Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Soul Eater |
Wersja do druku |
Agon
|
Wysłany: 08-06-2008, 19:10
|
|
|
Nanami, dzięki za te cenne spoilery i zaostrzenie apetytu na mangę ;)
Nanami napisał/a: | A tak zaczęłam się zastanawiać od czego zależy, czy broń która jest aktualnie w "formie broni" ma na sobie ciuszki albo nie ma. Spirit-kun z tego co pamiętam jest normalnie ubrany, za to Tsubaki czy reszta pań wręcz przeciwnie. |
Też to zauważyłam... Chyba Japończycy już tak mają __^__ |
|
|
|
|
|
Lena100
Pani Cogito
Dołączyła: 15 Gru 2006 Skąd: Ze wsi, z dżungli, z lasu Status: offline
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 08-06-2008, 19:30
|
|
|
Vodh napisał/a: | Ale motyw z Medusą jako pilęgniarką w Shibusen uważam za bardzo mocno naciągany i szczerze mówiąc niezbyt mi się on spodobał. |
Dokładnie. Już tyle razy w różnych anime było tyle takich chwytów... kicha.
(PS: Aaaa... Vodh... mocny avek i podpis. ^^Shnizel górą!)
odc 9
Śliczności. Uwielbiam manię Kida. Pedanteria w jego wydaniu jest powalająca. Numer z "atakiem z góry i z dołu", podczas gdy wokół jest tylko woda... I wycieranie rączki miecza chusteczką! Yay! Moje uwielbienie do tej postaci dramatycznie się pogłębia. I kiedy coś mu się niepodoba - "Obrzyyydlistwo". Dodatkowo seyjuu w wykonaniu Mamoru Myiano jest nie do pobicia i stanowi śliczny ozdobnik.
Maka ze swoim stoickim spokojem w kontaktach z tatą sprawia, że wszystkie włosy na głowei stają dęba. Spirit w roli playboya-ofiary ze swoimi ojcowskimi próbami rozśmieszenia córki... |
_________________ ようやく君は気がついたのさ。。。
|
|
|
|
|
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 08-06-2008, 21:25
|
|
|
Nanami napisał/a: | A tak zaczęłam się zastanawiać od czego zależy, czy broń która jest aktualnie w "formie broni" ma na sobie ciuszki albo nie ma. Spirit-kun z tego co pamiętam jest normalnie ubrany, za to Tsubaki czy reszta pań wręcz przeciwnie. Soul... różnie? Chyba musze sie przyjrzeć pod tym kątem ;) |
A to już jest wybór ludzi od anime, bo przecież w mandze Spirit również paraduje bez ciuchów, kiedy jest w "formie broni". Ubrania pojawiają się dopiero wtedy, gdy przyjmuje ludzką formę (całkowicie lub częściowo).
Vodh napisał/a: | Ale motyw z Medusą jako pilęgniarką w Shibusen uważam za bardzo mocno naciągany i szczerze mówiąc niezbyt mi się on spodobał. |
Nie jest taki znowu naciągany, jeśli weźmiesz pod uwagę, że Medusa używa "Soul Protecta", by ukryć swoją tożsamość, a zaklęcie to jak narazie nie działało tylko na jedną osobę - BJ'a. |
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 15-06-2008, 00:46
|
|
|
Ep 10.
Wreszcie jakiś ep z Tsubaki i Black Starem w roli głównej. Dawno nie widziałam tej dwójki w wspólnej akcji, wydawali mi się trochę pominięci. Coraz bardziej podobają mi się ich wspólne relacje.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Epek w nieco bardziej poważnym klimacie, w którym poznajemy historię klanu Black Stara, który musi dźwigać brzemię swoich przodków i spotykać się z nieprzyjemnościami od strony obcych ludzi. A także powody Tsubaki, dlaczego wstąpiła do Shibusen.
Black Star pomimo swego dość dynamicznego i irytującego charakteru potrafi jednak mile zaskoczyć. Widać, że darzy Tsubaki dużym szacunkiem i zaufaniem. No, i oczywiście jak na Black Stara przystało, nie zabrakło też scenki z jajem. Scena, kiedy poślizgnął się podczas szczytu swojej prędkości w walce z Demon Blade i uderzył w czuły punkt była piękna.
Tsubaki również wypadła w moich oczach pozytywnie. Podoba mi się, że chce być szczera wobec Stara i nie chce go okłamywać. Poza tym widać, że jest bardzo zdesperowana. W następnym odcinku na pewno pokaże na co ją stać.
Podobały mi się też wstawki komediowe ze staruszkiem.
No, i wreszcie zaczęłam czytać mangę ^^ |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 15-06-2008, 11:31
|
|
|
A nie zaskoczyła Cię Urufu sama koncówka odcinka?
- Gdy Tsubaki zwraca się do Masamume "nii-san" :)
A i znajomość wszelkich przepisów szkolnych przez Makę jest powalająca.
Napis na tablicy "Coś mi wypadło - zajęcia odwołane" Steina i ta karykaturka po prawej na dole :)
...dusza Masamune jest RÓŻOWA, kwik XD
Jedno potknięcie rysowników - Black Star po przebiciu w wielu miejscach tym cieniem powinien mieć przynajmniej rany albo trochę krwi. Już pomijając, że brzuch i tak dalej to witalne miejsca, no ale jak to Black Star to wszystko jest mozliwe :)
A wewnątrz duszy Masamune... Sliczny księzyc :)
A najlepsze jest preview! I to nie przez całkiem obiecujące sceny walki, tylko to co mówi Maka i Soul. |
|
|
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 15-06-2008, 11:39
|
|
|
Nanami napisał/a: | Jedno potknięcie rysowników - Black Star po przebiciu w wielu miejscach tym cieniem powinien mieć przynajmniej rany albo trochę krwi. Już pomijając, że brzuch i tak dalej to witalne miejsca, no ale jak to Black Star to wszystko jest mozliwe :) |
Z tego, co się orientuję to nie jest kwestia błędu rysowników. Soul Eatera wychodzą dwie wersje: normalna i Late Night Edition. W tej pierwszej krew i sceny bardziej brutalne są cenzurowane, Late Night jest pokazywana w całości, bez cenzury. |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
|
Wysłany: 15-06-2008, 12:16
|
|
|
No to musimy poczekać sobie na nocna wersje, wtedy porównam :) Choć jak dotąd nie różniły się one niczym poza paroma wstawkami z Shinigami... Jak dla mnie to byłoby bez sensu, pokazali krew spływającą po czole, przeciety bok, podczas innych walk też krwi jakos specjalnie duzo ani specjalnie mało nie było, a tu takie coś niby cenzura. |
|
|
Lena100
Pani Cogito
Dołączyła: 15 Gru 2006 Skąd: Ze wsi, z dżungli, z lasu Status: offline
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 15-06-2008, 19:47
|
|
|
Nanami napisał/a: | A najlepsze jest preview! I to nie przez całkiem obiecujące sceny walki, tylko to co mówi Maka i Soul. |
O taaak. Poprzedni też był wpsaniały. Jak ja kocham jak oni się kłócą!
Ogólnie odcinek - taki średni. Typowy shonenowy dramat, który raczej mnie ani grzeje, ani ziębi.
Nanami napisał/a: | A nie zaskoczyła Cię Urufu sama koncówka odcinka?
|
Hmmm... powiem szczerze, że mnie to raczej nie zaskoczyło. To było stanowczo do przewidzenia. |
_________________ ようやく君は気がついたのさ。。。
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 15-06-2008, 21:57
|
|
|
Nanami napisał/a: | A nie zaskoczyła Cię Urufu sama koncówka odcinka?
|
Cóż, wychodziłoby na to, że...
- Demon Blade jest bratem Tsubaki...
W początkowej scenie epa, kiedy pokazana jest mała Tsubaki, jest też pokazany mężczyzna z długim kucykiem (identycznym, jaki ma Masamune), więc to by się nawet trzymało kupy.
Nie wiem, jak sytuacja przedstawia się w mandze, bo jeszcze nie dotarłam do tego momentu.
Nanami napisał/a: | A i znajomość wszelkich przepisów szkolnych przez Makę jest powalająca. |
To też było dobre. No, ale dobry uczeń powinien swoje prawa znać :)
Nanami napisał/a: | ...dusza Masamune jest RÓŻOWA, kwik XD
|
Prawdziwy mhrok i ZUO od niej bije ^^' |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 18-06-2008, 18:19
|
|
|
Odcinek 11-ty: był całkiem dobry a Black Star jakoś mniej denerwujący niż zwykle. Swietne było
- pokazanie wojny dusz na przykładzie odkurzaczy.
Ciekawsze rzeczy za to dzieją się w preview. Nie mogę się szczególnie doczekać
- diabełka.
Swoją drogą ciekawe, kto mu będzie głos podkładał, na ANN tej informacji nie ma. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
|
Wysłany: 18-06-2008, 21:27
|
|
|
O tak, Black Star miał przebłysk. W ogóle te wszystkie przekłady "na nasze" są super, tak samo jak przedstawienie, że technik to gitara, a broń to wzmacniacz ;) Nie pamiętam, by w mandze Steinowi przeszkodzono podczas przerwy na lunch... Dlatego w anime o mało przy tym momencie nie spadłam z krzesła, na dodatek takie fajne pudełko na bento ma, całe w szwach! Kwik! Bardzo podobało mi się przedstawienie walki rodzeństwa. I reakcja Liz :)
Ale za to kolejny odcinek to wprowadzenie do jednego z lepszych łuków historii...
- I znów strasznie jestem ciekawa podkładu muzycznego tego "jazzowego taniego pokoiku", swingującego diabełka. I jego głosu! Czy bedzie miał piszczący wnerwiający głosik czy może niski bas? A poza tym... imprezka w domu Maki i Soula!
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 21-06-2008, 07:59
|
|
|
Soul Eater 10
Trochę nienadrabiam ale nie szkodzi, i tak manga przeczytana do 48 chapa więc wiem co się stanie. niech mi ktoś wyjaśni - kiedy wychodzą odcinki? 2 razy w tygodniu? 11 chyba się bardzo szybko pojawił po 10.
Co do odcinku - z każdym odcinkiem jest coraz więcej tematów dźwiękowych, dobrze. mój ulubiony to ten przy wejściu wybawicieli z 8 epa, szkoda ze taki krótki. Świetna scena na końcu odcinka.
Co do mangi - nie wydaje sie wam, ze Kid jest znacząco pomijany? |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
|
Wysłany: 21-06-2008, 10:29
|
|
|
Nowe odcinki anime są emitowane w Japonii bodajże we wtorki, pierwsze suby angielskie pojawiaja sie juz 1-2 dni później.
A Kiddo w mandze w jakim sensie pomijany? Medusa wyraznie chce sie go pozbyć, by nie miał jej na oku, tym samym móc poprowadzić plan dokładnie tak jak ona chce. |
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 22-06-2008, 09:49
|
|
|
Hm, chodzi mi ogólnie, wydaje mi się, że jest mu poświęcane mniej czasu niż Mace i Starowi. Kojarze tylko 2 odcinki poświęcone tylko jemu (statek i pociąg), a kiedy są chaptery ,,łączące'' bohaterów zazwyczaj jest gdzieś w tle. |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
|
Wysłany: 22-06-2008, 11:44
|
|
|
Nie wiem jak Ty, ale mi jakoś to specjalnie nie przeszkadza, bo znacząco wyczuwam, że za niedługo jakaś większa role odegra. Poza tym zapomniałeś o wstawkach, gdy przeżywał załamanie nerwowe z powodu źle zgiętego papieru toaletowego i takich tam. A ja sie ogromnie ciesze, że od dłuuuższego czasu nie przypomniał sobie o swojej małe paranoi. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|