Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo Zupa Była Za Słona!!! - wszystko co złe... |
Wersja do druku |
Dida 
Ostoja zdrowego rozsądku

Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 11-07-2006, 23:17
|
|
|
Ysen, a z czym jest ta monetę? Bo ja je zbieram. Mam 5 na razie.
Bo jest za gorąco. I nie zanosi się na zmianę, ani na deszcz. |
|
 |
Ysengrinn 
Alan Tudyk Droid

Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 11-07-2006, 23:27
|
|
|
Z katedrą we Włocławku. Mogę wymienić się na zjezdzie:P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
 |
|
|
|
 |
Martita 
uparta ślicznotka

|
Wysłany: 13-07-2006, 11:11
|
|
|
kyyyyyaaaa!
InuYasha chyba nie zostanie wydany!:(
coś strasznego
po za tym mam dwóje z ścisłych(a mimo to dostałam się do lic. hum.)
no i niezbyt wychodzi mi wysowanie(jak na razie...) |
_________________ be a fan...
...love
...and kiss...
 |
|
|
|
 |
LookOUT 
The Hitgirl

|
Wysłany: 17-07-2006, 09:45
|
|
|
Bo nie miala przez pewien czas neta,a tym samym-dostepu na forum;(Ale w koncu ;> |
_________________ Choice for you, is the view to a kill ,
Between the shades, assination standing still...
-Hey, ARE YOU TALKING TO ME?! |
|
|
|
 |
Mai_chan 
Spirit of joy

Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 17-07-2006, 11:37
|
|
|
Krzyk rozpaczy znad morza.
Bogowie, jak ja się NUDZĘ! Nie wiem, czy jest coś gorszego niż wakacje z rodzicami dla takiej Maieczki, lat 18... Główny problem: nie ma do kogo gęby otworzyć ==' W dodatku mój "cudowny" ojciec niech go... No po prostu ciężka cholera mnie trafia. Mam dziką ochotę po prostu im nawiać do Łodzi, ale 1. nie zrobię tego mateczce 2. przytomnie założyłam, że to ONI finansują mi te wakacje i nie wzięłam karty do bankomatu... Ergo - jestem bez forsy. Kompletnie. Żeby dobić Maieczkę jeszcze bardziej uparcie nie mam zasięgu w komórce... I to BARDZO uparcie, nawet na obozie częściej miewałam... W dodatku pierwszego dnia ojciec zabrał mnie na plażę... A że przy tym cierpiałam na babską przypadłość, to se nie popływałam, za to spaliłam się niemożebnie ==' Cierpieć z powodu posiadania bioder - urocze nie?
No ciężka cholera mnie trafia ><
Dzięki Bogu, za kawiarenkę internetową i wymówkę "czekam na dwie ważne wiadomości" (bo naprawdę czekam...). Dzięki temu mam dzisiaj dwie godzinki "dla siebie" i odebrałam dwie wyżej wymienione ważne wiadomości... Ale to w innym temacie :3 |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
 |
|
|
|
 |
Dida 
Ostoja zdrowego rozsądku

Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 17-07-2006, 17:35
|
|
|
A skąd dochodzi ten krzyk rozpaczy? Z jakiej miejscowości?
Bo znowu się zrobiło gorąco, a miałam nadzieję, że temperatura 22 stopnie utrzyma się dłużej. |
|
 |
Ysengrinn 
Alan Tudyk Droid

Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 17-07-2006, 18:02
|
|
|
Bo program Beniamin blokuje wstęp do tematu o kawiarenkach. Yay for Wielkie Gie.
Cytat: | Żeby dobić Maieczkę jeszcze bardziej uparcie nie mam zasięgu w komórce... |
Dało się, oj dało, zauważyć:/. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
 |
|
|
|
 |
Mai_chan 
Spirit of joy

|
Wysłany: 23-07-2006, 19:34
|
|
|
Dida - Smołdzino i okolice. Ogólnie tereny Słowińskiego Parku Narodowego...
Wróciłam. I to jest dobra wiadomość.
Opalona jak jakaś skrajna, niemożliwa idiotka. W łatki...
(łatki są autentyczne, przerażające i nie mam bladego pojęcia, jakim cudem się zrobiły...) |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
 |
|
|
|
 |
Irin 
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 23-07-2006, 22:30
|
|
|
(licealnych zawirowań ciąg dalszy)
No kurka wodna!
Maieczka chodzi do 8. Palma (Fałszowniczka, jedna z trzech osób, które naprawdę lubiłam w swojej klasie) z niewiadomych mi przyczyn także wybrała się do 8. Teraz dowiaduję się, że i Fay (my best friend) poszła do 8. Ta szkoła automatycznie zyskała w moich oczach i autentycznie mam ochotę tam się przenieść, ale! Z tego co pisała i opowiadała Maieczka szkoła wydawała się co najmniej straszna. Z tego co widziałam sama też. Kiepska organizacja drzwi otwartych (mocne obsuwy w czasie, akurat wtedy, kiedy nie miałam nadmiaru czasu i byłam umówiona) wcale mnie nie zachęciła. Tak samo to co mi opowiadała mama, która siedzi na forach regionalnych i się orientuje. To, że jakiś chłopak przy wejściu do szkoły powiedział nam "nie idźcie tu, naprawdę, nie idźcie", tym bardziej mnie nie zachęciło.
Normalnie piękna i bestia.
AGHR!! <wali głową w stół>
Tak, obecnie to mój najpoważniejszy problem... |
|
|
|
|
 |
kropla 
Mykoidalny tentakl

|
Wysłany: 24-07-2006, 03:13
|
|
|
irin -> z perspektywy czasu patrzac, to polowa moich przyjaciol (przyjaciol, zaznaczam, koledzy to insza inszosc) poszla do innych szkol, w wiekszosci w zupelnie innym miescie. Mimo to jakos przezylem i nie bylo to wielkim problemem. Coz z tego, ze bedziesz miala kolezanke w lawce, kiedy przez 3 lata zalatwienie we wlasnej szkole czegokolwiek bedzie katorga, ciagle beda jakies problemy? |
|
|
|
|
 |
Mai_chan 
Spirit of joy

|
Wysłany: 24-07-2006, 10:33
|
|
|
A ja uparcie będę twierdzić, że ta szkoła nie jest taka zła... Insza inszość, że faktycznie jest to szkoła dla osób silnych psychicznie (w przeciwnym razie mają szansę na regularne myśli samobójcze pojawiające się mniej więcej co dwa miesiące). |
O męcę twórczej:
 |
|
|
|
 |
tilk 

Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 24-07-2006, 13:10
|
|
|
Hę?
A ja się będę upierać, że liceum, które zadręcza uczniów, to złe liceum. Kropka! Dobra szkoła, i nie jest to tylko moja opinia, to taka, która pozwala się uczyć tego, czego się chce, i bezwstydnie olać z góry na dół całą resztę. Poważnie. Szkoda sił i nerwów... Maturę zdać się i tak zdaje, na dobre studia i tak się dostaje, a w pamięci zostają mile spędzone trzy lata, zamiast trzech lat spędzonych na męczeniu się nikomu niepotrzebnymi bzdurami.
A żeby było coś on-topic... Bo pływam w pocie własnym. O. |
|
|
|
|
 |
Mai_chan 
Spirit of joy

|
Wysłany: 24-07-2006, 13:17
|
|
|
Tilk - a uwierzysz, że w takim razie to ładnie pasuje do naszej szkoły? Matematyczka wprost mówi "na podstawach to możecie sobie bimbać, ale rozszerzenie będę gonić"... Inna sprawa, że jak się już zdecydowało, to WYMAGAJĄ. Wyżej wymienione myśli samobójcze polegają zwykle na "OMG, znowu tydzień harówy jak na budowie, w przyszłym tygodniu egzamin z tego i z tego, ja nie dam rady!" |
O męcę twórczej:
 |
|
|
|
 |
tilk 

Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 24-07-2006, 13:31
|
|
|
W takim razie coś mi się poważnie nie zgadza... Przecież matematyki nie trzeba się "uczyć", ona uczy się sama. Matematyka to umiejętności, nie wykuta wiedza, a na licealnym poziomie wystarczy zrobić dwa, trzy zadania związane z danym tematem, żeby zrozumieć, o co chodzi...
Z drugiej strony znałem wiele osób, które matematyki uczyły się właśnie tak. Robienie zadań do znudzenia... A potem stosowanie schematycznego, algorytmicznego wręcz podejścia na sprawdzianach czy egzaminach. Wszystko krok-po-kroczku, zero myślenia, jak komputer... Ale wystarczyło, że zadanie delikatnie odbiegało od schematu, i już taki kujonek się rozbija i nie wie.
Jeśli musisz poświęcać takie ilości czasu na matematykę, to znaczy, że coś ewidentnie robisz nie tak.
(offtop warning...) |
|
|
|
|
 |
Mai_chan 
Spirit of joy

|
Wysłany: 24-07-2006, 13:37
|
|
|
Tilk - a czy ja mówię, że mam problemy z matematyką? Ja akurat jestem w klasie specyficznej i moim głównym problemem jest niemiecki, którego jest szalenie dużo w różnych konfiguracjach. Irin nie zamierza iść do klasy niemieckojęzycznej, więc powinna sobie poradzić, nawet Świerszcza nie pozna...
I szczerze mówiąc, jestem gotowa się założyć, że ten lojtek od "nie idźcie do tej szkoły" albo był z klasy dwujęzycznej, albo miał angielskim z profesorem Ch. (ale do profesora Ch. też się można przyzwyczaić, czego Maieczka jest przykładem) |
O męcę twórczej:
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|