Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Powrót z alternatywnego świata. |
Wersja do druku |
Mazoku
|
Wysłany: 23-05-2004, 20:52
|
|
|
"Ludzie umieliby połączyć"? Z pewnością nie ludzie. Zawsze znalazłby się ktoś, kto chciałby wykorzystać taką moc do własnych celów. A sądząc po możliwościach, jakie daje sama magia albo sama technika, to w przypadku ich połączenia chęć posiadania przysłowiowej "gwiazdki z nieba" staje się jak najbardziej realna... I to w jak najbardziej dosłownym znaczeniu. A na przesuwaniu gwiazd pewnie by się nie skończyło...
BTW. Skoro już mowa o niebezpieczeństwach fuzji magii i techniki... Grał tu ktoś w The Longest Journey? ;P |
_________________ You should never challenge mazoku for battle. There's nothing more reckless than trying to beat one ^-^ |
|
|
|
|
Satsuki
Fioletowy Płomyczek
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Aaxen, zamek Elieth ves Aeriei nad Morzem Płaczu Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 23-05-2004, 21:10
|
|
|
Xellas, ale ludzie maja to do tego, ze bez przerwy sie samounicestwiaja. I zgadzam sie z przedmowca... |
_________________ Uciekaj skoro świt, bo potem będzie wstyd
i nie wybaczy nikt chłodu ust twych |
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 23-05-2004, 21:22
|
|
|
Sat ja to wiem^^'' Tylko, że nie umiem się z tym pogodzić^^' taka cecha charakteru że wierzę w dobro u ludzi(chociaz nie wszystkich-_-*) |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 24-05-2004, 06:39
|
|
|
Mazoku - grałem, ale tam była troche inna sytacja...
IMHO światowi nic by nie groziło od magii, przynajmniej za naszego żywota.
Zanim rozwój techniki pozwolił na zniszczenie świata, mineło sporo lat. Oczywiście ludzie są teraz bardziej inteligentni, ale zanim magia się rozwinie do przyzwoitego poziomu minie wiele lat... Do tego dochodzą problemy z uznaniem magii - firmy produkujące uzbrojenie mogą próbować zwalczać magów tworzących zaklęcia bojowe... Raczej negatywnie podszedłby do magii kościół, który wciąż ma duże wpływy.. |
_________________ Multiworld Project |
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 24-05-2004, 13:34
|
|
|
Xellas- Maz ma dzisiaj (tzn.wczoraj^^) destrukcyjne myśli??? On ma je na codzień >)
Wiecie, dzisiaj nawet sama technika- bez potrzeby łączenia jej z magią jest wystarczająco niebezpieczna i bez problemu możnaby za jej pomocą wszystko zniszczyć^^ Magia, owszem może przyczynić się do jeszcze większych szkód, ale może też pomóc! Od czego jest biała magia? Zaklęcia ochronne, uzdrawiające, etc.? A poza tym...przecież zawsze gdy jest magia, i gdy dzieje się źle pojawia się super bohater ;) |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 24-05-2004, 15:55
|
|
|
XDDD bishomenik!!!! XDDD a on zawsze potrzebuje jakiejś pomocniczki^^ |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 24-05-2004, 16:35
|
|
|
_^_
Tak, czasami.
Acha, jeszcze do kościoła. Podobno jak wejdziemy do UE jego pozycja ma się znacznie zmienić (na gorsze;P)No mniejsza^^
Zgadzam się z tym,że...
magia+technika=wielkie kłopoty
ale...
magia+technika-idioci= bardzo interesujący świat :D |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 25-05-2004, 05:26
|
|
|
a jak wyplenisz idiotów?
chociaż według teorii darvina to oni sami się wybiją^^ |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 25-05-2004, 08:01
|
|
|
Problem polega na tym, że idiotów nie sieją, tylko sami się rodzą, a gdyby Bóg nie kochał wariatów, to by ich tylu nie tworzył. Więc niestety idiotów wyeliminować się nie da! |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 25-05-2004, 10:56
|
|
|
sami się wyeliminują^^ |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 25-05-2004, 11:13
|
|
|
Nawet teoria Darwina nie zakłada tak dużej eliminacji wadliwych genów. Idioci są jak króliki: szybko giną, ale jeszcze szybciej się rozmnażają. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Satsuki
Fioletowy Płomyczek
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Aaxen, zamek Elieth ves Aeriei nad Morzem Płaczu Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 25-05-2004, 11:57
|
|
|
Wiecie.. z pewnego punktu widzenia to i was mozna wziasc za idiotki wiec... |
_________________ Uciekaj skoro świt, bo potem będzie wstyd
i nie wybaczy nikt chłodu ust twych |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 25-05-2004, 13:11
|
|
|
Ja nie twierdzę, że jestem normalna. Od idiotów odróżnia mnie to, że mam na tyle zdrowego rozsądku, by przeżyć. Dlatego nigdy nie dostanę Nagrody Darwina. |
O męcę twórczej:
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 25-05-2004, 14:23
|
|
|
Z pewnego punktu widzenia^^ Przypomina mi się tekst Maza, ale cicho>)
Więc z pewnego punktu widzenia można wziąć każdego za idiotę.
Mai_chan napisał/a: | Nawet teoria Darwina nie zakłada tak dużej eliminacji wadliwych genów |
Czy nie wzięłyście moich słów nader poważnie?^^"""""""
Przecież ja nie każę (a nawet gdybym kazała to nie wielu by mnie posłuchało^^"""") zabijać idiotów.Mają se prawo żyć jak ten robal pod kamieniem, tylko nie należy ich dopuszczać do władzy etc.
Mai_chan napisał/a: | Idioci są jak króliki: szybko giną, ale jeszcze szybciej się rozmnażają. |
Zraniłaś mnie w tym momencie...:( |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 25-05-2004, 14:31
|
|
|
To jest teoria Darwina, słońce ty moje. A zranić cię nie chciałam. Czy znasz definicję idioty? Otóż jest to taki ktoś, kto nie ma na tyle zdrowego rozsądku, by przeżyć. Taki ktoś potrafi na przykład: palić papierosa na stacji benzynowej, połykać kule bilardowe (a potem się dziwić, że się udławił), albo tegować się z jeżozwierzem. I za coś takiego dostaje się Nagrodę Darwina. A to, że się rozmnażają w tempie ekspresowym też można wyjaśnić. W ciągu jednej sekundy na świecie rodzą się ok. cztery dzieci. Możesz mi wierzyć, że zanim skończysz czytać tego posta, urodzi się conajmniej jeden idiota. |
O męcę twórczej:
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|