Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Angel Beats [SPOILERY] |
Wersja do druku |
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 14-06-2010, 21:49
|
|
|
wa-totem napisał/a: | IMO przeceniasz Sm00ku. Mnie raczej wydaje się że mamy kolejnego straumowanego. Może "A poza tym, mów mi Christo~"?
Co nie zmienia faktu, że Yuri znów popisała się zmysłem obserwacji, namierzyła Otonashiego bezbłędnie. Z tego kawałka który mówi w końcówce wnoszę, że jej racjonalna strona skłania się by przynajmniej rozważać argumenty Kanade i Yuzuru. I gah, Otonashi robi z siebie intelektualnego moebloba. Cóż za upadek... |
Bardziej ironia niż przecenianie scenarzystów. Osobiście podejrzewam nie tyle traumę, co nadgorliwość. |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 16-06-2010, 12:13
|
|
|
Jakieś mam takie wrażenie, że Yurippe zostanie wciągnięta przez cień. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
NiBl
Seeker of Truth
|
Wysłany: 19-06-2010, 10:42
|
|
|
No i wszystko rozwiązane...
Odcinek może przesadziłem z zapowiedzią dramy, ale był do myślenia (i akcji było trochę).
Wielkim ZUYM okazał się program (data entity HIC) napisany w Angel Playerze. Angel Player to twór wielkiego programisty, który będąc bez pamięci w tym świecie stracił nadzieję (nie był zbyt mądry, mógłby sobie zaprogramować (stworzyć) maszynkę przywracającą pamięć). Yuri mogła sama stać się Bogiem, ale zrezygnowała z tego, na końcu przeżyła (chyba) Katharsis i będzie mogła opuścić ten świat.
Dobra cliffhangera też nie było, ale ostatni odcinek będzie pewnie spokojniejszy
i wszystko zostanie domknięte. Wszystko co dobre musi mieć swój koniec, świat służący do "dopełnienia swojego życia" musi zostać opuszczony w końcu przez duszę.
Czyli jedna z najlepszych serii tego sezonu zmierza prawdopodobnie ku końcowi. |
|
|
|
|
|
Frea
Gość
|
Wysłany: 19-06-2010, 15:44
|
|
|
Szkoda, że wiele osób spisało tą serię na straty już po dwóch odcinkach. Dopiero później anime się rozkręca. Szkoda, że to już ostatnie odcinki, ale mam nadzieję, że zobaczymy jeszcze w najbliższym czasie coś autorstwa Maedy. Może Little Busters w końcu? |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 19-06-2010, 16:06
|
|
|
Ja nie spisałem jej na straty i trochę żałuję. Może miała to być zabawa sztampą, ale moim zdaniem sztampą została - chociaż i tak moim zdaniem największym grzechem tego tytułu jest zdecydowanie zbyt duża ilość postaci, z których większość jest strasznie nijaka. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Luchianka
Uguu lolipop girl
|
Wysłany: 19-06-2010, 17:57
|
|
|
Ogólnie czytałam od fanów AB,że tytuł odcinka znaczy piosenki Boba Dylana pasuje do walki SSS przeciwko Bogu.
Jak moje wrażenia?Cóż. Powoli
- Spoiler: pokaż / ukryj
- część SSS zaczyna znikać jak dziewczyny z Girls Death Monster
. Yuri pogadza z swoją traumą.
Pierwsza część odcinka-Pełna akcja,druga typowa dla Keyowych produkcji autorstwa Maedy-Wielkie słowa,poważna muzyka, pokazanie
- Spoiler: pokaż / ukryj
- ,,miłości jako siły mogącej zmienić wszystko na lepsze"
i pod koniec wyciskacz łez. |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 20-06-2010, 21:53
|
|
|
Ble... wolałem, gdy AB! starał się być śmieszny. Rozczulający być nie potrafi i bardzo słabo udaje, że jest inaczej... |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Shini
Night Angel
|
Wysłany: 20-06-2010, 23:04
|
|
|
Keii napisał/a: | grzechem tego tytułu jest zdecydowanie zbyt duża ilość postaci, z których większość jest strasznie nijaka. |
Jak już kiedyś pisałem przy większości serii made by KEY trzeba sięgnąć po inne źródła żeby w całości niektóre motywy zrozumieć >.> |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 21-06-2010, 00:02
|
|
|
Nie chodzi o rozumienie motywów tylko nijakość postaci. Clannada i Kanona można było obejrzeć bez znajomości z gier i bynajmniej nie przeszkadzało to widzowi polubić postaci i mieć wrażenie, że posiadają więcej niż 1 dominującą cechę charakteru.
Zresztą, o ile dobrze się orientuję, AB jest tworem samodzielnym, więc materiału źródłowego do poszukiwań oprócz mangi (na podstawie anime?) nie ma. |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 21-06-2010, 09:02
|
|
|
Keii napisał/a: | Ble... wolałem, gdy AB! starał się być śmieszny. Rozczulający być nie potrafi i bardzo słabo udaje, że jest inaczej... |
Ja z kolei bawiłem się świetnie, szczególnie w momencie zamiany Yurippe w NPCa... "To raj" - Japończycy maja świetne wyobrażenie raju ;D
Luchianka napisał/a: | Ogólnie czytałam od fanów AB,że tytuł odcinka znaczy piosenki Boba Dylana pasuje do walki SSS przeciwko Bogu. |
Jak dla mnie bardziej chodziło o cool scenę i odniesienie do Cowboya Bebopa (Bo fakt, że bohater rzucający cytatem wwalcował na scenę z gnatem w garści raczej nie był przypadkowy). Ale efekt mi się podobał ;-)
Ogólnie, odcinek (i serię) oceniam raczej pozytywnie, chociaż mam wrażenie, że bawiłem się trochę inaczej niż było w założeniach twórców... a postacie, owszem, nijakie. |
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 21-06-2010, 10:57
|
|
|
Daer, pierwszy cytat jest Costly'ego, nie mój ;) |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 22-06-2010, 00:12
|
|
|
Zastanawiam się czy nie dropnąć po ostatnim epizodzie.
Rozwiązanie "zuego" było takie... mało treściwe. Spodziewałem się epickiej zdrady.
Oh well... |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 22-06-2010, 10:39
|
|
|
Sm00k napisał/a: | Spodziewałem się epickiej zdrady. |
Ahaha.
Przypomniała mi się scena z kuszeniem Galadrieli z LotR.
Ah, zmarnowany potencjał ;3
Oh well. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Shini
Night Angel
|
Wysłany: 23-06-2010, 06:39
|
|
|
Keii napisał/a: | AB jest tworem samodzielnym, więc materiału źródłowego do poszukiwań oprócz mangi (na podstawie anime?) nie ma. |
Hmm ja mowie na przykład o novelkach >.> Choćby o oficjalnym prequelu.Najpierw warto poszukać , zanim coś się skreśli >.> |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 23-06-2010, 08:27
|
|
|
Dobry tytuł broni się sam. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|