Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo Zupa Była Za Słona!!! - wszystko co złe... |
Wersja do druku |
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 31-01-2008, 16:00
|
|
|
Bo Half-Life 2: Episode One był za krótki, a część kolejna na moim bezshaderowym sprzęcie nie ruszy. To co ja teraz będę mordować na odstresowanie?!? :D |
|
|
|
|
|
Sola
ryba
|
Wysłany: 31-01-2008, 16:51
|
|
|
Opowiem Wam moją historię....
Otóż od grudnia miałam zaplanowany wypad do Zakopanego. Pokoje śliczne, blisko centrum, na 31 stycznia, już po wszystkich egzaminach, bowiem ostatni miał być 24 stycznia. Wszystko pięknie? No nie całkiem. Pan szacowny profesor stwierdził, że na ostatnich zajęciach sobie zrobi zerówke natomiast egzamin przeniesie na 31 stycznia. HA!. "Jest kiepsko" pomyślałam, zwłaszcza, że z zerówki dostałam 2+. Ale mówi się trudno zamiast samochodem o 5 rano z towarzystwem, pojadę sama pociągiem o 19.00.
A więc jestem dziś na egzaminie pięknie przygotowana, gotowa do napisania i szybkiego startu na peron....ale nieeee. Nie przewidziałam, jak bardzo "łaskawy" jest mój profesor, który z okazji tłustego czwartku postanowił wszystkim, którzy na zerówce dostali 2+ wpisać zaliczenie. Mało nie spadłam ze stołka.
Ktoś powie, że jestem niewdzięczna, że nie doceniam hojnego serca profesora......i wiecie co!? ma racje. Mam nadzieje, że nie będziemy się zbyt często mijać na korytarzu.
Pomyśleć, że byłabym już w Zakopcu.
Aha no i jeszcze coś!
Popełniłam błąd sprawdzając ile taki pociąg z Gdańska do Zakopanego jedzie. Teraz wolałabym pozostać w słodkiej niewiedzy (Dla niewtajemniczonych 13 GODZIN !!!!! ) i nie będę opisywać w jakich słowach wyrażałam moją opinie o Polskich Kolejach Państwowych. |
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 31-01-2008, 17:43
|
|
|
A nie lepiej ekspresem z Gdańska do Krakowa (ekspres Sawa), jedzie z 6,5h, a z Krakowa do Zakopanego to już czymkolwiek? Osobowe jeżdżą, pospieszne, można w PKSa wsiąść...
Bo zrobiłam z siebie kretynkę na rozmowie kwalifikacyjnej, jedyna szansa, że testami psychologicznymi nadrobię, dobrze mi poszły. Bo szanowni państwo PATA zamiast poinformować mnie wcześniej o obowiązkowych badaniach lekarskich dla wszystkich kandydatów, wręczyli mi na rozmowie kartkę z numerem telefonu do ogólnopolskiej sieci przychodni. Podziękowałam, wróciłam do Gdyni, zadzwoniłam i miła pani recepcjonistka mnie uświadomiła, że badania lotnicze to oni owszem, robią, w Warszawie, Poznaniu i Krakowie. No żeby ich wszy oblazły, jakby mi powiedzieli tydzień wcześniej, że są obowiązkowe badania, to bym się od razu w Wawie umówiła, nie musiałabym się telepać pociągami tam i z powrotem.
Wrr.
A w dodatku w sobotę mam egzamin z psychologii klinicznej i jak na razie ilość materiału mnie przerasta. Dobrze, że to już ostatni w sesji. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 31-01-2008, 17:59
|
|
|
Cytat: | Bo Half-Life 2: Episode One był za krótki, a część kolejna na moim bezshaderowym sprzęcie nie ruszy. To co ja teraz będę mordować na odstresowanie?!? :D |
Wrrrr. Mam to samo. Gwoli ścisłości - w "the orange box", czyli de facto nie chodzi mi 3/5 z tego pudełeczka. I to właśnie to fajniejsze 3/5....... (tak, wiem, pisałem to już kiedyś w zupie, ale mogę pisać to codziennie aż do czasu zaopatrzenia sięw nowego kompa. Czyli jeszcze dłuuuugo. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 01-02-2008, 05:41
|
|
|
Bo chce mi sie spać. Tak od jakichś sześciu godzin...
Bo mnie kręgosłup boli, czuję każdą najmniejszą chyba jego część, jakby to był mięsień z zakwasami == Bo (znowu) czuję się paskudnie. Nie pociesza mnie perspektywa późniejszego udania się do czytelni w celach odnalezienia brakującego materiału na następny egzamin.
Bo nic mi się już nie chce, a na widok notatek mam odruchy żołądkowe nie w tę stronę... (w sumie... jak nie patrzę na notatki, to też mam ==).
Bo zaczyna mnie boleć głowa (ażeby oczom chyba nie było smutno samym...).
Bo za mało czasu na wszystko.
Bo chce mi się spać! |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-02-2008, 09:04
|
|
|
Bo wskrzesili podobno Kapitana Amerykę. Nie mogli mu dać requestat in pacem? |
|
|
|
|
|
CELL767
Masażysta
|
Wysłany: 01-02-2008, 10:52
|
|
|
Musiałem zasuwać sam 8 godzin na praktykach w ścierwie zwanym Caritas które jest gorsze niż orkiestra Owsiaka w mniemaniu Rydzyka bo reszcie się przyjść nie chciało a pracownice wolały się obijać jak zwykle...do tego w pracy jak zwykle samych idiotów miałem którzy gdzieś w swoim życiu minęli się z inteligencją |
_________________ "Serce mędrca zwraca się ku prawej stronie, głupca zaś ku lewej"
"Finally. I have achieved what no other could EVER achieve..I am Perfect"
"I’m on the verge of being God, what do you think..?" |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 01-02-2008, 15:05
|
|
|
Cytat: | 5. Uwagi lub elementy graficzne, które mogą się komuś wydać dyskryminujące lub obraźliwe, są w najoczywistszy sposób niedopuszczalne. Pamiętajmy o tym, że nawet pisanie o pewnych sprawach ironiczne lub "w cudzysłowie" może być przez kogoś źle odebrane.
10. Pamiętajmy, że forum utrwala i zapisuje nasze wypowiedzi. Zastanówmy się, czy będą one dla kogoś interesujące na następny dzień.
|
CELL767 Uprzejmie informuje, że Twoja wypowiedź jest skandaliczna, chamska, wulgarna i wyjątkowo obraźliwa dla osób, które w tymże Caritasie pracują. I nie, nie mówię tu o twoich "współpracownikach".
Na drugi raz się łaskawie zastanów co piszesz i zapoznaj się z pojęciem "kultura wypowiedzi".
W tym momencie dostajesz ostrzeżenie ustne za "ścierwo Caritas". Drugiej szansy nie będzie.
IKa
Zua Biurokratka
|
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 01-02-2008, 16:46
|
|
|
Bo zgubiłem kluczyk do Twierdzy Strażnika.
Bo w Tronie Bhaala nie można mieć Yoshimo. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
CELL767
Masażysta
|
Wysłany: 01-02-2008, 17:03
|
|
|
LUL... :wesoły: Ika zapraszam tam to posypiesz głowę popiołem.
1) jeśli nie wiesz to ciuchy które oddajesz Caritasowi to bierze je sobie ekipa tam pracujących ludzi a najgorsze ciuchy które czasem trzymają się na kilku nitkach idą dla biednych i nie nie mówię tak o osobach które pracują ze mną na placówce bo o nich poniżej ale o niemalże całym kraju bo znajomi z różnych krańców Polski potwierdzają ten proceder
2) Panuje tam nieludzki wręcz wyzysk. przez 8 godzin zrobiłem więcej niż te kilkanaście panien co tam pracuje na co dzień a one w tym czasie zajadały się ciasteczkami i ciachem które przyniosła jedna z nich i czasem szły zrobić tak "meczące" czynności jak Wykonanie Ultradźwięków,Pole, Laser czy Bioptron gdy ja prowadziłem terapie grupowe wykonałem kilkanaście krioterapii, masaży,drenaży i zasuwałem po wszystkich piętrach aby sprowadzić nie poruszających się samodzielnie pacjentów na dół na obiad ze o innych czynnościach które wykonywałem w ilościach hurtowych nie wspomnę |
_________________ "Serce mędrca zwraca się ku prawej stronie, głupca zaś ku lewej"
"Finally. I have achieved what no other could EVER achieve..I am Perfect"
"I’m on the verge of being God, what do you think..?" |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 01-02-2008, 17:40
|
|
|
Mieliśmy na tym forum pracowników Caritasu i wiemy z pierwszej ręki, jak wygląda tam praca. Szczerze mówiąc nie obchodzi nas, czy ci się tam podoba, czy nie i jaka tam panuje atmosfera.
Jak dla mnie mogą sobie tam nawet hasać słonie. Nie usprawiedliwi to jednak przypadków chamstwa i prostactwa. Jeśli się one będą powtarzać, to umożliwimy panu kontynuację kariery poza tym forum.
I prosiłbym cię, żebyś zaczął zaczynać zdanie z wielkiej litery, a kończyć kropką. Z twojego postu wnioskuje, że jesteś człowiekiem wykształconym. Nie wypada, żebyś zachowywał się jak półanalfabeta. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 02-02-2008, 15:24
|
|
|
KWA!
Miałem dostać termin egzaminu zerówki z handlowego. Zamiast tego dostałem informację "do 20-ego lutego musisz zdać egzamin u jednego z asystentów profesora; profesor ma ich czterech, postaraj się dowiedzieć jak się nazywają, namierzyć jednego i umówić, najlepiej zadzwonić do sekretariatu katedry bądź dziekanatu"; dodajmy, że w dziekanacie od dłuższego czasu albo nie działa telefon, albo nikt nie czuje potrzeby by go odbierać. Zapowiada się borsko, a do tego w tym samym mailu starościna ogłosiła, że już nie studiuje na UMCS - miejmy nadzieję, że następca się znajdzie szybko i bez komplikacji.
Mam ochotę kogoś ugryźć, są chętni? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 02-02-2008, 15:34
|
|
|
Dlaczego moja mama, mając do wyboru trzy całkiem niezłe filmy i jeden totalny chłam, zawsze wybiera chłam?! |
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 02-02-2008, 23:35
|
|
|
Zabiję swoich sąsiadów. Zabiję, zamorduję, łyżeczką jajniki wydłubię.
Sąsiedzi zostali zaproszeni przez rodziców na "chwilkę" na wieczór. Ok, w porządku, nie mam nic przeciwko. ALE:
1. "chwilka" trwała trzy godziny
2. Ci idioci przyprowadzili CÓRKĘ, którą JA musiałam zabawiać.
3. W połowie odcinka Death Note
Dla ścisłości: córka ma 16 lat i jest głupia jak pół buta. Dziecko chowane pod kloszem i przekonane o własnej wysokiej inteligencji. Flegmatyczne, nudne i skoncentrowane na sobie. Na tyle oderwana od rzeczywistości, że nie jestem pewna, czy JUŻ chodzi do szkoły sama.
Rany boskie, dziewczyna w jej wieku powinna już umieć zostać sama w domu, kiedy rodzice idą pić! Przecież ona boi się MI otworzyć drzwi, kiedy rodziców nie ma w domu, a mieszkamy w tym samym bloku od zawsze! |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-02-2008, 11:57
|
|
|
Mai, pamiętam przypadek faceta, którego matka przyprowadzała na studia. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|