Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Powrót z alternatywnego świata. |
Wersja do druku |
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 10-05-2004, 17:46
|
|
|
Proszę cie bardzo i to z miłą chęcią^^ dla władania jakimkolwiek czarem jestem gotowa na bójkę z potworami:P ba nawet za zobaczenie czaru dałabym sie wciągnąć w bójkę:P |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 10-05-2004, 17:50
|
|
|
No tak, ale to co innego nie chcieć wracać do domu gdy ma się za sobą pokonanie potwora, uratowanie państwa/świata i jeszcze na dodatek zakochania się. Gdyby natomiast w tym świecie spotkały by cię same przykrości; walka by ni poszła, straciłabyś przyjaciela etc. i doszłabyś do wniosku, że lepiej ci się żyło w szarej rzeczywistosci chciałabyś wrócić.
Podobnie patrzyła na nowu świat (początkowo) Umi. |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 10-05-2004, 18:02
|
|
|
Naprawdę nie jestem pewna czy bym chciała...wiem ze to brzmi dziwnie ale nasz świat (mi przynajmniej) nie przedstawia sie ciekawie |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 10-05-2004, 18:03
|
|
|
a ja mam takie dodatkowe pytanie...co by było jakby tam panował inny język?^^"
albo jakby zamiast wyglądu ludzi normalny był jakiś jaszczurzo podobny czy coś a było by sie odmieńcem?(to akurat dla mnei fajnie^^") |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 10-05-2004, 18:04
|
|
|
to by dopiero było ciekawe^^ odkryć nowe rasy!! |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 10-05-2004, 18:20
|
|
|
Taaak, i być od nich odrzucony, żeby nie powiedzieć prześladowany.^^
Właśnie, Ryuporuszył bardzo ważną rzecz. Jak myślimy o przeniesieniu się do innego świata to już nam w głowie walki, ratowanie świata etc. Ok, ale prawdopodobnie pierwszym problemem byłoby kupienie czegokolwiek (no, w ostateczności pokazałoby się palcem,ale co z walutą i skąd ją wziąć????) czy porozumiewanie się.
Wracajac do pieniędzy (ach, jaka ja jestem przyziemna ;P) trzeba je skądś mieć. Żeby je mieć trzeba na nie zapracować. Żeby na nie zapracować (nawet zabijając potwora) trzeba się porozumieć z pracodawcą.
I tak oto zamyka się krąg niepowodzeń;PPPPPP |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 10-05-2004, 18:26
|
|
|
można kraść do tego nie mósisz znać języka^^ ale tak pozatym to faktycznie jest problem>< |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 10-05-2004, 18:32
|
|
|
Zdolność porozumiewania się jest tak potrzebna i codzienna, że gdy myślimy o podróży nawet sie nie zastanawiamy nad tym problemem.
Okradanie ludzi czy innych stworzeń to działanie na krótką metę. Prędzej czy później cię złapią i jak będą rozmawiać nawet sie nie zorientujesz czy masz przechlapane czy nie (raczej tak;P) |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 10-05-2004, 18:41
|
|
|
dobrze a załóżmy że mówią w znanym nam języku. spotykamy kogoś i przedstawiamy nasza sytuację prosząc o pomoc czy okłamujemy i wykorzystujemy?? |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 10-05-2004, 18:43
|
|
|
Zależy od tego kim dana osoba jest. Najlepiej byłoby ją podejrzeć i sprawdzić charakter i zachowania w różnych sytuacjach.
Wiesz, chyba nie wielu by uwierzyło gdyby ktoś do nichpodszedł i powiedział, że został przeniesiony z innego świata^^ (świr) |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 10-05-2004, 18:57
|
|
|
jakby mógł to jakoś udowodnić to ja bym pewnie uwierzyła:P |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 10-05-2004, 19:00
|
|
|
Jakby udowodnił? Wyobrażasz sobie odwrotną sytuację?
Siedzisz sobie w parku/ na plaży/ pod sklepem i nagle podchodzi do ciebie idiotycznie ubrany gość i twierdzi, że przybył z innego świata (na ten przykład z Cephiro) w dowód pokazuje miecz z runami.
Wierzysz w to? Tak szczerze. Ja nie. Pomyślałabym że jakiś wariat urwał się z Tworek^^ |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 10-05-2004, 19:05
|
|
|
jasne ze uwierzę(:P) ile ludzi łazi po mieście z mieczami(no w gdańsku akurat sporo:P) i w dziwnych ciuchach^^ pozatyp pewnie mugłby pokazać jakoś sztuczkę^^ |
Ostatnio zmieniony przez xellas dnia 10-05-2004, 19:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 10-05-2004, 19:08
|
|
|
Ja tam tak łatwo nie wierzę^^ Jeszcze by mnie w bambuko zrobił^^
Dobra, to ja się przebiorę za Umi i będę ludzi cichcem okradać gdy będą mi tłumaczyć co to są zapałki^^ (drżyjcie Warszawiacy! Umi nadciąga!;PPPP) |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 10-05-2004, 19:20
|
|
|
a co powiecie na to żeby zostać wzietym za ofiarę dla boga z tamtego świata |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|