Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Powrót z alternatywnego świata. |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 19-05-2004, 07:05
|
|
|
Nie wyobrażam sobie... W żadnym świecie nie miałabym czwórki dzieci! Z mężem też zresztą mógłby być kłopot...
A jak już zauważyłam kilkakrotnie, ja nie lubię zmian, ale przystosowuję się do nich bez trudu. Czyli poklęłabym i dalej żyła swoim życiem.
ad offtop: Mai_chan - witamy na forum. Obrazek "doczepia się" w profilu - klikasz link "Profil" który masz na górze strony. Na samym dole profilu są opcje dodawania emblematu - to właśnie ten obrazek. Najskuteczniej wysłać go z własnego komputera. Tak jak tam wspomniano, może mieć nie więcej niż 80 x 80 pikseli i nie może ważyć więcej niż 6 kb. No i najlepiej, jeśli jest w formacie .gif
A z małych uwag praktycznych (offtop kilka razy dłuższy od posta - ładny przykład daję) - już jesteś zarejestrowana! Nie rób tego powtórnie! Problem tylko w tym, że dopisałaś sobie "(gość)" - ewentualnie trzeba poprosić Martina (administratora), żeby to odczepił. Jakby co, to daj mi znać. W każdym razie nie rejestruj się po raz drugi. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 19-05-2004, 07:14
|
|
|
<off>Łelkome Mai_chan^_^ Do (ł)użytkowników zapraszamy^_^</off>
Czworaczki??????????????0_o Ja sobie tego tutaj nie wyobrażam!!! Taką zgraję mieć...= =""""""" A ja jeszcze dzieci nie znoszę....
Jakby tak "pyk" i nas przeniesiono to bym sie wkurzyła lekko mówiąc...ktoś mógłby się zdecydować, a nie robi mi bajoro z życia >< (tiak, mam zły humor;P) |
|
|
|
|
|
Saluchna
evil baka heavy metal fan
|
Wysłany: 19-05-2004, 07:17
|
|
|
Czworaczki... co ja bym miała z nimi robić...? Jedno mi wystarczy XD
Jakby mnie ktoś tak urządził to... o ile znam swoje reakcje to zginąłby marnie XD |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 19-05-2004, 09:39
|
|
|
Rejestrację poprawiłam i już u was zostaję. Zarejestrowałam się jako gość, bo do diabła nie wiedziałam jak napisać posta bez rejestracji!!! Dobra, wracając do tematu. Avellana, napisałaś:
Czyli poklęłabym i dalej żyła swoim życiem.
Sorry. ale nie wierzę. Nie wierzysz w to, że miałabyś czwórkę dzieci, ani nawet męża. Dobra! Trzech moich znajomych to "zadeklarowani kawalerzy". Dwóch się żeni, jeden zamierza. I co? Nigdy nie wiadomo co nam los przyniesie. Poza tym, zakładając, że jak już znalazłaś sobie faceta i masz z nim czworo dzieci, to chyba go kochasz, nie? I co, tak po prostu byś o nim zapomniała? Że o dzieciach nie wspomnę? I co ty na to? Bo ja bym się wściekła z letka. Znając moje zamiłowanie do romantyzmu i KRWI, zrobiłabym coś głupiego, ale co to jeszcze nie wiem.
A teraz druga rzecz: jesteście w innym świecie na wakacjach. I nagle ktoś wam wciska kit, że wyglądacie identycznie jak jakaś tam zbrojmistrzyni/ czarodziejka/mag/ kapłanka/czy co tam jeszcze (niepotrzebne skreślić). I zaczyna was tak traktować. Przykład: Macie na imię X. A wszyscy nazywają was wielka i niepowtarzalna Elena czarodziejka, pytają się o gości, których nigdy nie znaliście, albo (co gorsza) chcą jakiejś skomplikowanej pomocy. I co wtedy? (Ja już mam to rozpracowane, bo piszę fanfik z taką sytuacją)
To tyle na dzisiaj, jeszcze tu wrócę! Tak wiem, gadatliwe ze mnie dziecko... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Saluchna
|
Wysłany: 19-05-2004, 10:04
|
|
|
Zależy ^^ Jeżeli w ramach pomocy oferowaliby jakiś hotel/karczmę, duuuuuuuużą zaliczkę itp. to bym się zgodziła, wzięła kasę i zwiała ^^
A potem operacja plastyczna, tamtejsze Karaiby/Hawaje i dużo herrrbaty ^^ |
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 19-05-2004, 11:27
|
|
|
Mai_chan (gość) napisał/a: |
Sorry. ale nie wierzę. Nie wierzysz w to, że miałabyś czwórkę dzieci, ani nawet męża. Dobra! Trzech moich znajomych to "zadeklarowani kawalerzy". Dwóch się żeni, jeden zamierza. I co? Nigdy nie wiadomo co nam los przyniesie. |
Mai, to jest Ave. W jej wypadku brak wiary jest uzasadniony ;). Można powiedzieć, że to nie zadeklarowana stara panna, tylko stara panna z nieszczęśliwego zrządzenia Losu :P. Tak jak paru facetów na tym forum (nie będę wskazywał palcem :P). Chociaż... gdyby Ave trafiła w czasy dzikiego zachodu czy dziewiętnastowiecznej Anglii, to mogłoby być różnie...
Ale niestety większość światów fantasy to średniowiecze. A tam nawet 20 latek byłby nie tylko starym kawalerem. Byłby starym starym starym starym kawalerem :P. Przeciętny life span był tam o wiele krótszy. Trzydziestka to był podeszły wiek (zresztą do dziś u niektóych to pokutuje :P), a czterdziestka to był wiek matuzalemowy :P. I mało kto miał wtedy połowę zębów XD. Zatem naprawdę byłoby ciężko, zważywszy na jeszcze jeden fakt - bez pieniędzy i pochodzenia mogłaby być najwyżej żoną wiejskiego niepiśmiennego chłopa :P. Z facetami jeszcze gorzej, bo nawet pola by nie mieli, chyba że by najęli się do pracy u jakiegoś szlachcica, albo wykorzystali umiejętność czytania i pisania (pod warunkiem że używają znanych nam języków).
Dla mnie byłoby najlepiej trafić do Śródziemia, gdzie Valarowie by się zastanawiali co ze mną zrobić. Daliby mi możliwość wyboru rasy, wybrałbym elfy, popłynąłbym do Valinoru i miałbym wieczność na szukanie jakiejś miłej elfki bez obaw że się zestarzeję (no i elfki też się nie starzeją) ;). Co więcej, wieczna impreza :P.
Niestety, to byłaby utopia. Zatem najprawdopodobniej nająłbym się jako skryba (pod warunkiem że język ten sam), może jakaś trupa aktorska (choć nie podobałoby mi się rozwiązłe życie i opinia społeczna :P). Gorze jeśli bełkoczą w jakimś neznanym języku... tu się wtedy zaczyna ból :P. |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 19-05-2004, 13:29
|
|
|
Jakbym pierwszy raz usłyszała, że jestem jakaś wielka Elena to bym wybuchła śmiechem.^^
potem możnaby faktycznie wykorzystać naiwność osób uważających mnie za kogośtam.>)
Podoba mi się pomysł Sal...>) |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 19-05-2004, 14:41
|
|
|
Offtop:
Małe sprostowanie, na forum nie ma ani jednego Starego Kawalera, jest za to kilku sfrustrowanych młodych facetów. Jeśli ich życie uczuciowe będzie wyglądało tak, jak dotychczas, to owszem, za lat 20 starymi kawalerami będą.
Koniec offtopu.
Chciałbym przypomnieć, że w średniowieczu ludzie nie starzeli się wcześniej, a szybko umierali... Byłbyś normalnym 20 latkiem, pewnie większym (lepiej odrzywionym), ładniejszym i zdrowszym od reszty...
Swoją drogą, to trafienie do średniowiecza byłoby niezłym pomysłem... Mógłbym robić za wyrocznie... Tylko ktoś musiałby mnie ostrzec, żeby zdąrzył zabrać podręczniki akademickie. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Saluchna
|
Wysłany: 19-05-2004, 14:44
|
|
|
A poza tym np. latarkę. Byłbyś bóstwem z magiczną pałeczką światła... i te tłumy bijące pokłony.. ach, to by było życie ^^ [pomijając brak podstawowych wygód naszych czasów] |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 19-05-2004, 15:01
|
|
|
Taa^^ O ile to cudeńko nie byłoby powodem ataku na ciebie^_^"""
Bo to też możliwe^_^ |
|
|
|
|
|
Saluchna
|
Wysłany: 19-05-2004, 15:06
|
|
|
Żadna średniowieczna broń nie oprze sie zaświeceniu latarką w oczy ^^ |
|
|
|
|
|
Satsuki
Fioletowy Płomyczek
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Aaxen, zamek Elieth ves Aeriei nad Morzem Płaczu Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 19-05-2004, 17:36
|
|
|
Tak, tak, tak. Świecisz latarką, świecisz az tu latarka bach! gaśnie. I co robią? Ano zrobić mogą różne rzeczy. Ale po pierwsze od razu po wlaczeniu latarki uznaliby Cię za czarownika etc etc. Nie, bezsens |
_________________ Uciekaj skoro świt, bo potem będzie wstyd
i nie wybaczy nikt chłodu ust twych |
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 19-05-2004, 17:43
|
|
|
Żeby być uważanym w średniowieczu za maga czy boga nie trzeba mieć magicznych zdolności:) Wystarczy mieć sporo w głowie i trochę sprytu.
Jak robili w starożytnym Egipcie? Kapłani korzystając z tego, że wiedzieli kiedy będzie zaćmienie słońca manipulowali niewykształconą ludnością.
Tak samo można w średniowieczu.:-) |
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 19-05-2004, 18:13
|
|
|
Ano, szybciej umierali, co nie oznaczało że 20 latek mógł nie być starym x razy kawalerem. Fakt, nie wyglądał jak 40 latek (chyba że przez nieludzkie warunki), ale i tak żeniono się szybciej niż obecnie (nawet mając 14 lat) z jednego powodu - krótki life span to wymuszał. A każdy rok to spora szansa na kopnięcie w kalendarz z powodu choroby/głodu/napadu/pasożytów. Więc byłbym tam starym kawalerem zadbanym jak nowonarodzone niemowlę :P.
Fakt faktem wyraziłem się niejasno - chodziło mi o krótki life span powodowany tym co wyżej, a nie szybszym starzeniem. Chociaż w takich warunkach pewnie i wyglądali starzej od nas. |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 19-05-2004, 21:43
|
|
|
z latarka tak jak z aparatem juz to przerabialismy^^
z tym powrotem ja bym sie chyba załamała.no cuż na pewno chciałabym wrócić do innego świata^^ |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|