Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Powrót z alternatywnego świata. |
Wersja do druku |
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 11-05-2004, 22:31
|
|
|
ja bym i tak zamieszkała w każdym ze światów^^
niech żyje przygoda!! |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 11-05-2004, 22:36
|
|
|
Przygoda, przygoda, każdej chwili szkoda... świat jest piękny...
Ja bym mogła gdyby nie było wcześniej wymienionych problemów.
A przecież nawet nie wiadomo czyprzeniesienie nie wprowadziłoby zmian w naszych organizmach. Jakieś mutacje...brr... |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 11-05-2004, 22:40
|
|
|
i tak zostaję!!! jedyne problemy to :
-dogadanie się ale w końcu by się udało^^
-jedzenie ale w końcu coś bym jadalnego znalazła-->choćby korzonki:P |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 11-05-2004, 22:45
|
|
|
Korzonki??? Błe... już wolę te niezdrowe fast foody, które jem rzadziej niż od święta (no chyba, że pizza^_^)
Ja tam nie jestem gotowa na pozostanie tam^^ |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 11-05-2004, 22:55
|
|
|
Ja już sie spakowałam(:P) mówiłam mnie brak jedzenia nie przeszkadza byle wynieść się z tego świata!! |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 11-05-2004, 22:57
|
|
|
Aż tak go nie lubisz?
Świat jest piękny!!!!!!!!!!!!
Ostatnio kocham swiat ;P
Nie, ja mogę do innego tylko na wycieczkę^^ |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 11-05-2004, 23:20
|
|
|
ja na stałe^^
jedyne czego by mi brakowało to kilkorga przyjaciół, ale znalazłabym nowych^^
Najlepsza opcja jest wtedy gdy można wracać kiedy się chce, ale ja bym i tak siedziała w innym^^ |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 12-05-2004, 07:03
|
|
|
xellas napisał/a: |
jedyne czego by mi brakowało to kilkorga przyjaciół, ale znalazłabym nowych^^ |
T_T Fajnie... T_T |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 12-05-2004, 07:54
|
|
|
No co zawsze zostają wspomnienia:P |
|
|
|
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
Dołączył: 04 Lut 2003 Skąd: z swoich opowiadań... Status: offline
|
Wysłany: 12-05-2004, 13:15
|
|
|
Problem broni --> kij można znaleść wszędzie <no poza pustynią> więc o broń nietrudno.
Problem "Mesjasza" ja już wolał bym zostać w nowym świecie mrówkojadem na smyczy niż Mesjaszem. Powód jest bardzo prosty:
Nawet jeśli masz jakąś ukrytą zdolność to w większości świątynni znajdą się o wiele potężniejsi magowie/kapłani/wojownicy dążący do tego by zabić cię udowadniając że jesteś oszustem. |
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 12-05-2004, 13:33
|
|
|
Zegis-problem broni?możemy wziąś własną!:P
a tak an serio to w takim świecie przyjmując że okres to epoka miecza i łuku to w każdym mieście (no prawie ale na 99%) kupimy bez przeszkud miecz czy też łuk/kuszę/topór ...broń to żaden kłopot...
problem mesjasza?dlaczego mam ryzykować dla ludzi którzy niewiadomo co zrobią kiedy wygram?lepiej poczekać nieco na rozwój sytuacji a potem zareagować, jeszcze okaże się że myślałem że zabijam zło tego świata a zabiję ich boga...pewnie aplousem by tego nie przyjęli... |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 12-05-2004, 14:00
|
|
|
Co do broni: Ryu, a gdzie znajdziesz forsę żeby kupić tę broń:P? Zegis, rozumiem, że jesteś mistrzem sztuk walki i rozwaliłbyś Orka walcząc samym kijem^^.
Co do mesjanizmu narodu polskiego: Zegis, jakbyś był mesjaszem 1)to bys chyba miał dość siły żeby pobić takich, co nie wierzą 2)to byś miał bandę gości którzy by wierzyli i pomagali^^. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
Dołączył: 04 Lut 2003 Skąd: z swoich opowiadań... Status: offline
|
Wysłany: 12-05-2004, 14:14
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Dobra, to ułatwienie - tamtejsi uważają cię za mesjasza/superherosa/cokolwiek, a ty odkrywasz, że masz magiczne zdolności(normalnie by się trzeba uczyć latami więc inna droga do magii odpada). Co wtedy^^? |
Być mesjaszem a zostać za niego uznanym to 2-wie różne rzeczy, gdybym nawet został uznany za mesjasza to nigdy nie robił bym cudów na miarę Jezusa bo On był prawdziwym mesjaszem a ja nawet jakbym posiadał jakąś tam zdolność magiczną wrodzoną to i tak Go nie przewyższe bo Boga przewyższyć się nie da.
Poza tym nawet jakbym miał zdolności do zmiany w SSJ4 od urodzenia a zaczął tym operować od niedawna to rozwalił by mnie każdy kto dłużej odemnie operuje w stadium SSJ4. Z magią jest tak samo. Mogę mieć wrodzone jakiekolwiek umiejętności ale bez poważnego solidnego treningu nie rozwalę w pojedynku na magie świątynnego kapłana czy maga.
A tu chodzi o prostą zależność:
Lud powołuje mesjasza, świątynia wysyła zdolnych akolitów <magów, wojowników, kapłanów> by udowodnić że jest oszutem. Nikt nie wysłucha tekstu w stylu:
"Słuchaj jestem mesjaszem, mam wrodzoną umiejętność zabijania wzrokiem <na przykład :P> tylko nie umiej jej jeszcze wykorzystywać, przyjdź za rok."
A tym bardziej jeśli ktokolwiek usłyszy taki tekst to będzie chciał jak najszybciej zgładzić takego mesjasza.
A obrońców też zabardzo by nie miał.
Przecież nikt nie uwierzy w mesjasza ślącego wiernych na rzeź, by walczyli z Kapłanami.
No chyba że w tym świecie byli by sami sataniści ukrywający się jako np. Katolicy a ciebie wzieli by za demona :P |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 12-05-2004, 14:19
|
|
|
Daj se siana, używając terminu mesjasz nie miałem na myśli analogii do Jezusa. Poza tym czemu od razu zakładasz że wszyscy najpotężniejsi kapłani będą cię chcieli zabić:P? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 12-05-2004, 14:34
|
|
|
Broń i potwory...
Szanowni forumowicze, uważam, że lepiej dla was byłoby:
a) Nie posiadać broni. Bez niej łatwiej uciekać.
b) Nie używać broni. Osobiście wątpie, by ktokowliek z tutaj zgromadzonych (oprócz Ryuzoku) zdołał pokonać powiedzmy takiego Standardowego Orka, który prawdopodbnie mimo wszystko jest przeszkolonym wojownikiem, a wy mielibyście miecz pierwszy raz w dłoniach.
c) Mieć nadzieje, że potworów ani szturmowców mrocznych imperiów nie spotkacie.
Teraz sprawa Mesjasza:
Podejmowany tu przykład dotyczy jedynie religi monoteistycznych, jak chrześcijaństwo. Większość historycznych religii politeistycznych na objawienie nowego mesjasza / boga / demona reagowała prosto: dopisywała kolejną pozycję do listy. Jeden w którąś strone im wielkiej różnicy nie robił... W końcu zwykle mieli tysiące wściekłych bożków.
Problemy dopiero by się zaczęły, gdyby Mesjasz był na tyle bezczelny i ogłosił się jedynym, lub wszedł w kolizję z innym kultem. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|