiście musi być na najwyższy połysk ^^'. Happy days are here again... sigh...

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
achiever
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 08-05-2007, 18:52   

oj chyba będzie kampania wrześniowa albo co innego, bo moja przemądrzałość i arogancja nie pozwala mi uznać na tyle pomysłów Platona i mózga Arystotelesa by się ich dokładnie na pamięć uczyć
Powrót do góry
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 08-05-2007, 19:01   

A propos Platona...dziś nasza młoda yntelygententencja hystoryczna, przyszłość narodu, wymyśliła mi Platona Starszego, który namawiał do zniszczenia Kartaginy.
Powrót do góry
Caladan Płeć:Mężczyzna
Chaos is Behind you

Grupy:
Melior Absque Chrisma
Omertà
Syndykat
WOM
PostWysłany: 08-05-2007, 20:36   

bo chciałem zedytowac post, a go nie ma(zgłupiałem)
bo znowu 2 żródła do serii anime mi padły. Teraz veoh robi fochy+ flagersi tradycyjnie na youtube. nie wiedziałem, że Nodame jest zlicencjowane?

What I'd do to see a smile

Even for a little while

And no one loves you when you're evil

I'm lying through my teeth!

Your tears are all the company I need
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
4934952
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 08-05-2007, 20:40   

Cytat:
dziś nasza młoda yntelygententencja hystoryczna, przyszłość narodu, wymyśliła mi Platona Starszego, który namawiał do zniszczenia Kartaginy.

Platon, Katon, zawsze się mogło pomyślić. Ja z liceum pamiętam Zygmunta Wygnańca...

wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 09-05-2007, 12:34   

Caladan napisał/a:
+ flagersi tradycyjnie na youtube. nie wiedziałem, że Nodame jest zlicencjowane?

Zgodnie z http://www.animeondvd.com/licenselist/ NIE jest zlicencjonowane, ani nawet nie jest "announced". Może pracownik producenta zaflagował.

Bo wojna z Keithem z Subety przybiera na sile. Wyjaśniło się też kto ją prowadzi - konkretnie 420chan, czyli board założony przez łebków zbanowanych na 4chanie... Tym razem piszą doniesienia do działów prawnych Disneya, LucasArts i dziesiątków firm których produkty są na subecie "obecne" w formie itemków. LucasArts nawet któremuś z 420chanowców odpowiedział, że dziękują za doniesienie i że ich dział prawny się tym zajmie - na subecie są lightsabery... o_O

Numer Gadu-Gadu
3869750
korsarz Płeć:Mężczyzna
a taki jeden...

PostWysłany: 09-05-2007, 12:56   

Ysengrinn napisał/a:
Platon, Katon, zawsze się mogło pomyślić.

i Kation ;]
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 09-05-2007, 13:15   

Bo niechże już w końcu rozpada się raz a dobrze, a tak to cały dzień burza wisi w powietrzu == Głowa mnie boli jak sto pięćdziesiąt, stres mnie zjada, jutro pisemny egzamin z niemieckiego. Wrr!

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
fm Płeć:Mężczyzna
Okularnik

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 09-05-2007, 18:29   

Bo przez brzydką pogodę za oknem straciłem ochotę na zwyczajową przechadzkę po parku.

Athi Płeć:Kobieta
Apple Girl

Grupy:
Omertà
PostWysłany: 09-05-2007, 18:56   

Bo babka z matmy już przez miesiąc albo i więcej przekłada mi poprawę sprawdzianu >.> ja chcę mieć to już za sobą...

Till time went and told me to say hello but wave goodbye

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
3568587
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 10-05-2007, 12:59   

Bo matka ise uparła, że znajdzie dla mnie fryzjera...i pewnie miesiąc minie, zanim znajdzie..
Powrót do góry
So_Dakki Płeć:Kobieta
~FOXY LADY~

PostWysłany: 11-05-2007, 17:10   

Bo jestem chora, a dziś Kortowiada, na której powinnam się znaleśc, ale się nie znajdę :/

-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 12-05-2007, 10:58   

Bo domowy babiniec kupił sobie DDR.
Powrót do góry
Strona 146 z 283 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 145, 146, 147 ... 281, 282, 283  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi