Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Muzyka, ktorej nienawidzicie: |
Wersja do druku |
Easley
Exorcist
|
Wysłany: 22-11-2009, 22:06
|
|
|
Cytat: | Lubię poskakać i pomachać łbem dla Szatana w rytm metalu |
poskakać i pomachać łbem dla szatana co ? ^^
wierz mi, też lubie ale nie ma jak tego nazwać tańczeniem
Cytat: | Hip hop - no ja przepraszam, ale ale tak zrytmizowana muzyka sama w sobie sprawia, że słuchaczowi trudno usiedzieć na tyłku. |
co to hip hopu to zwracam honor, teraz jak przeczytałem co napisałem wyżej widze swój błąd ^^ nie miej mi za złe, mało w nocy spałem
Cytat: | Rock - tu zależy od gatunku, ale zaręczam ci, są kluby, gdzie przy muzyce rockowej tańczy się naprawdę fajnie. |
jeśli mówisz o melodic rocku to nie wiem na pewno ale wydaje mi sie że coś sie da, co do reszty gatunków jeszcze nigdy sie nie spotkałem z tańcem w tym stylu, choć oczywiście nie zaprzeczam że istnieje |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 22-11-2009, 22:11
|
|
|
Uprzejmie proszę o rozpoczynanie zdań wielką literą i kończenie kropką. |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 22-11-2009, 22:12
|
|
|
Easley napisał/a: | W sumie mają racje ale nie rozumiem jak można w kółko słuchać jakichś brzdęków, uderzeń elektronicznego czegośtam |
Uwierz - można. Chociażby jako tło muzyczne do pracy z kompem :)
Easley napisał/a: | Metal, rock, hip hop to nie jest muzyka do tańczenia. |
To pogo i breakdance to nie jest taniec? :o
Przy okazji - rock and roll, z którego wywodzą się pozostałe style rockowe (z metalem włącznie) był muzyką taneczną. |
|
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 22-11-2009, 22:13
|
|
|
Cytat: | Nie wiem, jak na waszej planecie, ale na naszej są to gatunki, przy których jak najbardziej się tańczy |
Dokładnie. Muszę poprzeć tutaj wypowiedź Grisznaka. Choć hip-hopu nienawidzę (o czym już pisałem) to przy rocku, a nawet metalu nie mam problemu z "tańcowaniem". Tancerz ze mnie żaden, więc pewnie dla ludzi obytych ja i mi podobni robimy z siebie pajaców i szalonych skoczków, ale spokojnie można się przy tym poruszać. Ot, pomachać główką, poskakać dziko. Oczywiście, można się kłócić o specyficzne podgatunki, rytmy, rodzaje rocku itp, ale ogólnie nie jest to muzyka przy której nie można się pobawić. Zresztą właśnie wróciłem z koncertu zespołu przyjaciela (metalowego), który gościł dzisiaj we wrocławskim klubie rockowym i zdrowo potańcowałem pogo i niezmiernie dobrze się przy tym bawiłem wraz z większością gości. :) Tak więc polecam wypad do jakiegoś klubu rockowego i próbę "rozruszania" ciała w tych rytmach :D :D.
Cytat: | Idź i nie grzesz więcej. |
Amen :P |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
Easley
Exorcist
|
Wysłany: 22-11-2009, 22:20
|
|
|
Hej, hej - w poprzednim poście wszystko wyjaśniłem :)
Ja osobiście po prostu nie trawie muzyki pokroju techno, ale jeśli Ty jej słuchasz nie będę Cie poniżał ani nic w tym stylu. Każdy ma prawo do słuchania tego czego chce, to jest temat aby wyrazić swoje zdanie, to normalne że jak skrytykujesz jeden typ muzyki odezwą się rzesze fanów z zażaleniami do Ciebie iż gardzisz ich ulubioną muzyką.
Teukros, wybacz - z tego co wyczytałem w regulaminie nie było wzmianki o tym aby zaczynać z dużej litery i kończyć kropką, niemniej będę się do tego stosował :)
Mitsurugi, co do tańczenia przy rocku itp nie miałem jeszcze okazji spróbować, większości takich wypadów to tradycyjnie, na scenie. Za około dwa tygodnie wybieram się do klubu więc coś tam popróbuje :) |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 22-11-2009, 22:32
|
|
|
Easley napisał/a: | Teukros, wybacz - z tego co wyczytałem w regulaminie nie było wzmianki o tym aby zaczynać z dużej litery i kończyć kropką, niemniej będę się do tego stosował :) |
Bardzo przepraszam za ten niepotrzebny i niemiły wtręt (i możliwość zabrania komuś tej przyjemności), ale jako propagatorka czytania ze zrozumieniem i posiadaczka namolnego wewnętrznego humanisty nie zgodzę się z tym stwierdzeniem.
Cytat: | II. Zasady formalne
2. Nie wymagamy od użytkowników absolutnej zgodności z zasadami języka polskiego, niemniej powinny one być stosowane w postach. Posty napisane niechlujnie lub niegramatycznie, których styl lub forma są skrajnie nieczytelne dla użytkowników forum, będą usuwane. |
|
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 22-11-2009, 22:43
|
|
|
Cytat: | Teukros, wybacz - z tego co wyczytałem w regulaminie nie było wzmianki o tym aby zaczynać z dużej litery i kończyć kropką, niemniej będę się do tego stosował :) |
Cytat: | 2. Nie wymagamy od użytkowników absolutnej zgodności z zasadami języka polskiego, niemniej powinny one być stosowane w postach. Posty napisane niechlujnie lub niegramatycznie, których styl lub forma są skrajnie nieczytelne dla użytkowników forum, będą usuwane. |
Cytat: | wierz mi, też lubie ale nie ma jak tego nazwać tańczeniem |
Pogo oficjalnie widnieje w rejestrze tańców, mimo, że z pozuru "nie ma ładu, nie ma składu".
Cytat: | Mitsurugi, co do tańczenia przy rocku itp nie miałem jeszcze okazji spróbować, większości takich wypadów to tradycyjnie, na scenie. Za około dwa tygodnie wybieram się do klubu więc coś tam popróbuje :) |
Hahah, nie próbowałeś tańca przy danej muzie i mówisz, że się do tego nie nadaje? :P |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 22-11-2009, 22:56
|
|
|
Easley napisał/a: | Cytat: | Lubię poskakać i pomachać łbem dla Szatana w rytm metalu |
poskakać i pomachać łbem dla szatana co ? ^^
wierz mi, też lubie ale nie ma jak tego nazwać tańczeniem |
To, że tworzysz jakieś pokrętne definicje, mało mnie obchodzi. Obrządek kultowy ku czci Wielkiego Kozła, jakim jest koncert metalowy, zawiera w sobie jak najbardziej rytualny taniec z charakterystycznym machaniem głową, które w przekazie symbolicznym oznacza "wytrzepałem mózg!".
Proszę, zdefiniuj pojęcie tańca, to pogadamy. Póki co, leć szorować parkiet. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 23-11-2009, 10:49
|
|
|
Najnowsza piosenka Chylińskiej, którą puszczają nonstop. Jak to ktoś mądrze powiedział - nowa Chylińska to dziecko Dody i Nergala. Sama piosenka nie jest może jakoś przesadnie straszna, ale puszczana po raz fnasty...
Zresztą... Większość obecnych "hitów", które muszę wysłuchiwać w kółko i w kółko. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 23-11-2009, 10:51
|
|
|
Bardzo proszę o trzymanie się tematu. Jeżeli kwestia stosunku do pisowni na forum kogoś bardzo interesuje, może do woli dyskutować tutaj - http://forum.tanuki.pl/tematy30/5352.htm |
|
|
|
|
|
Alex Ashtray.
*Androgyne Emo*
|
Wysłany: 22-03-2010, 14:41
|
|
|
*brokencyde - żałuje do tej pory, że na to trafiłam. Największa tandeta EVER. Połączenie bojzbendu z obrzydliwymi i "na odwal się" tekstami jak od zboczonych raperów, krzyki jak ze screamo, wszystko na bazie techna. Jeśli natraficie na to, to zwiewajcie.
Nie przepadam też za wszystkimi pseudo-rockowymi piosenkarkami dla 13-latek(zwłaszcza jeśli wszyscy dookoła podniecają się jakąś kiepawą piosenką z równie żenującym i mało odkrywczym tekstem).
Potem jakaś nasłucha się Kelly Clarkson i zdaje jej się, że jest wielkim punkiem/gotem. |
Ostatnio zmieniony przez Alex Ashtray. dnia 23-03-2010, 10:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
reiji777
Trollface
|
Wysłany: 22-03-2010, 21:07
|
|
|
Ja nie trawię country. Jakoś ta muzyka mi nie leży; melodie grane na gitarze i śpiew kowboja przy ognisku nie kręci mnie ani trochę. |
|
|
zonk486
Głupek na wynajem!!
Dołączył: 16 Kwi 2009 Skąd: Piotrków Trybunalski Status: offline
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 23-03-2010, 13:07
|
|
|
jest parę rodzajów muzyki, których nie potrafię wytrtzymać słysząc ją swoimi uszami jednak są te, których od razu unikam. Są to między innymi:
-hiphopolo w wykonaniu mezo i innych jego pobratyńców, których teksty są w stylu:"Po robocie nie gadamy o robocie..." i innych.
-łupanki w techno, w której różne wariacje basami są głównym elementem muzyki.
-wyjątkowo głupiego disco-polo oraz J-Disco. |
|
|
|
|
|
Alex Ashtray.
*Androgyne Emo*
|
Wysłany: 23-03-2010, 14:41
|
|
|
Wyżej wymienionych i ja nie trawie...dziwie się, jak można słuchać tak prymitywnej muzyki "na poważnie", w sensie - nie tańczyć przy niej, tylko fascynować się serio O.o |
|
|
kapplakk
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|