FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Następny
  Polityka...
Wersja do druku
Redvampire
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 15-09-2005, 01:19   

Ta czarno to widze zwłaszcz po odejsciu Cimoszwicza . Ja tylko powiem tak apropo jednog z braci kwaków że pru moich przełozonych doszlo do wnisku ż ejak on wygra a problem białoruski wrosnie matki żolnierzy powinny zbierac na dodatkowe wkładki balistyczne do kamizelek. Ale whatewer ja juz na serio nie mam na co głosowac i moja aktywnośc obywatelska maleje.
Przejdź na dół
Taur Płeć:Kobieta
... To nie ta bajka...?

Status: offline
PostWysłany: 15-09-2005, 09:34   

Chyba wybiorę opcję oszczędnościową, czas minimalizować wydatki i aby uniknąć drugiej tury wyborów zagłosować na Tuska. Jeżeli dojdzie do drugiej to wysiadam.
Donald jest przynajmniej pare centymetów wyższy od kaczora.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 15-09-2005, 09:54   

Cytat:
PS: dlaczego Lepper to Drow?

Bo jest czarny, ma białe włosy, no i jest idiotą z wielkim mniemaniem o sobie.

Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 15-09-2005, 13:23   

Jako prawicowy faszysta, wróg wszelkiego rodzaju preziów, michników i urbanów cieszę sie, że ostatnia czerwona hiena odpadła z wyborów. Znaczy się musiało być coś na rzeczy z tymi akcjami, inaczej tak szybko by nie uciekł. Cała ta kampania Cimorry z takimi "fachowcami" jak Nałęcz czy Kwańsiewska to był jakiś kiepski żart. No i jeszcze ta tak typowa dla czerwonych buta i gburowatość...Szlag go trafił i nikt nie bedzie po nim płakał...( poza Jolą K, której serce pewnie wciąż krwawi... ).
Jeśli dobrze pójdzie to wybory wygra Tusk, na dodatek w pierwszej turze, co powinno dać Platformie dodatkowy kop popularności i kto wie, może nawet ( co byłoby ideałem ) ponad 50 % poparcia, co zagwarntowałoby stabilny rząd, pozbawiony wątpliwej jakości koalicji typu PSL-SLD czy AWS-UW.
Powrót do góry
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 15-09-2005, 13:41   

to akurat by bylo mile.................. sam rokita mi juz wystarcza, nie potrzebuje jeszcze kaczorow na dokladke..............
Powrót do góry
LunarBird Płeć:Mężczyzna
Chaos Master & WSZ

Grupy:
Lisia Federacja
PostWysłany: 15-09-2005, 13:54   

Grisznak napisał/a:
Jeśli dobrze pójdzie to wybory wygra Tusk,

Z tego akurat ja się nie cieszę bo nie ufam byłym politykom UW. To nadal liberałowie. Wolę Kaczyńskiego...

"The X-Files", #4 "Squeeze"

Autor posta: rip LunarBird CLH
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
5146592

Numer ICQ
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 15-09-2005, 14:42   

LunarBird napisał/a:
Grisznak napisał/a:
Jeśli dobrze pójdzie to wybory wygra Tusk,

Z tego akurat ja się nie cieszę bo nie ufam byłym politykom UW. To nadal liberałowie. Wolę Kaczyńskiego...

Na statnowisko reprezentacyjne zdecydowanie wolę Tuska. Jeśli chodzi o rząd...cóż, zaryzykujmy monopartyjny, mam przeczucie, że to się może sprawdzić. KAczorom można by dać MSW na odczepne.
UW ? Teraz nie ma UW, są za to PeDa... i Henryka Teodora Bochniarz, najpoważniejsza konkurentka Stana Tymińskiego. Zaś Tusk i Rokita byli zbyt prawicowi jak na UW, która od pewnego czasu, po odejściu Balcerowicza dryfuje w lewo, czego efektem było powołanie poronionej partii. Dla mnie UW jako partia skończyło się rejterując z rządu.
Powrót do góry
Chaos Master & WSZ

Grupy:
Lisia Federacja
PostWysłany: 16-09-2005, 09:38   

Grisznak napisał/a:
Na statnowisko reprezentacyjne zdecydowanie wolę Tuska.

Z tym akurat to i ja mówłbym się zgodzić ale głównie przez wzgląd na umowę PO-PiS czyli "wasz prezydent -nasz premier". Prezydent Kaczyński i tak wiele nie zdziała a jako premier mógłby się wreszcie dobrać tu i ówdzie rozmaitym aferzystom i łapówkarzom. :-)
A co do UW to zgoda, partia się skundliła. Ale kto kazał Tuskowi być politykiem UW? Typowe -jak partia zaczęła się pogrążać to odszedł. Czyli dopiero jak i tak nic by nie zyskał pozostając... Tak w każdym razie ja to widzę.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
5146592

Numer ICQ
Bezimienny Płeć:Mężczyzna
Najmniejszy pomiot chaosu

PostWysłany: 16-09-2005, 09:49   

LunarBird napisał/a:
Ale kto kazał Tuskowi być politykiem UW? Typowe -jak partia zaczęła się pogrążać to odszedł.
Gorzej - odszedł, bo nie wybrali go przewodniczącym partii.
Nawiasem mówiąc, on ma ciekawą historię polityczną: wpierw w KLD pod Bieleckim, popiera zjednoczenie z Unią Wolności - po Bieleckim po tym zjednoczeniu ślad zaginął. Potem w Unii - jak to się skończyło wszyscy wiedzą. Potem przechodzi do Platformy... czy ktoś ostatnio widział Płażyńskiego czy Olechowskiego?

the renegades on wheels.

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
Ysen
Gość
PostWysłany: 16-09-2005, 11:07   

Cytat:
jako premier mógłby się wreszcie dobrać tu i ówdzie rozmaitym aferzystom i łapówkarzom. :-)

O sancta simplicitas... Był ministrem sprawiedliwości. Dobrał się komuś? Nie. Za to dużo krzyczał. I to samo robi w Warszawie - krzyczy. Wyjaśnij mi, jak komunista może cokolwiek naprawić. Oni potrafią tylko chrzanić i Kaczor jest tego pięknym przykładem.
Powrót do góry

PostWysłany: 16-09-2005, 12:56   

Ysen napisał/a:
Cytat:
jako premier mógłby się wreszcie dobrać tu i ówdzie rozmaitym aferzystom i łapówkarzom. :-)

O sancta simplicitas... Był ministrem sprawiedliwości. Dobrał się komuś? Nie. Za to dużo krzyczał. I to samo robi w Warszawie - krzyczy. Wyjaśnij mi, jak komunista może cokolwiek naprawić. Oni potrafią tylko chrzanić i Kaczor jest tego pięknym przykładem.

Do aferzystów i łapówkarzy których ze swoją ekipą wprowadził do Warszawy jakoś nie chciał się dobierać, nawet jak zaczynały o nich pisać gazety.

PS: Ysen, on chyba jest jednak faszystą. Te ciągoty do rządów silnej reki, surowych kar, afiszowanie się z nietolerancją...

the renegades on wheels.

Chaos Master & WSZ

Grupy:
Lisia Federacja
PostWysłany: 16-09-2005, 13:13   

Gość napisał/a:
Był ministrem sprawiedliwości. Dobrał się komuś? Nie.

Bo był tylko jednym ministrem, widocznie pozostali ministrowie skutecznie mu to uniemożliwiali. A w Warszawie pogryzł się z PO (nawet posypała się tamtejsza koalicja) z powodu nieuczciwego radnego chronionego przez tę partię więc z dwojga złego wolę PiS a nie PO.

Numer Gadu-Gadu
5146592

Numer ICQ

PostWysłany: 16-09-2005, 13:29   

LunarBird napisał/a:
A w Warszawie pogryzł się z PO (nawet posypała się tamtejsza koalicja) z powodu nieuczciwego radnego chronionego przez tę partię więc z dwojga złego wolę PiS a nie PO.
Właśnie - to nie był człowiek PiSu tylko PO - bo jakby był własny, to by Kaczyński nie zauważył problemu.

Pomijam już fakt, że obydwaj bracia byli po uszy wpakowani w aferę FOZZ - pierwszą poważną aferę finansową po 89-tym.

the renegades on wheels.

Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 16-09-2005, 13:36   

Cytat:
PS: Ysen, on chyba jest jednak faszystą

Jakże czerwoni kochają to słowo, dla nich każdy kto nie jest z nimi, jest faszystą...Śmiać mi się chce.
Jak się okazało jednak, Kaczor nierzadko miał rację ( patrz. Miecio Wachowski ) i nie rezygnował z mówienia prawdy nawet jeśli groziła mu utrata mozliwości kandydowania. Za to go szanuję. Mimo wszystko nie dałbym mu stanowiska premiera - premier musi umieć zawierać kompromisy, a Lechu ma z tym problemy - to świetny minister lub premier dla rządu monopartyjnego, lecz nie polityk środka.
Powrót do góry
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 16-09-2005, 14:17   

Ja za tę jego "otwartość" go właśnie nie szanuję, bo nic dobrego nie robi, a rzuca błotem w innych. ze sam jest aferzystą i złodziejem pominę.

Cytat:
PS: Ysen, on chyba jest jednak faszystą. Te ciągoty do rządów silnej reki, surowych kar, afiszowanie się z nietolerancją...

W sensie gospodarczym faszyści byli socjalistami. A już między faszyzmem a stalinizmem róznica była tylko taka, że to z czym pierwsi się obnosili, to drudzy zatajali.

Strona 6 z 13 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi