Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Darker Than BLACK |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 23-11-2009, 12:48
|
|
|
Norrc napisał/a: | PS. Wie ktoś jakiego dnia wychodzi DtB w TV? |
Tu masz bezpośredni link do kalendarza:
http://cal.syoboi.jp/tid/1751/time
Syoboi uważany jest generalnie za tzw. wiarygodne źródło; jeżeli seria ma się kończyć, to przy odcinku o numerze odpowiadającym ostatniemu, pojawi się kanji 終 (owari, czyli koniec). Na dodatek odcinki wyemitowane masz wycieniowane na ciemnoszaro.
"Dziwne godziny" (np.26:00) wynikają ze stosowania kalendarza emisji, w którym noc należy do poprzedzającego dnia emisyjnego; nam wystarczy odjąć 24 i przesunąć datę o dzień do przodu.
Dla super-leniwych:
http://www3.nict.go.jp/cgi-bin/JST_E.pl
Ten link to bardzo wygodny, oficjalny, rządowy zegar japoński. Pokazuje w jednym rzucie ich czas, czasy standardowe i czas lokalny twojego komputera.
PS. Offtop - norrc, ty kryptoreklamiarzu :3 |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 23-11-2009, 14:28
|
|
|
O wielkie dzięki Totem.
A to nie jest kryptoreklama. Ja z tego nic nie mam. Nazwijmy to... eee... szerzeniem oraz propagowaniem dość specyficznej i odmiennej kultury ;> No i trudno "ich" uważać za konkurencję.
PS. Czyżbyś też zaglądał na "trójkącik"? ^^ |
|
|
Lam-chan
Perverted Pervert
|
Wysłany: 24-11-2009, 16:19
|
|
|
Jako DTBowy newfag, jestem dopiero w połowie pierwszej serii, całkiem przyjemnie się ogląda, kreska fajna, fabuła wciąga, z odcinka na odcinek jest coraz więcej niewiadomych, jedyne co uważam za mocno średnie to postacie, ale da się przeżyć.
No cóż, wracam do oglądania ;) |
_________________ Hail Oppai \(^o^)/ |
|
|
|
|
Frou-Frou
Herbatomaniaczka
|
Wysłany: 25-11-2009, 00:27
|
|
|
Ajajajajajaj. Brat mi mówił, że jest trochę gorsze. Troszeczkę. Tyci-tyci. A ja myślałam, że będę się chlastać długo i namiętnie, patrząc na to, co oni zrobili! Zamiast tego jednak rozgryzałam z trzaskiem kolejne miętusy - ta fabuła nie trzyma się kupy! Niekiedy mam wrażenie, jakby twórcy zupełnie zapomnieli o jedynce i robili osobny tytuł! A już do białej gorączki doprowadza mnie występująca w prawie każdym odcinku sekwencja broni wyskakującej fikuśnie z wisiorka. I Hei w wydaniu emo-żulerskim, do tego nie walczący w swojej zacnej masce i płaszczyku, ale... dresie?! Nie wiem dlaczego zmienił stylistów, ale to zdecydowanie była zła idea. Bardzo, bardzo zła. I ach, podpisuję się pod wszystkimi wadami wypisanymi w tym temacie. Jaj. Oglądam to tylko dlatego, że jestem ciekawa, co też wydarzyło się zaraz po zakończeniu pierwszej serii - sytuacja teraźniejsza mnie raczej nie interesuje.
O właśnie, mógłby mi ktoś wytłumaczyć
- Spoiler: pokaż / ukryj
- jak to się stało, że Hei stracił moc? Bo właściwie on ją "pożyczał" od swojej siostry, więc nie była stricte jego - w jaki więc sposób mogli oni ją z niego wyssać czy jak to tam nazwać? I jeśli jego gwiazda zgasła, a była to gwiazda jego siostry (z tego, co pamiętam, bo oglądałam dość dawno) to znaczy, że co się z nią stało? Bo jak dla mnie to dziwna rzecz jest. Orientuje się ktoś? Albo może ja coś źle kojarzę?
Aj waj. Fabuła. Postaci - każda kolejna bardziej irytująca od poprzedniej. |
_________________ And in the sea there is a fish,
A fish that has a secret wish,
A wish to be a big cactus
With a pink flower on it.
Tiruriru ;) |
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 25-11-2009, 23:15
|
|
|
Nie wiem jak Wy, ale mi się seria średnio podoba. Gdzie się podział ten niecodzienny mhroczny klimat ? Anime jako anime jest fajne, miło się ogląda, ale to nie DtB ! I jeszcze głównego bohatera pozbawili umiejętności, to się nie mieści w głowie !
(i ta badziewna kurtka) |
|
|
Agon
|
Wysłany: 26-11-2009, 01:10
|
|
|
Tak, to nie DtB, tylko jakaś parodia. A przynajmniej nowe "uatrakcyjniacze" na to wskazują: Mao jako wiewiórka z różową wstążeczką, Hei w wydaniu emo-żulerskim (w dresiku!), pinku magical girl z wielką spluwą, tranwestyta, zalotnik-pedofil... No, parodia. Tylko czemu to nie jest wcale śmieszne?... |
|
|
|
|
|
Frou-Frou
Herbatomaniaczka
|
Wysłany: 27-11-2009, 10:18
|
|
|
Cytat: | Tylko czemu to nie jest wcale śmieszne? |
Bo jest tragicznie rozczarowujące. |
_________________ And in the sea there is a fish,
A fish that has a secret wish,
A wish to be a big cactus
With a pink flower on it.
Tiruriru ;) |
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 27-11-2009, 10:36
|
|
|
Jedziecie po Darkerze równo, a i tak wiemy wszyscy, że kochamy ta serie tak samo mocno jak Gundama 00! Nie narzekać, szykować się na nowy odcinek!
PS:
Zapowiedz filmu jest nawet fajna, zobaczymy co tam popsują. I tak bardziej czekam na Gundam 00: The Movie w 2010. |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 27-11-2009, 10:48
|
|
|
Lila napisał/a: | Jedziecie po Darkerze równo, a i tak wiemy wszyscy, że kochamy ta serie tak samo mocno jak Gundama 00! Nie narzekać, szykować się na nowy odcinek!
| No bez przesady, takie uogólnienie jest trochę śmieszne - no chyba, że przyjmiemy, że DtB kochaną serią jest, ale zapomnimy, że ma drugi sezon (jak Matrix). Ja oglądam ten drugi sezon już bez entuzjazmu, zabili w tej serii wszystko co było piękne w pierwszym sezonie i została taka zimowa papka z rozmemłanym, dawniej przystojnym, głównym bohaterem. |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 27-11-2009, 16:24
|
|
|
Lila napisał/a: | Jedziecie po Darkerze równo, a i tak wiemy wszyscy, że kochamy ta serie tak samo mocno jak Gundama 00! Nie narzekać, szykować się na nowy odcinek! |
Nie ma mowy. O ile drugi sezon Gundama 00 był po prostu radośnie głupi i epicki, to drugi sezon DtB jest po prostu radośnie żałosny. Żałosny. Bardzo żałosny. Jeszcze na początku dawałam mu kredyt zaufania, ale im dalej tym to wszystko głupsze. Bleh. |
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 27-11-2009, 21:12
|
|
|
O Jeżu Wszechkłujący ... Jaki ten odcinek był głupi... Nie, przepraszam. W sumie trzymał poziom poprzednich...
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Jakoś tak Rosjanie nie bardzo wiedzieli, co chcą zrobić z Suou i jej bandą. I och, ten wątek z Tanyą, normalnie taaaaakie wzruszające jak przypomniała sobie Stare i Dobre Czasy. A tu łup i Shion ją ustrzelił. W sumie nic się nie wydarzyło, poza tym, że Misaki zdobyła Tajemnicze Nagrania. I cały czas gadają jaka to Yin jest niezwykła... A samej zainteresowanej ani widu, ani słychu. Ech.
A w następnym odcinku mamy powrót detektywów... Tylko po po kiego licha? |
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 27-11-2009, 22:13
|
|
|
Enevi napisał/a: | A w następnym odcinku mamy powrót detektywów... Tylko po po kiego licha? |
Otóż pewnie mieli problemy z wymyślaniem nowych irytujących postaci, wiec postanowili przypomnieć stare. Chyba wszystkie postaci prócz nich były fajne w pierwszym sezonie DtB (nawet facet wąchający własne skarpetki).
Osobiście mnie ciekawi fakt, że nikt się nie zainteresował strzałem z działa w środku miasta. Pewnie zamontowali na nim jakiś ubertłumik. |
|
|
|
|
|
Noriel
|
Wysłany: 27-11-2009, 22:33
|
|
|
Nie, to już nie jest ta seria. Zupełnie nie ten klimat, inny Hei, kiczowaty humor i większość postaci wkurzająca. Czyli kompletne przeciwieństwo pierwszej serii. Nawet Mao mnie wkurza, choć wcześniej był jedną z moich ulubionych postaci. A nie zapowiadało się tak źle. Pierwsze dwa odcinki były naprawdę całkiem niezłe i można by z tego zrobić całkiem rozsądną serię. Ale teraz nie wiem, czy da się to uratować...
Z tego żalu chyba obejrzę sobie jakiś rozdział z pierwszej serii... |
|
|
|
|
|
mug -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-11-2009, 23:34
|
|
|
Fakt. Dlaczego wszystko jest ustawiaone tak, żeby twórcy mogli zarobic jak najwięcej? No, bo przecież wydane będzie dodatkowe DVD z wydarzeniami sprzed 2. serii, słyszałam o jakiś OAV'kach (chociaż nie wiem, czy dobrze zrozumiałam) i jeszcze zapowiedź filmu?! Ile można?!
To znaczy DtB można w nieskończonośc, gdyby nowe odcinki trzymały poziom 1. serii. A tu cieniutko... |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 28-11-2009, 14:59
|
|
|
Yh, kolejny tragiczny odcinek. Zrobili z Yin nagle nie-wiadomo-co. Rosjanie wyszli na idiotów. Mao uciekający przed obsługa i komentujący, że to prawie jak w bajce, która kiedyś oglądał. Wzruszający powrót do przeszłości... "Prawie" nawracająca się Tanya, pojedynek i... łup, nie ma Tanyi. Niech Suou podziekuje braciszkowi. I w ogóle ta cała scena o uczuciach, że Tanya też kochała tego ich kolege i tak dalej... jedyna przyzwoita scena w całym odcinku to jak Suou objęła wtedy Tanyę. I jeszcze Hei wbijający Rosjaninowi widelek w rękę, urocze i... takie przewidywalne. Końcówka w miarę ciekawa, choć bardziej wkurzająca niż trzymająca w napięciu - no WTF. co usłyszała Misaki?
Ah, powrót detektywów. Tylko tego mi brakowało. Ide się pociąć. XD |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|