Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo Zupa Była Za Słona!!! - wszystko co złe... |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 21-08-2007, 16:59
|
|
|
Mai, przeszedłem nie tak dawno temu całą największą ulicę handlową w Wiedniu, w poszukiwaniu książek po japońsku, znam ten ból. W większych księgarniach "obcojęzyczne" znaczyło "po angielsku" (ok, w jednej były bodaj po hiszpańsku i francusku chyba), w dwóch komiksiarniach nic, ani jednej light novel. W dalszym ciągu chciałbym sobie kupić na przykład Haruhi, ale koszty zamówienia z japońskiego amazonu są po prostu tragicznie wysokie. Swoją drogą - może www.amazon.de Mai? |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 21-08-2007, 18:17
|
|
|
Cytat: | Jak ja się boję psów, a przed wyjściem kręci się jeden taki duży, to niemalże instynktownie uznaję to zwierze za stanowiące dla mnie zagrożenie i jeśli nie będę mógł się przed nim schronić (będę na zewnątrz domu, lub ktoś wpuści zwierzę do środka), będę próbował zabić psa siekierą/nożem (broni palnej nie mam). |
Kiepskie porównanie, bo duży pies może Ci zrobić rzeczy o jakich malutkiemu pajączkowi się nawet nie śni. Nie zmienia to faktu, że nieuzasadniony lęk przed psami też wypadałoby leczyć, a nie pielęgnować. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 21-08-2007, 18:30
|
|
|
Ja uprzejmie proszę o porzucenie offtopu. Ani on zdrowy, ani na temat. Bo będą latać ostrzeżenia. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 21-08-2007, 18:43
|
|
|
/OFTOP ON
WRRRRRRRR
SIO mi z tem tematem! Albo będę gryźć!
/OFTOP OFF |
|
|
|
|
|
Arashino Shiro
władająca czasem...
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 21-08-2007, 20:19
|
|
|
bo mnie łaskawie poinformowano że mimo iż jutrzejszy dzień miałam mieć wolny mam się stawić rano w pracy. wrrr |
_________________ Żyj póki możesz, bo każdy twój dzień może być twoim ostatnim... |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 22-08-2007, 12:18
|
|
|
bo dzisiaj nie chce mi sie iść do pracy
bo jutro nie chce mi sie iść do pracy
bo pojutrze nie chce mi sie iść do pracy
bo od tamtego tygodnia nie chciało mi sie iść do pracy
bo przyszłym tygodniu idę do pracy
bo w wrześniu nie wiem czy bede pracował
jedynie w tamtą sobote chciało mi się iść do pracy, ale niestety miałem wolne
bo mam mniej czasu do douczenia do poprawki z głupiego przedmiotu
bo nie obejrze meczu
bo mniej bede przybywał na forum przez miesiąc około
bo bede miał dziury w oglądaniu anime
bo mam 6 minut do autobusu i jestem nie przygotowany
bo nie moge znależć dobrej powieści fantasy
bo palce bolą od pisania. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Yumiko
Child Prey
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 22-08-2007, 15:11
|
|
|
bo mnie boli głowa
bo choć staram się jak moge to...w Gunzie nie mogę zrobić lvl'a ^^''' |
_________________ "Zniszczenie,
Słodki nektar zakazanego przez Boga grzechu pierworodnego,
Otwarte przez szalony sabat drzwi ku wiecznej rozkoszy(...)" |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 22-08-2007, 21:14
|
|
|
Chciałam napisać w "Życie jest piękne..." że nareszcie zaczęło padać i właśnie przestało... Bo wczoraj przyłożyłam głową w ramę okna, a dzisiaj poprawiłam o kran i do teraz boli... |
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 23-08-2007, 08:29
|
|
|
Spalić, spalić, zniszczyć, wysadzić, zgnieść, podeptać, rozdrobnić, zamordować, spalić Mikrosyf! Jak zainstalowałem RAM, to nagle wszystko, co ichnie odmówiło posłuszeństwa. Teraz już działa.
Spalić, spalić, zniszczyć, wysadzić, zgnieść, podeptać, rozdrobnić, zamordować, spalić Agencje Restrukturyzacji Mienia Rolniczego. Ojciec po wiadomości, że synek jednak wyjeżdża wziął się w garść i załatwił mi prace tamże. Płaca nawet niezła, jak na Podkarpackie. Za mała jednak, żeby tu zostawać.
Spalić, spalić, zniszczyć, wysadzić, zgnieść, podeptać, rozdrobnić, zamordować, spalić mojego ojca i te jego pokemony.
Dwa dni temu jeden z królików zdechł na skutek przejedzenia, pęknięcia jelit, wylania się treści do jamy brzusznej i ogólnego zakażenia. Ojciec, celem zbadania, co go ukatrupiło robił mu sekcję. Śmierdziało tak, że gnojówka przy tym zapach ma delikatny. Ojciec poszedł zwłok się pozbyć.
W tym celu zaniósł go w kącik zagródki i zostawił. Tam dobrały się do tego dzikie koty, trochę tego zjadły, trochę rozwlekły. Reszta została na słoneczku. Nikt tego naturalnie nie zakopał, bo, mimo, że głupota ludzka jest nieograniczona, to wyobraźnia ludzka już jak najbardziej i nikomu na myśl nie przyszło, żeby chodzić po podwórku i zaglądać w każdy kąt, żeby sprawdzać, czy gdzieś nie leży tuszka z królika, owej tuszki skóra i flaki.
A że wczoraj dzień był słoneczny, a noc też ciepła to to zaczęło pachnieć. I to, jak pachnieć! Prędzej spakuje się i wyprowadzę pod most nad Sanem, niż będę to zakopywał.
I dlatego ja się stąd wynoszę, choćbym musiał utrzymywać się z przebierania się za Rumunkę i żebrania. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 23-08-2007, 08:39
|
|
|
Cytat: | Spalić, spalić, zniszczyć, wysadzić, zgnieść, podeptać, rozdrobnić, zamordować, spalić Agencje Restrukturyzacji Mienia Rolniczego. Ojciec po wiadomości, że synek jednak wyjeżdża wziął się w garść i załatwił mi prace tamże. Płaca nawet niezła, jak na Podkarpackie. Za mała jednak, żeby tu zostawać. |
O lol... Jeśli to jest to co myślę i u Was działa tak samo jak u nas, to to nie jest fajna praca - dzieli się na użeranie z chłopami, tłumaczenie im jak mają wypełnić dokumenty, które i tak pochrzanią, wprowadzanie danych do komputera za pomocą felernego i często padającego programu, znoszenie jobów szefa, który żadnemu chłopu nie powie, że to jego albo chłopa wina, tylko wszystko zwali na pracowników (bo taki "pan co wszystkim piniondze daje" zwykle planuje kandydowanie do czegoś i zbiera poparcie). Do tego, jeśli Sejm nie skrewi, wkrótce będzie kolejny przypływ składających wnioski.
Ojciec Ci znalazł pracę-marzenie... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 23-08-2007, 09:31
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Ojciec Ci znalazł pracę-marzenie... |
I drugi etat w komórce z pokemonami. Ja dziękuje ślicznie, ja jadę do Warszawy, telefony odbierać. Ok, dla siebie będę miał pewnie mniej, ale są granice tego, ile gier i książek może skonsumować jeden człowiek, a ponadto w Warszawie tą kasę łatwiej wydać i nie trzeba czekać, aż poczta raczy przynieść. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Dida
Ostoja zdrowego rozsądku
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 23-08-2007, 14:46
|
|
|
Bo breloczek, który nosiłam przy torebce nie nadaje się już do użytku. Została kulka futerka bez żadnego zaczepu. Grrry. Dość sporo na niego wydałam i nie sądziłam, że będzie tak nietrwały. |
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 23-08-2007, 16:01
|
|
|
Bo mi smutno. Bo świat jest wyjątkowo durny, egoistyczny i absolutnie pozbawiony skilla "empatia". A ja nadal za mocno reaguję. Przykre. I trudne. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 23-08-2007, 16:18
|
|
|
To jest bardzo przyjemny dzień - nie mam na myśli pogody, niestety ze względu na samopoczucie nie jestem w stanie tego w pełni docenić. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|