FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Następny
  Polityka...
Wersja do druku
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 16-09-2005, 15:35   

Jak już mówiłem, Grisz, różnice między mną a Tobą w tej kwestii są czysto emocjonalne. Ty żyjesz przeszłością i nie chcesz ludzi, którzy w socjalizmie rządzili. Ja natomiast nie chcę ludzi, którzy ów socjalizm mogą z powrotem wprowadzić. Z owych ludzi tylko Lepper uważa się za lewicowca. A swoją drogą, znasz inne, w miarę nowoczesne, przykłady prawicy, która popiera etatyzm i wtrącanie się państwa we wszystkie dziedziny życia? Bo mi przychodzi do głowy tylko faszyzm właśnie.

Cytat:
Bo był tylko jednym ministrem, widocznie pozostali ministrowie skutecznie mu to uniemożliwiali.

A po czym wnioskujesz, że w ogóle próbował i że to akurat on jest ten dobry? Przecież pozostali to tacy sami katolicy jak on. Czyli moim skromnym zdaniem żadni.

Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 16-09-2005, 16:16   

Rozśmieszasz mnie... przecież to właśnie SLD, SDPL czy PSL domagają się większego wpływu państwa na gospodarkę, co jest typowe dla socjalizmu. PIS, aczkolwiek nie jest dla mnie partią marzeń i ma w swoim programie elementy zbieżne z ww, pozostaje jednak pod wieloma względami partią liberlaną jesli chodzi o gospodarkę, zaś podstawową zasadą PO jest "jak najmniej państwa w państwie". O czym więc tu mowa ?
Wreszcie, dyskusje o przeszłości traca powoli sens, gdyż cała lewa strona powoli odchodzi w niebyt - poparcie dla całej tzw lewicy oscyluje w okolicach 10-11 % co nie gwarantuje, ze którakolwiek z tych formacji znajdzie się w przyszłym parlamencie ( i oby tak było ).Już widzę sytuację w której Urban i Michnik zaczną chwalić Leppera, bo nie bedą mieli nikogo innego.
Powrót do góry
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 16-09-2005, 18:12   

Jakbyś nie zauważył, to nie miałem na myśli PO. A co do PiS-u, to miałeś kontakt z ich genialnym projektem konstytucji? Polecam to cudo. Poza gdzie Ty u nich widzisz liberalizm? Jak na razie Kaczor gada o trosce o lud pracujący miast i wsi, posługując się "poprawionymi" wynikami badań.

Cytat:
Wreszcie, dyskusje o przeszłości traca powoli sens, gdyż cała lewa strona powoli odchodzi w niebyt

Każdemu wolno pomarzyć;). Jak Twoim zdaniem lewica ma odejść, skoro 50% społeczeństwa ma lewicowe poglądy, a 90% lewicowy sposób myślenia ("państwo da")?

Z innej beczki (tu do konsensusu raczej nie dojdziemy): co sądzicie o przyłączeniu Turcji do UE? Bo ja nie wiem, czy się śmiać czy płakać. Żeby było śmieszniej pomysł popiera p. Rafał A. Ziemkiewicz, prawicowy felietonista i tak zwany pisarz (fragmenty jego tfurczości każą mi wątpić).

Redvampire
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 16-09-2005, 20:04   

Ysengrinn napisał/a:
Jakbyś nie zauważył, to nie miałem na myśli PO. A co do PiS-u, to miałeś kontakt z ich genialnym projektem konstytucji? Polecam to cudo. Poza gdzie Ty u nich widzisz liberalizm? Jak na razie Kaczor gada o trosce o lud pracujący miast i wsi, posługując się "poprawionymi" wynikami badań.

No własnei w 100% niestety na wpsólczesną myśl polityczna musiałem opracowac plany gospodarcze wpólvzesnych parti politycznych wiec wiem zę PIS ma bardziej lewicowy plan gospodarczy bazujacy na interwencjoniźmie państwowym niż SLD.

Ysengrinn napisał/a:

Cytat:
Wreszcie, dyskusje o przeszłości traca powoli sens, gdyż cała lewa strona powoli odchodzi w niebyt

Każdemu wolno pomarzyć;). Jak Twoim zdaniem lewica ma odejść, skoro 50% społeczeństwa ma lewicowe poglądy, a 90% lewicowy sposób myślenia ("państwo da")?

Tyż prowda
Powrót do góry
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 17-09-2005, 11:13   

Nad sensem przyłączania Turcji do UE można było dyskutować kilka lat temu, nie dziś. Przy obecnym wzroście ( a raczej spadku ) demograficznym krajów UE nie ma wyjścia jak tylko brać kraje, które mogą zapewnić dopływ siły roboczej, to raz. Po drugie, Turcja, o czym wielu zapomina, jest jednak krajem świeckim bez szariatu i innych tego typu cudów. Jej przyłączenie mogłoby być znakiem dla innych krajów arabskich, że odchył islamski nie popłaca.
Wreszcie, nie przyjęci Turcji do UE pchnie ją prostow otwarte ramiona fundamentalistów, a to byłaby klęska na całej linii.
Powrót do góry
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 17-09-2005, 11:20   

Jeszcze nie dawno sam się bałeś zamiany Europy w Eurabię. Mógłbyś mi wyjaśnić na czym się opiera twoja wiara w wyższy poziom cywilizacyjny i niższy stopień prymitywnego fanatyzmu u Turków niż u Arabów? Bo, poza tym, że Turcja jest krajem świeckim, to ja nie widzę. Jak dla mnie to co prezentują Turcy to arabski fanatyzm pomieszany ze stepowym zacofaniem. Ściągać ich do Europy można chyba tylko po to, żeby się dogadali z Arabami w kwestii domalowania księżyców do gwiazdek na fladze.

Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 17-09-2005, 11:25   

Owszem, nie podoba mi się to, ale po prostu nie ma innego wyjścia - albo ich ucywilizujemy, albo oni zislamizują nas.
Powrót do góry
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 17-09-2005, 11:36   

Ok, to teraz mi podaj przypadek, w którym się DALI ucywilizować. Bo z tego co słyszę w Niemczech z Turkami mają lepiej niż we Francji z Arabami.

Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 17-09-2005, 11:44   

Bo Europa jest wobec nich pobłażliwa i usłużna. Gdyby traktowano ich jak latynosów w USA sytuacja byłaby inna. W końcu przyjdzie to zrozumieć.
Powrót do góry
Bezimienny Płeć:Mężczyzna
Najmniejszy pomiot chaosu

PostWysłany: 17-09-2005, 12:25   

Grisznak napisał/a:
Bo Europa jest wobec nich pobłażliwa i usłużna. Gdyby traktowano ich jak latynosów w USA sytuacja byłaby inna. W końcu przyjdzie to zrozumieć.
No nie wiem, latynosi w USA nawet po kilku pokoleniach pozostają tak samo "latynoscy" jak w momencie przyjazdu - więc chyba to traktowanie na nich specjalnie nie wpływa?

the renegades on wheels.

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 17-09-2005, 12:29   

Grisznak, hmm............ jakby ci to powiedziec. traktowanie ich w ten sposob w momencie gdy procent ich populacji bedzie dostatecznie duzy, skonczy sie w pewnym momencie rewolucja. i nie jest to dowcip. po prostu wystarczy ze sie pojawi jakis polityk "ich" pochodzenia, ktory obieca naprawic niesprawiedliwosci, i na tej fali wygra dowolne wybory. a to bedzie porazka.

z tymi latynosami jest tak, ze ich wieksza czesc jest w stanach raczej mniej niz bardziej legalnie.... i sie boi za glosno spiewac
Powrót do góry
wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 17-09-2005, 13:29   

Grisznak napisał/a:
Wreszcie, nie przyjęci Turcji do UE pchnie ją prostow otwarte ramiona fundamentalistów, a to byłaby klęska na całej linii.

Taaaa... A czemu ignorujesz niewygodny FAKT, że w Turcji, każde badanie opinii społecznej przeprowadzone w ostatnich latach dowodzi, że 80% Turków POPIERA działania al-kaidy?

To że brakuje rąk do pracy to czysta bzdura, propaganda lewacka.
Ci idioci nie rozumieją, że wszelkie gałęzie przemysłu gdzie podstawowym składnikiem w strukturze kosztowej jest robocizna, I TAK delokalizują się - albo właśnie tu, na wschód, albo do Indii i Chin. A wysokie bezrobocie - średnio 10% w całej UE - i kłopoty ze znalezieniem chętnych do najprostszych prac, jak zamiatanie ulic czy przetykanie kanalizacji, to efekt orgiastycznego rozpasania lewackiego socjału, na który niedługo zwyczajnie nie będzie pieniędzy... a jak się to obetnie, chętni się znajdą.

Tych rąk jest dość, a jak trzeba więcej, to są ich miliony w Polsce, na Białorusi, na Ukrainie, w Rumunii i Bułgarii, w Rosji, w Wietnamie... gdziekolwiek, byle nie wśród muzułmanów.

Numer Gadu-Gadu
3869750
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 17-09-2005, 13:40   

Ano właśnie. Nie wiem na ile jest to prawdziwe, ale z tego co słyszałem muzułmanie chętnie do Europy przyjadą i NIE będą pracować. Będą sobie żyli z renty jak pasożyty, w międzyczasie majstrując bomby zegarowe.

Cytat:
A wysokie bezrobocie - średnio 10% w całej UE - i kłopoty ze znalezieniem chętnych do najprostszych prac, jak zamiatanie ulic czy przetykanie kanalizacji, to efekt orgiastycznego rozpasania lewackiego socjału, na który niedługo zwyczajnie nie będzie pieniędzy

Dokładnie. Skąd ta panika przed polskimi hydraliskami? Żabojady boją się ludzi, którym się CHCE pracować.

Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 17-09-2005, 14:14   

Cytat:
muzułmanie chętnie do Europy przyjadą i NIE będą pracować
nie-muzulmanie tez :D
Powrót do góry
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 24-09-2005, 20:21   

Wybierz skład parlamentu!!!

Ach, jak fajnie by było w ten sposób wybieraćXD.

Strona 7 z 13 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi