Bo Zupa Była Za Słona!!! - wszystko co złe... |
Wersja do druku |
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 02-12-2007, 17:20
|
|
|
korsarz napisał/a: | Bo moja lampa mnie straszy ^^'''
A mianowicie - pod sufitem mam lampę dwu żarówkową. Po włączeniu palą się obie, ale po paru minutach... Jedna z nich zaczyna trzeszczeć i gaśnie. By znowu się zapalić po dwóch godzinach ^^''' |
Podejrzewałbym zwyczajny brak styku, może nawet głupie niedokręcenie żarówki. I radziłbym się tym zająć, bo takie rzeczy w najgorszym wypadku prowadzą do pożaru... |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 02-12-2007, 22:38
|
|
|
Dokręciłem żarówkę. Pomogło - na 15 minut ^^' |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 02-12-2007, 23:18
|
|
|
Polecam zmienić żarówkę - z faktu, że po rozgrzaniu się wyłącza, a po ochłodzeniu działa stawiam, że to coś z drucikiem wolframowym. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 03-12-2007, 00:58
|
|
|
Tak późno i tak bzdurnego sprawozdania jeszcze nie pisałem >_>. A to chyba nie koniec... |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 03-12-2007, 10:39
|
|
|
Jedno słowo: LEJE.
Och, jak bardzo nie chce mi się wypełzać ze stanowczo bardziej suchego mieszkania... |
|
|
kropla
Mykoidalny tentakl
|
Wysłany: 03-12-2007, 11:50
|
|
|
Mam to samo;P
Bo zaspałem na zajęcia, własnie ze względu na tę atmosferę za oknem... |
_________________ Jak po nocnym niebie sunące białe obłoki nad lasem... |
|
|
|
|
Kusoku
Zaatakowany pierunem!
|
Wysłany: 03-12-2007, 16:02
|
|
|
bo właśnie kochana mamusia pojechała na wywiadówkę możecie się spodziewać mojej tygodniowej nieobecności (chociaż to może być niekonieczne) |
_________________ If you want to know the truth,
you got to have the courage to accept it.
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 03-12-2007, 16:56
|
|
|
Bo żeby chociaż lało. Nie, gdzieżby, rano Łódź nawiedził tzw. "kapuśniaczek", zaraza nawet gorsza od śniegu. Bo w sumie trudno powiedzieć, czy opłaca się wyciągać parasolkę...
Rozsypuję się. Bolą mnie kolana, kostki, nadgarstki i stawy palców. I plecy, ale to akurat nic nowego. I, żeby było weselej, przed sobotą nie będę miała kiedy pójść do lekarza. Zaznaczmy - jest poniedziałek.
Bossssko. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Shinigami-san
Straszny Pan Morderca
Dołączyła: 03 Maj 2007 Skąd: Poznań/Inowrocław Status: offline
Grupy: Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 03-12-2007, 17:35
|
|
|
BOReK napisał/a: | Tak późno |
bo chyba niechcący zabrałam cenny czas borkowi :( Aaaa a głupi sprawdzian był z innej aprti materiału niż sie uczyłam :/ i zpaomniałąm wzoru i nei mogłam zorbić zadania bu == |
_________________ "Nie jesteś zły. Jesteś po prostu źle ubrany"
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 03-12-2007, 18:42
|
|
|
Spoko Shini, i tak wcześniej nie miałem Wena na pisanie.
Cała dzisiejsza historyjka zaczęła się od wczesnej niedzielnej pobudki o szóstej, bo "wyłączyli prąd i gaz". Pod grozą nowego stanu wojennego wstałem, sprawdziłem jak się rzeczy mają i stwierdziłem wywalony bezpiecznik od instalacji gniazdkowej, zatem cała akcja zakończyła się jego ponownym uruchomieniem i powrotem do łóżka. Wieczorem sytuacja powtórzyła się, środek zaradczy pozostał jednak ten sam.
Dzisiaj wracam do domu i na dzień dobry babcia mi mówi, że prądu znowu nie ma - włączam feralny bezpiecznik. Dopiero, gdy podczas prac kuchennych coś łupnęło tuż obok mnie, zdałem sobie sprawę z powagi sytuacji. Wiedziony instynktem przejrzałem podejrzane gniazdo, włączyłem instalację i... znowu padło. Szybkie obadanie sytuacji zakończyło się stwierdzeniem uszkodzonej wtyczki od pieca, zniszczeniem bezpiecznika i wyprawą po nowy. Czeka mnie jeszcze wymiana feralnej wtyczki i może to jakoś będzie działać...
No, to wyszła piękna epopeja elektryczna :P. Zuo stosowane... |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Wilk Stepowy
Naraku no Hana
Dołączył: 29 Lis 2007 Skąd: z wysokości lamperii - tam jest mniej przeszkód Status: offline
|
Wysłany: 03-12-2007, 19:16
|
|
|
... bo w radiu zaczynają lecieć świąteczne piosenki >< Uh, jak ja tego nie cierpię, brrr.
Jedną jedyną świąteczną piosenką jaką trawię jest Gothic Xmas Within Temptation ;) |
_________________ Drobna półprawda jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Chociaż dużo drobnych półprawd naraz to już całkiem niezła ściema ;) |
|
|
|
|
Quan
|
Wysłany: 03-12-2007, 19:58
|
|
|
Bo kobieta od matmy musiała wystrzelić taki sprawdzian, że nawet jak myślałeś, że wszystko umiesz na cacy to po sprawdzianie miałem zonka i będzie klops, made my day... |
|
|
|
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 04-12-2007, 11:10
|
|
|
Bo już drugi dzień jakiś niezidentyfikowany osobnik nawiedza mnie głuchymi telefonami, a przed chwilą przysłał sesemesa "cześć, kim jesteś, przedstaw się" __^__
Bo niepogoda. Bo źle się czuję. Chętnie bym kogoś ugryzła. |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 04-12-2007, 11:51
|
|
|
BO OBLALAM TEST NA POLROCZE Z CISCO O 0.02% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
... plakac mi sie chce :( |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 04-12-2007, 11:59
|
|
|
Miya - jeżeli facet stanie się uciążliwy, możesz go policją potraktować. Takie działanie jest wykroczeniem - zgodnie z art. 107 Kodeksu wykroczeń, kto w celu dokuczenia innej osobie złośliwie wprowadza ją w błąd lub w inny sposób złośliwie niepokoi, podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1500 złotych albo karze nagany. |
|
|
|
|
|
|