Bo Zupa Była Za Słona!!! - wszystko co złe... |
Wersja do druku |
longerowa
bogini w koronie
|
Wysłany: 27-08-2007, 13:23
|
|
|
Bo idę dziś do dentysty, a ja nie lubię! :( Buu..
Bo to ostatni wolny poniedziałek. |
|
|
|
|
|
Ari
Livin' la Vida Loca
|
Wysłany: 27-08-2007, 14:45
|
|
|
kuniec sielanki, jutro wracam do świata ludzi pracujących blah
nie zdąrzyłem książek pokończyć
nie wyleczyłem kontuzji
nie ukończyłem gierki
supa -_- |
_________________ http://peacegrenade.wordpress.com/ |
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 28-08-2007, 13:55
|
|
|
Bo gdy się dziś obudziłem, okazało się, że prądu w mieszkaniu nie ma i nie będzie (co najmniej do wieczora ze względu na remonty sieci elektrycznej) . Cóż, i tak miałem rozmrozić lodówkę, ale bez porannej herbaty mam zwykle skopane samopoczucie. Dodatkowo na wydziale ktoś zakosił mój kubek. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 28-08-2007, 17:28
|
|
|
Bo właśnie zobaczyłam zdjęcia.
OMG !!!!!!!!!
/Idzie się utopić w pobliskiej Kamienicy/
Borek... Rany kota, to jedno na którym wyglądam jak nadęty balon jest...
/Idzie się utopić definitywnie.../ |
|
|
BOReK
|
Wysłany: 28-08-2007, 18:32
|
|
|
Cóz, wpadłaś w krzywe oko (a raczej obiektyw źle ustawionego aparatu .___.). I nie top się, bo wtedy GoNik i Maieczka utopią mnie, definitywnie, ostatecznie i, co gorsza, nieodwołalnie! A wcześniej pewnie wykonają bardzo nieprzyjemną operację, której nieodłącznym elementem jest łyżeczka i przy której bycie utopionym to czysta rozkosz z pewną dozą perwersji X_X.
/me siedzi na walizkach i czeka kiedy będzie musiał uciekać na puste równiny Gunsmoke... |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 28-08-2007, 18:37
|
|
|
Borek, czy ja Ci już mówiłam że uwielbiam Twoje posty z tego tematu ...? XD
Bo kolana nadal mnie bolą. Ciekawa jestem szaleńczo kiedy mi to przejdzie. Zaczyna mnie już powoli irytować. |
|
|
longerowa
bogini w koronie
|
Wysłany: 28-08-2007, 21:09
|
|
|
Bo rosną mi ósemki... Taa, zęby mądrości. BOLI!! :( |
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 29-08-2007, 19:04
|
|
|
... bo mi od dawna nie rosną ósemki (tzn rosły i stanęły już dawno temu, w zasadzie nawet ich chyba nie widać), ale i tak nie potrafię wybić matce z głowy "pójdziesz do chirurga i się dowiemy, czy ich nie trzeba operacyjnie usuwać" T___T Bo, do jasnej ciasnej, nie dam się uśpić i nie dam się pociąć! I do tego w tak nieromantyczny sposób. Bo argumenty typu "jak zaczną rosnąć to przecież poczuję i się je usunie" nie działają >.> Bo mam tego pecha, że łatwiej mi się dostać do publicznego stomatologa z racji ciotki pracującej w dużym centrum >.> Bo mam nadzieję, że potraktuje mnie na zasadzie "kiedyśtam, teraz mi się nie chce, następny". Bo już chyba wolałam nosić aparat ~_~
Bo nie było wody przez cały dzień prawie. Bo dobrze, że dowiedziałam się, że jutro też ma nie być, bo znowu bym się 'wybrała' coś załatwiać jak dzisiaj >.> Nawet zęby ledwo miałam w czym umyć, a co dopiero siebie całą ^^; A przecież z brudną głową nawet po mineralną do sklepu nie pójdę... Przede mną wyzwanie, bo woda jest, owszem, ale zimna. Boję się tego prysznica... |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 29-08-2007, 19:16
|
|
|
ka_tka napisał/a: | Bo, do jasnej ciasnej, nie dam się uśpić i nie dam się pociąć! |
Tej operacji chirurgicznej nie robi się pod narkozą, jak chyba wszystkich w jamie ustnej - człowiek mógłby zadławić się krwią/śliną.
Inna sprawa, że to chyba najboleśniejsza rzecz, którą można zrobić na zębach. Mimo to nie jest AŻ tak tragicznie - sama operacja jest po prostu nieprzyjemna (człowiek teoretycznie niczego nie czuje przez końskie znieczulenie), gorzej jest później - u mnie opuchlizna utrzymywała się przez mniej więcej tydzień (a miałem robione dwie takie operacje). Tak czy siak, da się przeżyć ;) |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 29-08-2007, 19:34
|
|
|
dziś moja najkochansza pociecha życia(moja suczka) miała operację i wykryto u niej zaczątki guza raka gdzieś w żoładku. Przez 8 godzin w pracy myślałem czy zobacze pieska. Rzecbiorąc jestem idiota bo nie wziełem komóki. Matka miała do mnie zadzwonić co z nią. Najgorsza bedzie dzisiejsza noc. Znowu sie nie wyśpie. Nie wiem czy przeżyje utratę drugi raz w tym roku psiny tfu. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 29-08-2007, 21:36
|
|
|
Keii napisał/a: | Tej operacji chirurgicznej nie robi się pod narkozą |
Jak to się nie robi??? Zburzyłeś mi światopogląd i przeraziłeś jeszcze bardziej ^^;;;; Cięcia 'na żywca' nie przeżyję tym bardziej, uszami wyobraźni słyszę już te wszystkie komentarze z serii "siostro, ręczniczek, bo krawi" czy "no to tniemy"... No, ale z drugiej strony problem jakby z głowy, bo ja sobie autentycznie nie dam. Chyba, że mnie zwiążą... Ale wtedy wciąż będę mogła krzyczeć >D |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 29-08-2007, 21:40
|
|
|
Keii - ciesz się, widocznie nie musiała Ci dentystka ciąć zęba na pół z powodu układu korzenia...
Katka -gdybyś się zdecydowała usuwać, daj mi znać na priva - znamy bardzo dobrą panią chirurg stomatologiczną (co prawda ośrodek jest dość drogi), naprawdę zna się na rzeczy. A usuwanie ósemek to jedna z najgorszych części stomatologii i u naprawdę warto iść do dobrego lekarza. Nawiasem mówiąc, sprawdź jak z nimi jest - naprawdę warto. Moje zafundowały mi (przez częściowe wyrzynanie się i cofanie) naprawdę dużo problemów (jak tylko ruszały zaczynałem sie przez kilka dni czuć gorzej niż z grypą). |
Ostatnio zmieniony przez Daerian dnia 29-08-2007, 21:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 29-08-2007, 21:41
|
|
|
offtop:
Chirurgiczne usuwanie jak najbardziej się robi pod narkozą. |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 29-08-2007, 21:45
|
|
|
Ręcznik ani wiadra na krew na szczęście nie są potrzebne, bo dentysta podłącza rurkę i krew na bieżąco odsysa. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 29-08-2007, 21:48
|
|
|
A to ciekawe, bo o mojej operacji (pod tytułem wyciąganie zęba z kości, czyli ze środka dziąsła) słyszałem właśnie, że jest to operacja chirurgiczna i że pod narkozą się tego nie robi. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
|