Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Polityka... |
Wersja do druku |
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-09-2005, 01:19
|
|
|
Ta czarno to widze zwłaszcz po odejsciu Cimoszwicza . Ja tylko powiem tak apropo jednog z braci kwaków że pru moich przełozonych doszlo do wnisku ż ejak on wygra a problem białoruski wrosnie matki żolnierzy powinny zbierac na dodatkowe wkładki balistyczne do kamizelek. Ale whatewer ja juz na serio nie mam na co głosowac i moja aktywnośc obywatelska maleje. |
|
|
|
|
|
Taur
... To nie ta bajka...?
|
Wysłany: 15-09-2005, 09:34
|
|
|
Chyba wybiorę opcję oszczędnościową, czas minimalizować wydatki i aby uniknąć drugiej tury wyborów zagłosować na Tuska. Jeżeli dojdzie do drugiej to wysiadam.
Donald jest przynajmniej pare centymetów wyższy od kaczora. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 15-09-2005, 09:54
|
|
|
Cytat: | PS: dlaczego Lepper to Drow? |
Bo jest czarny, ma białe włosy, no i jest idiotą z wielkim mniemaniem o sobie. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-09-2005, 13:23
|
|
|
Jako prawicowy faszysta, wróg wszelkiego rodzaju preziów, michników i urbanów cieszę sie, że ostatnia czerwona hiena odpadła z wyborów. Znaczy się musiało być coś na rzeczy z tymi akcjami, inaczej tak szybko by nie uciekł. Cała ta kampania Cimorry z takimi "fachowcami" jak Nałęcz czy Kwańsiewska to był jakiś kiepski żart. No i jeszcze ta tak typowa dla czerwonych buta i gburowatość...Szlag go trafił i nikt nie bedzie po nim płakał...( poza Jolą K, której serce pewnie wciąż krwawi... ).
Jeśli dobrze pójdzie to wybory wygra Tusk, na dodatek w pierwszej turze, co powinno dać Platformie dodatkowy kop popularności i kto wie, może nawet ( co byłoby ideałem ) ponad 50 % poparcia, co zagwarntowałoby stabilny rząd, pozbawiony wątpliwej jakości koalicji typu PSL-SLD czy AWS-UW. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-09-2005, 13:41
|
|
|
to akurat by bylo mile.................. sam rokita mi juz wystarcza, nie potrzebuje jeszcze kaczorow na dokladke.............. |
|
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 15-09-2005, 13:54
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Jeśli dobrze pójdzie to wybory wygra Tusk, |
Z tego akurat ja się nie cieszę bo nie ufam byłym politykom UW. To nadal liberałowie. Wolę Kaczyńskiego... |
"The X-Files", #4 "Squeeze" |
Autor posta: rip LunarBird CLH
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-09-2005, 14:42
|
|
|
LunarBird napisał/a: | Grisznak napisał/a: | Jeśli dobrze pójdzie to wybory wygra Tusk, |
Z tego akurat ja się nie cieszę bo nie ufam byłym politykom UW. To nadal liberałowie. Wolę Kaczyńskiego... |
Na statnowisko reprezentacyjne zdecydowanie wolę Tuska. Jeśli chodzi o rząd...cóż, zaryzykujmy monopartyjny, mam przeczucie, że to się może sprawdzić. KAczorom można by dać MSW na odczepne.
UW ? Teraz nie ma UW, są za to PeDa... i Henryka Teodora Bochniarz, najpoważniejsza konkurentka Stana Tymińskiego. Zaś Tusk i Rokita byli zbyt prawicowi jak na UW, która od pewnego czasu, po odejściu Balcerowicza dryfuje w lewo, czego efektem było powołanie poronionej partii. Dla mnie UW jako partia skończyło się rejterując z rządu. |
|
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
|
Wysłany: 16-09-2005, 09:38
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Na statnowisko reprezentacyjne zdecydowanie wolę Tuska. |
Z tym akurat to i ja mówłbym się zgodzić ale głównie przez wzgląd na umowę PO-PiS czyli "wasz prezydent -nasz premier". Prezydent Kaczyński i tak wiele nie zdziała a jako premier mógłby się wreszcie dobrać tu i ówdzie rozmaitym aferzystom i łapówkarzom. :-)
A co do UW to zgoda, partia się skundliła. Ale kto kazał Tuskowi być politykiem UW? Typowe -jak partia zaczęła się pogrążać to odszedł. Czyli dopiero jak i tak nic by nie zyskał pozostając... Tak w każdym razie ja to widzę. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 16-09-2005, 09:49
|
|
|
LunarBird napisał/a: | Ale kto kazał Tuskowi być politykiem UW? Typowe -jak partia zaczęła się pogrążać to odszedł. | Gorzej - odszedł, bo nie wybrali go przewodniczącym partii.
Nawiasem mówiąc, on ma ciekawą historię polityczną: wpierw w KLD pod Bieleckim, popiera zjednoczenie z Unią Wolności - po Bieleckim po tym zjednoczeniu ślad zaginął. Potem w Unii - jak to się skończyło wszyscy wiedzą. Potem przechodzi do Platformy... czy ktoś ostatnio widział Płażyńskiego czy Olechowskiego? |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Ysen
Gość
|
Wysłany: 16-09-2005, 11:07
|
|
|
Cytat: | jako premier mógłby się wreszcie dobrać tu i ówdzie rozmaitym aferzystom i łapówkarzom. :-) |
O sancta simplicitas... Był ministrem sprawiedliwości. Dobrał się komuś? Nie. Za to dużo krzyczał. I to samo robi w Warszawie - krzyczy. Wyjaśnij mi, jak komunista może cokolwiek naprawić. Oni potrafią tylko chrzanić i Kaczor jest tego pięknym przykładem. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 16-09-2005, 12:56
|
|
|
Ysen napisał/a: | Cytat: | jako premier mógłby się wreszcie dobrać tu i ówdzie rozmaitym aferzystom i łapówkarzom. :-) |
O sancta simplicitas... Był ministrem sprawiedliwości. Dobrał się komuś? Nie. Za to dużo krzyczał. I to samo robi w Warszawie - krzyczy. Wyjaśnij mi, jak komunista może cokolwiek naprawić. Oni potrafią tylko chrzanić i Kaczor jest tego pięknym przykładem. |
Do aferzystów i łapówkarzy których ze swoją ekipą wprowadził do Warszawy jakoś nie chciał się dobierać, nawet jak zaczynały o nich pisać gazety.
PS: Ysen, on chyba jest jednak faszystą. Te ciągoty do rządów silnej reki, surowych kar, afiszowanie się z nietolerancją... |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
|
Wysłany: 16-09-2005, 13:13
|
|
|
Gość napisał/a: | Był ministrem sprawiedliwości. Dobrał się komuś? Nie. |
Bo był tylko jednym ministrem, widocznie pozostali ministrowie skutecznie mu to uniemożliwiali. A w Warszawie pogryzł się z PO (nawet posypała się tamtejsza koalicja) z powodu nieuczciwego radnego chronionego przez tę partię więc z dwojga złego wolę PiS a nie PO. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 16-09-2005, 13:29
|
|
|
LunarBird napisał/a: | A w Warszawie pogryzł się z PO (nawet posypała się tamtejsza koalicja) z powodu nieuczciwego radnego chronionego przez tę partię więc z dwojga złego wolę PiS a nie PO. | Właśnie - to nie był człowiek PiSu tylko PO - bo jakby był własny, to by Kaczyński nie zauważył problemu.
Pomijam już fakt, że obydwaj bracia byli po uszy wpakowani w aferę FOZZ - pierwszą poważną aferę finansową po 89-tym. |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-09-2005, 13:36
|
|
|
Cytat: | PS: Ysen, on chyba jest jednak faszystą |
Jakże czerwoni kochają to słowo, dla nich każdy kto nie jest z nimi, jest faszystą...Śmiać mi się chce.
Jak się okazało jednak, Kaczor nierzadko miał rację ( patrz. Miecio Wachowski ) i nie rezygnował z mówienia prawdy nawet jeśli groziła mu utrata mozliwości kandydowania. Za to go szanuję. Mimo wszystko nie dałbym mu stanowiska premiera - premier musi umieć zawierać kompromisy, a Lechu ma z tym problemy - to świetny minister lub premier dla rządu monopartyjnego, lecz nie polityk środka. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 16-09-2005, 14:17
|
|
|
Ja za tę jego "otwartość" go właśnie nie szanuję, bo nic dobrego nie robi, a rzuca błotem w innych. ze sam jest aferzystą i złodziejem pominę.
Cytat: | PS: Ysen, on chyba jest jednak faszystą. Te ciągoty do rządów silnej reki, surowych kar, afiszowanie się z nietolerancją... |
W sensie gospodarczym faszyści byli socjalistami. A już między faszyzmem a stalinizmem róznica była tylko taka, że to z czym pierwsi się obnosili, to drudzy zatajali. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|