FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
  ***GOD FORSAKEN SPAM***
Wersja do druku
IT. Płeć:Kobieta
Ukochana żona orka

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 25-08-2005, 14:52   

Zeguś ty istoto społeczna... Przypominasz mi o tym czego próbuję się pozbyć i kocham cię za to. I nie zrozum mnie źle nareszcie!

Czytałam Biblię Szatana i, choć ciekawa to lektura, same bzdury się w niej zawierają. Współczuję ludziom którzy chcieliby żyć zgodnie z tym prądem bo by ich w końcu kopną.

Za to ma według mnie swuj urok ma to co pisał Machiawelli. Nie w kontekście politycznym ale ogulnie w odniesieniu do życia. Tylko szkoda ze już ktoś to se poczytał, zrozumiał po swojemu i najwyraźniej bez zdroworosądkowego filtru i teraz jak się powie ze Machiawelli to był równy gość to się zalicza kilkanaście spojżeń z których każde zawiera połamaną sfastykę...

Tak czy owak Nietschego nie kojaże z niczym. Nie studiowała satanizmu z zamiłowaniem.
Anarchia to jest to!

Te Im ilne ke aono

Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.

Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
9838391
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 25-08-2005, 15:42   

IT. napisał/a:
Tak czy owak Nietschego nie kojaże z niczym.

Podający się za Polaka Niemiec, który - mimo swego niedokształcenia w tej dziedzinie - zajmował się filozofią. Wymyślił kilka bzdur, których nie che mi się tu streszczać, ale zinterpretowano je jako kult witalizmu i nadludzi oraz potepienie chrześcijaństwa. Pod koniec zycia - jak na filozofa przystało - popadł w obłęd.

Miłośnikami dość swobodnie interpretowanych poglądów tego pana byli: Lawey, Hitler, Musolini.

Indywidualizmu naturalnie nie wymyślił Nietzche, a niejaki Stirner, Lawey wziął ten pogląd od któregoś z nich i powykręcał tak, by w ogóle przestał być do czegokolwiek podobny.

I jeszcze jedno - nie! Ja nie posądzam nikogo o satanizm! Ja tylko mówię, że ten pogląd nazywa się Indywidualizmem, a fakt, że sataniści z niego kozystają jest dla mnie dowodem potwierdzającym teze, jako nie potrafili oni wymyślić nic oryginalnego od siebie.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Ukochana żona orka

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 26-08-2005, 10:22   

Dziękuję za wyjaśnienie Zeg. Wątpię żeby ktoś to zrobił zgrabniej. 6_6

Satanizm wogule nie jest oryginalny. W końcu praktykują go długowłosi młodzieńcy którzy malują oczy i chłepcą kocią krew.
Nic nie mam do długowłosych, ogulnie nawet mi się podobają, podobnie jak umiejętnie umalowane oczy [Gaara] ale połączenie tych dwuch przymiotów z chłeptaniem kociej krwii...
Można w rozsadnych ilościach delektować się własną lub pochodzącą ze znanego źrudła ale kocią?! Albo jakąkolwiek zwierzęcą?!

Poza tym. Filozofia zaprezentowana i Bibli Szatana jest troszeczkę kulawa. Ale to chyba warunek stwożenia dobrej filozofii religijnej bo jak narazie w każdej można znaleść jakieś absurdy i banialuki albo po prostu błędy.

Z góry przepraszam jeśli kogoś tym urażę ale zawsze bawił mnie islam. Tyle zakazów i nakazów a gdzie odpowiednio wyważone kożyści?
Nie wime czemu ludzie na to lecą... Czy bliskość Boga jest aż tak zachęcająca? I czemu akórat tego boga?

Te Im ilne ke aono

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
9838391
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 26-08-2005, 11:21   

Cytat:
Nie wime czemu ludzie na to lecą... Czy bliskość Boga jest aż tak zachęcająca? I czemu akórat tego boga?

Bóg jest jeden, to primo. Duo - islam jest prosty i nieskomplikowany, jak większość ludzkości. Jest jego główna wada (nie posiadają w zasadzie elity intelektualnej, ewentualnie maja ja gdzieś) i główna zaleta (wielu lubi proste tłumaczenie wszystkiego). Chrześcijanin musi się nawkuwać od diabła nim zostaje pełnoprawnym członkiem wspólnoty, weź taki katechizm do bierzmowania. Muzułmanin musi powiedzieć "nie ma boga prócz Allaha, a Mahomet jest jego prorokiem" i już jest jej jednym z nich. Co prawda nakazy owszem są dość dokuczliwe, ale jeśli tylko jest się gorliwie wierzącym to modły pięć razy dziennie, jałmużna, Ramadan i pielgrzymka do Mekki to jest wręcz zaleta , gdyż można się w pełni uduchowić. Moherowe berety, gotowe w każdej chwili oddać ostatnie pieniądze Sama Wiesz Komu, się kłaniają.

Ukochana żona orka

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 26-08-2005, 11:33   

Voldemortowi???
Ja jestem innego wyznania i bierzmowanie miałam przy chrzcie więc nie wiem o czym ty Grimmusiu mówisz^^
Nie mam żadnych obowiązków związanych z religią, żadnych nakazów i wogule nic co by mi przeszkadzało w byciu niewierzącą.

No ja nie wiem czy się z tobą zgodzić co do prostoty... Nie wiem, nie wiem...
Koranu co prawda nie czytałam poza tym co znalazłam w necie, a pewnie nie wszystko było oryginalne i nade wszystko nie wszystko co znalazłam chciało mi się czytać, ale nie było to wcale takie proste. Logiczny umysł zaczyna zadawać pytania na które nikt nie ma ochoty odpowiadać a trudno wierzyć w coś co wydaje się niejasne...

Przynajmniej ja tak myślę.

Te Im ilne ke aono

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
9838391
Ukochana żona orka

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 26-08-2005, 11:41   

Ja nie chciałam nikogo obrazić...
A Grimmuś po prostu słodko brzmi nie uważacie?

W ramach koncertu życzeń powracam do offtopowego wątku! Koło fortuny z różowym amorkiem wskazuje post... Zega! I do niego też się odwołam.

Więc.
Ja jestem niewierząca więc gadanina o oskich lub Boskich planach jest dla mnie po prostu gadaniną.

Nie czuj się Zeg urażony bo ogulnie staram się szanować takie poglądy jak twoje ale nie zawsze mi wychodzi...

Odkąd pamiętam jestem zwolenniczką teorii że w kodzie genetycznym są zapisane wszystkie cechy pozytywne i negatywne. Więc, odpowiednim krzyżowaniem i chodowlą można zmusić owy kod do wprowadzenia lekkich i nieznacznych zmian na leprze lub gorsze. Za przykład niech słóżą konie wyścigowe lub krzyżówki kazirodcze.

Wiem, już przechodzę do rzeczy.

Wiara w Cel i Realizację Planu zakłąda że nieistotne jest kim jesteś i jak pochodzisz bo misja którą masz do wypełnienia obejmuje Ciebie.
Jedynym warunkiem istnienia w chrześcijańskim świecie, a więc posiadania możliwości wypełnienia misji, są sakramenty i przestrzeganie praw.
Jedynym i fundamentalnym warunkiem istnienia w świecie genetycznym jest rozsiewanie swoich genów.
Niestety ludzi choduje się bardzo trudno ze względu na "wolną wolę" i magalomanię ale uważam że młodość słóży przede wszystkim roznoszeniu genów.

Te Im ilne ke aono

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
9838391
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 26-08-2005, 11:45   

A racja, zapomniałem. W każym razie to taki zeszycik zawierający sto ileś tam pytań i odpowiedzi, które gówniarz musi wkuć. Zaś co do islamu - to oczywiście jest pisane nie za prostym językiem, ale w sumie ogranicza się do stwierdzenia: czcij Allaha, pamiętaj o proroku, dopełniaj swych obowiązków. O ile się nie mylę przeróżne sekty żarły się o rzeczy średnio religijne, głównie kto zgodnie z prawem islamu ma prawo sprawować władzę, bo wszystko w kwestii samej wiary był nienaruszalne. Islam nie miał o ile mi wiadomo żadnego św. Augustyna ani św. Tomasza (Awerroes z islamem ma baardzo mało wspólnego). Chrześcijańscy teologowie mieli jednak poważniejsze problemy, jak choćby przyczyna wschodnich herezji - natura Chrystusa.

Nomen omen rydzykowa wersja katolicyzmu na zdrowy rozum ma takie same cechy co islam-_-. Ot, moherowe berety nie trzymają po domach kałachów.

Ukochana żona orka

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 26-08-2005, 12:05   

Pytania i odpowiedzi... Ja chyba kiedyś miałam w rękach takie żówienko... Były tam jakieś bzdurowate definicje aniołówm demonów świętych... To to to czego wy biedni musicie się naumieć!? A jak się tych bzdur nie naumiecie to co? Jakieś wykluczenie z kościoła? Ekskomunika? Zakaz przyjmowania eucharystii? Nikt jeszcze nie miałtyle odwagi rzeby się przekonać?

I Tomasza i Augustyna przerabiałam na polskim i z Tomasz i Z Augustyna śmiałam się serdecznie. Za to zasytanawiałąm sie nad Frańciszkiem. Czy on był szalony? Czy po prostu na głowę upadł? Czy może ideą miłość i się zakrztusił? Takich bzdur jak on wypisywał to chyba nawet w Biblii Szatana nie znalazłam...
A panowe T. i A. ślicznie pokopiowali greckich filozofów dając swojemu ukochanemu wyznaniu jeszcze więcej bzdurnych przekazów.

Ja się czasami dziwię jak ludzie mogą w takie bzdury wieżyć i im nie głupio...

Te Im ilne ke aono

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
9838391
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 26-08-2005, 12:09   

IT. napisał/a:
Ale to chyba warunek stwożenia dobrej filozofii religijnej bo jak narazie w każdej można znaleść jakieś absurdy i banialuki albo po prostu błędy.

Znaczy się - filozofia jako taka odrzuca religię, bowiem ta jest dogmatyczna, a filozofowie nie przyjmują pewników, a tylko dowody. Filozofia religijna ma sens, jeśli uda się ją najpierw udowodnić (np. istnienie Boga itd. itp.). Naturalnie kilku filozofiom udało się przedstawić całkiem stosowne dowody (jak na swe okresy), lub nieobalające (np. subiektywizm mówiący, że każdy musi odnaleźć swą własną drogę do Boga, niezrozumiałą dla innych - i polemizuj z takimi).

Ysen chrześcijaństwo też jest bardzo proste. Generalnie ma dwie zasady: Kochaj boga, Kochaj bliźnich.

Cytat:

Pytania i odpowiedzi... Ja chyba kiedyś miałam w rękach takie żówienko... Były tam jakieś bzdurowate definicje aniołówm demonów świętych... To to to czego wy biedni musicie się naumieć!? A jak się tych bzdur nie naumiecie to co? Jakieś wykluczenie z kościoła? Ekskomunika? Zakaz przyjmowania eucharystii? Nikt jeszcze nie miałtyle odwagi rzeby się przekonać?

Jeśli się nie wykujesz nie podchodzisz do bierzmowania i bodajrze nie możesz przyjmować dalszych sakramentów (tzn. nie możesz się ożenić ani zostać księdzem). To po prostu taka próba wiedzy o tym, czego jesteś wyznawcą - żeby nie było kwiatków Jest Jeden Bóg, który najpierw posłał na ziemie swojego syna, a potem Proroka i Budde.

Generalnie jak nie zdasz, to możesz podejść jeszcze raz, w innym terminie. To po prostu sprawdza twoje przygotowanie do życia w wierze.[/quote]

Numer Gadu-Gadu
1271088
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 26-08-2005, 12:24   

Ysen - ale wiara jest bardzo prosta sztuka. w zasadzie to IMHO muzulmanie maja racje. to ze i czy wierze w boga nie ma zadnego powiazania z tym ile jest aniolow w X kregu itp. bo deklaruje sie wiare w BOGA a nie w kosciol i jego dogmaty.
Powrót do góry
Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 26-08-2005, 12:58   

Bianca - cytat z modlitwy powszechnej, wersja skrócona. "Wierzę w Ducha świętego, święty Kościół powszechny". Komentarz chyba zbędny.
Dwa - bierzmowanie nie wymaga wbrew pozorom jakiś totalnie absurdalnych wiadomości. A są jakby nie patrzeć potrzebne, bo bierzmowanie to sakrament dojrzałości chrześcijańskiej... Pytania zwykle są z zakresu - modlitwy (tak, zdarzają się takie byczki, co to nie znając np. Aktów wiary podchodzą do bierzmowania...), przykazania, 7 grzechów głównych, jakie są cnoty boskie i kardynalne, a także, co to jest piekło, niebo, czyściec, Eucharystia i kim był Jezus Chrystus (odpowiedź - Bogiem i człowiekiem). I jak dla mnie są to rzeczy, które się znać powinno.

A generalnie młodzież i tak sobie równo bimba na bierzmowanie ==' To dla nich coś jak kolejny "egzamin", do którego trzeba się nauczyć, nachodzić do kościoła parę niedziel, żeby się ksiądz nie czepiał... Szczytem szczytów była klientka, która obierała sobie patronkę ("trzecie imię") już w kolejce do sakramentu... Bo wcześniej jakoś tak nie pomyślała ==

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 26-08-2005, 13:02   

Mai - nie wierze w kosciol. w papieza rowniez. staz wersja muzulmanska (wierze wboga) przekonuje mnie znacznie bardziej. zaklada bowiem mowienie prawdy - jesli wierze w boga, to chce postepowac zgodnie z jego nakazami, wiec bede.
Powrót do góry
Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 26-08-2005, 13:06   

Przyznam, że nieszczególnie podoba mi się postawa "wierzę w Boga, ale w Kościół to już nie", ale szanuję ją. Jak to powiedział ks. Twardowski "Nie przyszedłem pana nawracać" ;)

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 26-08-2005, 13:12   

Cytat:
chrześcijaństwo też jest bardzo proste. Generalnie ma dwie zasady: Kochaj boga, Kochaj bliźnich.

Ja wiem, ale mi chodzi o wszystkie nasze zwyczaje. Chrześcijaństwo jest proste, ale islam prporcjonalnie jeszcze prostszy. Zresztą niektórzy uważają, iż islam jest takim właśnie uproszczonym chrześcijaństwem, bardziej odpowiednim dla prostych ludzi.

Cytat:
to ze i czy wierze w boga nie ma zadnego powiazania z tym ile jest aniolow w X kregu itp. bo deklaruje sie wiare w BOGA a nie w kosciol i jego dogmaty.

Z ilością aniołów niewątpliwie nie ma związku żadnego. Ale kościół (nie mylić z klerem) to inna para kaloszy - ideał to wspólnota ludzi, którzy są naprawdę braćmi i zależy im na sobie, nie przypadkowa grupa która poszła do kościoła się pochwalić nowym strojem i polonezem. I taki kościół, a raczej dążenie do niego, to istotna część naszej wiary. Dlatego też nie podoba mi się, gdy powstają nowe sekty, gdyż z jednej strony rozbijają tę wspólnotę, z drugiej ukazują jej degenerację.

Rytuały i zwyczaje oczywiście można uznać za atawizm, ale można też uznać za część naszej kultury, budowanej przez wieki. I teoretycznie powinny służyć zbliżaniu ludzi. Zaś stały się dla wielu po prostu kolejnym obowiązkiem.

Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 26-08-2005, 13:15, w całości zmieniany 2 razy
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź galerię autora
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 26-08-2005, 13:13   

a co zrobil kosciol ze mam w niego wierzyc? zaraz........... rabowal, mordowal........... o tak, zasluguje to na bardzo gleboki szacunek i wiare. w boga......... coz, wg. pojec chrzescijanskich w boga tez nie wierze. uznaje fakt ze istnieje, tyle.
Powrót do góry
Strona 5 z 8 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi