Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki (Wszechbiblia) Anime! |
Wersja do druku |
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 18-05-2005, 14:42
|
|
|
Każda znana mi przeglądarka ma wskaźnik ładowania. Jeśli wskaźnik ładowania nie pokazuje, że strona się ładuje, to (niespodzianka) strona się już nie ładuje, więc już nie ma na co czekać. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 18-05-2005, 14:47
|
|
|
Ale wiele stron wywala rozmaite ciekawe błędy, a przynajmniej nasz znany kochany IE potrafi załadować stronę do połowy, natknąć się na problem, przerwać ładowanie i stwierdzić, że "gotowe". Moim zdaniem jakiś komunikat "Niestety, nic nie znaleziono", albo "Niestety, takiej pozycji brak w naszej bazie" byłby chyba nie od rzeczy. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 18-05-2005, 16:24
|
|
|
[ uwaga: techniczne zrzędzenie w kwestii implementacji tabeli do piosenek ]
Jasny gwint! Trafiłem na poważną dziurę w implementacji standardu CSS2.1 w przeglądarkach. Standard definiuje, że aby uczynić kolumnę niewidoczną, należy nadać odpowiedniemu elementowi <col> atrybut visibility: collapse. Jak się okazuje, jest on obsługiwany dopiero przez... Mozillę 1.8 i Firefoxa 1.1 (oba w fazie rozwoju), Opera nie obsługuje go wcale!
Cóż, pozostaje jeżdżenie wiersz po wierszu i zaznaczanie wyświetlania komórka po komórce. Mało eleganckie, ale bedzie działać.
[ koniec zrzędzenia osobnika uczulonego na nieeleganckie rozwiązania ]
Jak się okazało, regulowanie widoczności kolumn to bardzo błotnisty obszar w przeglądarkach, więc nie będę robić tego dynamicznie. Rozwiążę to po stronie serwera. Będzie działać trochę wolniej, ale większości odwiedzających i tak to nic nie zmieni, bo romaji i polski im wystarczą. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 18-05-2005, 22:53
|
|
|
tilk napisał/a: | Każda znana mi przeglądarka ma wskaźnik ładowania. Jeśli wskaźnik ładowania nie pokazuje, że strona się ładuje, to (niespodzianka) strona się już nie ładuje, więc już nie ma na co czekać. |
IExplorer potrafi ładować strony zarówno bez "postępowego" paska na dole, jak i bez obracającego się znaczka (to drugie nie zdarza się często, ale czasem się trafia) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-05-2005, 11:57
|
|
|
To albo sprawka Hosbanku albo wręcz mojego komputera, ale jeśli poprzedze adres bezpośrednio do którejś z funkcjonującej nań stron (a nie domeny) jak WAnime, Warownia, Strona Muszona zwrotem www to nie otwiera się ona... Tylko ja mam ten problem?
PS. Jeszcze wczoraj to działało normalnie... |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 22-05-2005, 12:41
|
|
|
Ja mam tak samo, Zeg... |
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 22-05-2005, 13:13
|
|
|
Podejrzewam, że może to mieć coś wspólnego z tym:
biuro@hostbank.pl napisał/a: | Witamy,
Informujemy, ¿e od dzisiaj tj. od pi¹tku 20.05 do niedzieli 22.05 zostan¹ przeprowadzone gruntowne prace modernizacyjne na wszystkich serwerach wirtualnych w domenie pro24.pl. W tym czasie mog¹ zdarzyæ siê przerwy i trudnoœci w dostêpie do wszystkich us³ug na tych serwerach. Prace modernizacyjne maj¹ na celu umo¿liwienie w ciagu kilku najbli¿szych dni przeprowadzenie NIEODP£ATNEJ rozbudowy wszystkich serwerów w domenie pro24.pl i dostosowanie ich parametrów do najnowszej, ulepszonej oferty naszej firmy oraz dalsze podniesienie jakoœci œwiadczonych przez nas us³ug. Jesteœmy pewni, ¿e chwilowe trudnoœci, które mog¹ siê pojawiæ, zostan¹ szybko zrekompensowane, o czym przekonacie siê Pañstwo ju¿ w nadchodz¹cym tygodniu, kiedy oddamy Pañstwu do dyspozycji nowe, lepsze, wiêksze i wydajniejsze serwery wirtualne.
Z powa¿aniem,
HOSTBANK.PL |
|
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 26-05-2005, 08:27
|
|
|
ok ja mam jakiś error od minuty i zdarzył się an razie raz, ale to wyglądało tak:
pokazujem i nowy post w dziale manga&anime, z głownej w topicu o bleachu z tematu z topicu o DB i tylko jak wszedłem z tematu to pokazało mi tep osty, jak wchodziłem od nie przeczytanych to nie pokazało mi tych postów...
wiem że to pewnie jednorazowe i więcej nei będzie ale mówie na wszelki wypadek... |
|
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 26-05-2005, 13:17
|
|
|
Ryu, nie mogły być w nieprzeczytanych, skoro już je przeczytałeś ^^" To żaden błąd, to przecież normalne :P |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 26-05-2005, 13:35
|
|
|
Vel-nie chdozi mi o to, one jako nie przeczytane były też puki nie wszedłem przez działa nie przez "posty nei przeczytane", wtedy nie chciało odchaczyć... |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 30-05-2005, 12:12
|
|
|
Nie chcę zakładać osobnego tematu, ale mam prośbę do Redakcji: nie polemizujcie z każdym nieprzychylnym komentarzem do recenzji! O wdawaniu się - między sobą - w dyskusje w komantarzach nawet nie wspomnę.
Komentarze - o czym sami pisaliśmy - służą ocenie serii. Nie ocenie recenzji, a już na pewno nie ocenie komentarza do recenzji. Moim zdaniem odpowiedzieć na komentarz można tylko żeby 1. rozwinąć jakiś jego wątek (np. "Ja także uważam, że postaci w tej serii są słabe, ponieważ..."); 2. Doprecyzować coś w odpowiedzi na zarzut merytoryczny (np. "Akcja, wbrew pozorom, naprawdę rozgrywa się w roku xxxx, co wynika z...")
Bo w tej chwili to się robi tak, że jeśli ktoś ośmieli się skrytykować recenzję, to natychmiast odpisuje mu kilka osób z redakcji, równając go z gruntem. Nie bardzo to służy "otwartości na krytykę". Jeśli ta krytyka jest głupim czepialstwem, to nie ma co się przejmować i odpowiadać. Jeśli tę samą opinię wyrazi ileś róznych osób - można zweryfikować recenzję... |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 30-05-2005, 12:18
|
|
|
wiesz, ale co jesli N+1 osob wyskakuje z tekstem ze pozycja jest COOLtowa (said GitS)..... bo to jest po prostu nagminne |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 30-05-2005, 12:21
|
|
|
I mają prawo do wlasnego zdania. A tu na jeden post krytyczny pojawiają sie trzy odpowiedzi redaktorów w stylu "dziecko, zamknij się, bo to My Mamy Rację". Bez przesady... Tym bardziej, ze o ile pamiętam akurat recenzja GiTSa zaliczona byla do tych do poprawki... |
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 30-05-2005, 12:23
|
|
|
ale Seri, moze rozrozniajmy komentarze do recenzji i komentarze do oceny? bo to ze recenzja jest do poprawki nie powoduje ze ta nowa ma byc w superlatywach i 11 na 10 mozliwych |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 30-05-2005, 12:26
|
|
|
Bianca - niech sobie wyskakują, z czym chcą. Jeśli głupio gadają, nie ma sensu tego komentować. Więcej - komentarze tylko następnych "qultowców" pobudzą do ataku. Jeśli komentarz jest do wywalenia - niech się tym zajmie moderacja. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|