Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo Zupa Była Za Słona!!! - wszystko co złe... |
Wersja do druku |
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 25-10-2007, 10:41
|
|
|
Po raz pierwszy od 6 lat złapał mnie kanar, bo mięsieczny miałem w plecaku, a legitke w innej kurtce. Muszę zapłacić 70 złoty. Bede odwoływał się, aby zmniejszyc karę. Jeżeli oczywiście sie da ją zmniejszyć. nie wiem jak teraz jest.
Zamiast mózgu mam papkę dla niemowląt. Całkowicie mój umysł sie rozleniwił, co przeszkadza w mojej egzystencji. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Sakura_chan
Pure Angel
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 25-10-2007, 10:49
|
|
|
Będzie raczej ciężko, kumpelę ostatnio złapali, odwoływała się i nic z tego nie wyszło |
_________________ To add colour to your boring today
To put magic into your melancholic tomorrow
I have come to change those nonchalant times you spent
Into precious memories
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 25-10-2007, 13:12
|
|
|
Przez dzisiejszą młodzież mam poważne problemy z wynajęciem noclegów, bo każdy boi się rzygających po ścianach i skaczących po sufitach ćpunów... <poważnie rozważa rejestrację grupy religijnej, głoszącej abstynencję i seksualną wstrzemięźliwość> |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 25-10-2007, 13:30
|
|
|
Caladan napisał/a: | Po raz pierwszy od 6 lat złapał mnie kanar, bo mięsieczny miałem w plecaku, a legitke w innej kurtce. Muszę zapłacić 70 złoty. Bede odwoływał się, aby zmniejszyc karę. Jeżeli oczywiście sie da ją zmniejszyć. nie wiem jak teraz jest.
|
Nie wiem jak w Gdyni, ale w Warszawie po prostu udaje się do punktu obsługi MPK z dokumentami uprawniającymi do zniżki i składa się opłatę manipulacyjną (5 złotych z hakiem). Miałem ostatnio podobną przygodę i obyło się bez większych problemów. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 25-10-2007, 18:52
|
|
|
Bo doszłam już do takiego momentu że zostały mi tylko kolory do nałożenia, a po narysowaniu oczu jeszcze bardziej nie wiem jaką techniką to zrobić... I te cholerne róże !!! |
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 25-10-2007, 19:51
|
|
|
Bo stary piec, który ma chyba więcej lat niż ja, zdycha. Charkał, bulgotał i pluł wodą aż wreszcie zadymił się i wygasł. Bo drzwi do kotłowni mam za plecami, drzwi te są drzwiami tylko z nazwy, zamykają się na gazetę na zasadzie: włóż gazetę między nie a framugę i trzaśnij z całej siły, może nie będą się otwierać. Bo siedziałam struchlała przed komputerem słuchając jak nim rzuca i grzmi. Potem zgasł nie zdążywszy ogrzać domu. Bo ZIMNO!
Bo obawiam się, że to zimno może zostać na dłużej... |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 25-10-2007, 19:52
|
|
|
fm napisał/a: | Nie wiem jak w Gdyni, ale w Warszawie po prostu udaje się do punktu obsługi MPK z dokumentami uprawniającymi do zniżki i składa się opłatę manipulacyjną (5 złotych z hakiem). Miałem ostatnio podobną przygodę i obyło się bez większych problemów. |
Dowiedziałem się od kolegi, ze jest po staremu. Jest szansa, że zapłace 10 złoty. Ulga. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 25-10-2007, 20:55
|
|
|
Bo dziś premiera Wiedźmina przed Empikiem, do wygrania nagrody rzeczowe itp, a ja nie mam nawet po co tam iść, bo komputer mi tej gry zdecydowanie nie pociągnie. Słysząc zewsząd, jaka to dobra produkcja + mając w zasięgu ręki za psie pieniądze wersję, która za granicą mogłaby uchodzić za kolekcjonerską, straszliwie mnie to irytuje... |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Momoko
wiosna jest miau
Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 25-10-2007, 22:13
|
|
|
Pomyślmy.
Bo...
Poranek był zimny i jakiś wilgotny. Pogoda taka jest bardzo nieprzyjemna i sprzyjająca nawrotom choroby.
Choroba została jednak celnie trafiona żelazkiem i leży nieprzytomna pod startą książek czekających na przeczytanie. No, przynajmniej ta choroba.
Dzielnie ruszyłam w kierunku szkoły, odziana już w swoją wspaniałą kurtkę zimową i nie mniej niesamowite kozaczki. Marznąc przecież nie będę. Z miejsca zdenerwowało mnie dziwne niezdecydowanie chmur, wyczułam ich złośliwość i czystą perfidię w ułożeniu na niebie oraz wyraźne niesprecyzowanie planów dotyczących dzisiejszej pogody. Odebrałam to jako osobistą urazę.
W szkole przekonałam się natomiast, że sama jestem osobą biegłą w knuciu niecnych planów, takich jak załatwianie sobie 39-ciostopniowej gorączki w celu robienia sobie zaległości i masy problemów. Oczywiście, da mi to szansę zapanowania nad światem, prawda? Jakżeby inaczej, pani profesor.
Potem nastąpiły dwie sympatyczne lekcje polskiego - omawianie Mistrza i Małgorzaty. Moje światełko w tunelu. O ulubionej książce można mówić godzinami.
Niestety następne w kolejności były...
Dwa w-f. Dwa w-f stanowią najbardziej odmóżdżające lekcję w całym moim planie zajęć. Nie, żeby były najmniej produktywne - PP nic nie przebije w twej dziedzinie, po prostu trzy uderzenia piłką lecącą z męskiej strony boiska powoduje tragiczną śmierć wielu szarych komórek. A to do rzadkości nie zależy.
Dobrze więc. Graliśmy (nie 'grałyśmy', bo dołączyło kilku chłopaków) w siatkówkę. Smrodek unoszący się w powietrzu lekko nas przytłaczał, ale byliśmy dzielni. Piłka była naszym celem. Naszym domem i światem. Była też źródłem paskudnych odparzeń na moich rękach, ale byłam dzielna. Stanęłam na pozycji rozgrywającej i zabrałam się do gry. Z energią (zmieniającą się z kinetycznej w potencjalną) wyskoczyłam i trafiłam w piłkę,a następnie z równą mocą upadłam na swoją nóżkę, która ułożyła się pod dziwnym kontem. A potem jeszcze dziwniej chrupnęła.
Skutek jest taki, że noga jest w gipsie na co najmniej dwa tygodnie. Oczywiście, to też zrobiłam sobie specjalnie, ja tak lubię, jak mnie boli, pani profesor.
Prych, niemiły wypadek. I jeszcze wychowawczyni. Jest tyle świetnych nauczycieli, dlaczego ja trafiłam akurat na nią? |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 25-10-2007, 22:36
|
|
|
Bo gupie przeziębienie trzyma i puścić nie chce. Bo nawet gdyby mnie z domu puścili, i tak zaraz by mi się zakręciło w głowie po kilku krokach, zwłaszcza przy moim tempie spacerów _^_
Bo zajęcia z tłumaczenia umów są be (na szczęście tylko one, pozostałe są na razie cacy).
Bo też chcę obejrzeć "Gwiezdny Pył" T__T |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 26-10-2007, 09:52
|
|
|
Desperacja mode on:
Ide na rozmowę w sprawie pracy do Orange. Miałem nadzieje, że uda się bez tego obyc, ale prozną. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Shinigami-san
Straszny Pan Morderca
Dołączyła: 03 Maj 2007 Skąd: Poznań/Inowrocław Status: offline
Grupy: Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 26-10-2007, 14:23
|
|
|
Bo mam wadę dość dużą, nie myślałam ze aż taką. W dodatku mama mi pwoedziała ze i dizadek i ona taka wade maja - czyli różnica 0,5 dioptri - -0,25 prawe i -0,75 lewe - nienawidze przekazywania genów ==. Zawsze ja dostene najgorsze |
_________________ "Nie jesteś zły. Jesteś po prostu źle ubrany"
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 26-10-2007, 14:24
|
|
|
Dość dużą? Ja mam -0,5 w lewym, -2,5 w prawym i mi to nie przeszkadza w niczym :P |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Shinigami-san
Straszny Pan Morderca
Dołączyła: 03 Maj 2007 Skąd: Poznań/Inowrocław Status: offline
Grupy: Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 26-10-2007, 14:52
|
|
|
Keii napisał/a: | Dość dużą? Ja mam -0,5 w lewym, -2,5 w prawym i mi to nie przeszkadza w niczym :P |
jeżeli bóle głowy ustąpia to to będzie oznaczać ze dla mojej głowy to była zbyt duża różnica |
_________________ "Nie jesteś zły. Jesteś po prostu źle ubrany"
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 26-10-2007, 14:59
|
|
|
A ja mam bodajże -1,5 w obu oczach i też mi to w niczym nie przeszkadza (chyba, że muszę coś przeczytać na odległość. I to małą czcionką).
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Zastanawia mnie tylko, co robić, by wada się nie pogłębiła... Bo jak patrzę na coś z bliska (np. na monitor komputera, czy książkę) powinienem zdjąć okulary, by wzrok się przystosował. Ale z drugiej strony... Przed monitorem powinno się jakieś szkła zakładać (zwłaszcza jak ma się kineskopowy, nie wiem jak jest w przypadku plazmowych), w dodatku moje okulary są z tzw. antyrefleksem (czyli właśnie takie specjalne do pracy z kompem >] )...
Bo coś mnie dzisiaj głowa pobolewała.
Bo już jest piątek, czyli mam tylko 2 tygodnie do przerobienia materiału na kolokwia. A tego jest dużo. I te wszystkie łacińskie nazwy... Jeśli miałbym z jakiegoś powodu znienawidzieć anatomii, to właśnie przez łacinę. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|