Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Dragon Ball |
Wersja do druku |
Tsukuyomi
Gość
|
Wysłany: 16-03-2008, 18:44 DB
|
|
|
Dragon Ball pomimo lat jest wciąż jednym z najpopularniejszych anime w Polsce.Zabawne i charakterystyczne postacie,humor oraz dramatyczne walki sprawiają,że wielu ludzi lubi wracać do tej serii i do ukochanych bohaterów z dzieciństwa.
DB to klasyka,którą zawsze przyjemnie się ogląda. |
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 17-03-2008, 12:55
|
|
|
d\Dragon ball to dla mnie najbardziej sentymentalne anime. Żadne anime nie zastapi miejsca DB i Slayers'ów. Dwie klasyki, które umilały mi szkolne życie. W ostatnie wakacje przeleciałem całe serie od początku do końca i szczerze powiem, że oglądało mi się bardzo dobrze mimo starej kreski. A jak ktoś chce mieć przesłanie to niech poczyta lektury polskie ;] . |
Ostatnio zmieniony przez cesarz vedry dnia 28-08-2008, 11:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 21-04-2008, 15:29
|
|
|
Hehe Dragonball AF. Kto wie czy to nie fikcja xD.
http://myanimelist.net/forum/?topicid=22068 |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Tsubasa
Gość
|
Wysłany: 23-06-2008, 20:08
|
|
|
Dragon Ball oglądam i oglądam...i nie mogę przestać oglądać:)To anime jest kapitalne,nie da się wyraźić emocji jakie przeżywam oglądając DB. |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 25-06-2008, 20:33
|
|
|
Poster z Dragon Ball - live action
I weź tu znajdź jakieś podobieństwa do mangi, czy anime. Goku wygląda jak Frodo, Bulma - Lara Croft, a o Żółwim Pustelniku szkoda nawet gadać. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 25-06-2008, 20:44
|
|
|
Za to tytułowa bohaterka wypisz wymaluj jak w mandze.
Kim jest ta trzeci kobitka z tyłu? |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 25-06-2008, 21:22
|
|
|
Nie mam pojęcia. Może Piccolo? ;P |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Patzsazoglu
Gość
|
Wysłany: 14-07-2008, 11:24
|
|
|
Nie wiem jak wy,ale dla mnie ten film to porażka:/ |
|
|
|
|
|
Asayama
Św. Mikołaj
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 16-07-2008, 16:16
|
|
|
fm napisał/a: | Poster z Dragon Ball - live action |
Omg... Goku wygląda jak nieudany Daniel Raciforde z Harrego Pottera, babkę grającą Bulmę z filmu akcji wzięta, a Żółwi Pustelnik był chyba na Hawajach i jeszcze ten gustowny napis "Dragon Ball" X_x |
|
|
|
|
|
Krwawisz
Blood & Belief...
|
Wysłany: 23-08-2008, 10:52
|
|
|
lol, spadłem z krzesła :D
Od początku wiedziałem, że pomysł z (dobrą) ekranizacją jest utopijny - teraz widzę, że dużo się nie pomyliłem bo sądząc po plakacie może się nawet okazać, że ów koszmarek pobije w swej głupocie "wybitne" dzieła Uwe Bolla... |
|
|
|
|
|
Achmed
Hurry Starfish ^.^
|
Wysłany: 17-10-2008, 20:32
|
|
|
Krwawisz napisał/a: | lol, spadłem z krzesła :D
|
Ja też :E
Cholera, nie mogę się powstrzymać od śmiechu. Mam nadzieję, że ludzie szybko zapomną o tym filmie :D |
|
|
|
|
|
Veritas
Panties, Panties, Panties
|
Wysłany: 21-10-2008, 06:58
|
|
|
I po co komu Dragon Ball AF, skoro wraca do nas zwykły DB ...
Usunięto link naruszający regulamin.
IKa |
_________________ "Please don't worry, Mister, I only came here to obliterate you- not rob you." |
|
|
|
|
Bolek
Gość
|
Wysłany: 28-07-2009, 16:56
|
|
|
Ja ubóstwiam tą bajkę pokazuje ona walkę dobra ze złem i może czasem akcja jest nudna ale za to wtedy muzyka, dialogi i cała reszta wszystko to nadrabiają. Przypomnę tylko że wszysko to tworzył jeden człowiek więc troche szacunku bo gdyby komuś przyszło zrobić coś podobnego to by prędzej ludzie na słońcu wylądowali. |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 28-07-2009, 18:16
|
|
|
Cytat: | Ja ubóstwiam tą bajkę |
Czy jakiś japoński odpowiednki Krasickiego napisał bajkę, pt Dragon Ball? Bo mi się nie wydaje.
Cytat: | Przypomnę tylko że wszysko to tworzył jeden człowiek |
Tak więc, wiemy już, że w skład Bird Studio wchodził jeden człek, zwący się Toriyama. Notujmy dalej. Akira Toriyama był także człowiekiem orkiestrą, jeśli chodzi o barwy głosu i był jedynym seiyu w caście. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
TheThorn
Gość
|
Wysłany: 18-01-2010, 21:51
|
|
|
*Czyta post wyżej,spada z krzesła i wpada w brecht* XD
Eeeech....dragon ball, co tu mówić, ja szczerze mogę przyznać że... nienawidzę tego Anime.
Bez urazy dla fanów, ale naprawdę bardzo nie lubię tych ich niewyobrażalnie kiczowatych wyobrażeń "mocy".
Dodatkowo wymieszanie wielu tematów(galaktyki i planety,typowo japońskie sztuki walki, małpo-ludzie) stworzyło z DB swoisty groch z kapustą.
Fabuła jest monotonna,ciągłe ratowanie świata,wskrzeszanie,super-moce.
A szczególnie nie lubię tego, że każdy facet w DB musi mieć po 50kg mięśni... ale to tylko moje zdanie, nie potępiam specjalnie tego anime. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|