Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki (Wszechbiblia) Anime! |
Wersja do druku |
darkrael
Tańczący z przecinkami
|
Wysłany: 09-03-2005, 21:23
|
|
|
bezstratnie, podalem Avellanie adres do zipa z bmp, (jesli wolisz inny format to mow)widocznie nie przekazala.
[ Dodano: 09-03-2005, 22:02 ]
ramka z gradientem jest pod adresem http://mip.and.pl/test4.jpg nie wiem czy o to chodzilo, bawilem sie troche, ale nie bardzo wychodzilo i tylko ten wariant wygladal sensownie. Ocenzcie sami.
[ Dodano: 10-03-2005, 22:17 ]
wstawilem leb kotka, tylko cos ten kotek nie w sosie, ale po zmniejszeniu nie widac. Copykot chyba nadaje sie jako tlo w prawym dolnym rogu wnetrza, musialem go rozjasnic zeby tekst nad tlem byl czytelny. Mysle ze to swietne miejsce na ten znaczek. Liczba recenzji, moze na dole strony, tam jest miejsce do wykorzystania.
http://mip.and.pl/test5.jpg |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 10-03-2005, 22:38
|
|
|
Ten łepek jest świetny w wersji dużej, ale nie jestem pewna, czy do takiego zmniejszania nie jest zbyt szczegółowy...
A co do ramki - mnie nie o końca o to chodziło. Myślałam raczej o tym, żeby gradient był od wewnątrz na zewnątrz lub na odwrót - jakby wyłaniała się (lub zaglębiała) w tło. Ale zdaję sobie sprawę, że z tym pewnie byoby sporo roboty (narożniki...).
[ Dodano: Czw 10 Mar, 2005 22:43 ]
Za to copyright moim zdaniem wygląda świetnie! |
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 10-03-2005, 23:07
|
|
|
wysłałam porawioną wersję łebka, ciemnieszy, ale nie jest taki pasiasty ==' |
|
|
|
|
|
darkrael
Tańczący z przecinkami
|
Wysłany: 11-03-2005, 10:26
|
|
|
Wlasnie z tym lebkiem to jest tak, ze po samym zmniejszeniu on traci wszelkie szczegoly, to co jest na stronie to wersja wyostrzona, ktora te szczegoly miala uwydatnic, ale z kota zrobil sie tygrys :) postaram sie bardziej dopracowac te wersje nowa, moze wyostrze tylko oczeta, zobaczymy.
[ Dodano: 11-03-2005, 14:45 ]
kocur chyba wyglada teraz lepiej, jest troszke wiekszy i bardziej pasuje taki ciemniejszy, jak dla mnie moze byc. Swoja droga, nie dziwie sie kotu, ze jest zly, jakby mi IKa leb urwala tez bylbym... Ramka chyba troche za jasna, ale efekt jakis jest. Pokombinuje jeszcze z tym wylanianiem, ale z doswiadczenia wiem ze zwykle daje to nieciekawe efekty. Czekam na dalsze wskazowki.
http://mip.and.pl/test6.jpg |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 12-03-2005, 00:10
|
|
|
O taaaaaaak... Kotek lepszy i ramka też! (moim zdaniem, oczywiście).
Za to nie podobają mi się te zielone kropy przy buttonach, to co jest teraz moim zdaniem wygląda lepiej... Chyba, żeby w ogóle zrezygnować z tego typu ozdobników.
Ilości recenzji na dole zupełnie nie widać... A jakby wyglądala pod kotem, na przykład też na guziczku?
[Słonka, dlaczego tylko ja się tu produkuję?... _^_ Może by się tak dla odmiany odezwał ktoś, kto się zna na grafice?] |
|
|
darkrael
Tańczący z przecinkami
|
Wysłany: 12-03-2005, 15:38
|
|
|
Zielone kropy, jest tu problem tego typu, ze same bannerki sa niezbyt szerokie i same wygladaja nie za dobrze, bo duzo tam pustego miejsca. pierwszy ozdobnik ma to do siebie, ze duza ilosc buttonow tworzy tam bardzo upakowana kompozycje, przydaloby sie troche luzu, dlatego ozdobnik zmiejszylem do zielonej kropki... Pomysle na czyms jeszcze innym. Liczba recenzji pod kotem, no nie bardzo to widze... moze na tym pasku gdzie jest przycisk szukaj. uczciwie przyznam, ze sam nie umieszczalbym liczby recenzji u siebie na tak widocznym miejscu, kazdy kto kliknie na przycisk recenzje od razu bedzie wiedzial ze macie mnostwo recenzji, sam sie zalamalem jak to zrobilem :) Ta liczba nie jest moim zdaniem konieczna. Przeciez takie anime news network nie pisze ze ma ponad 3 tysiace pozycji w encyklopedii. Po za tym Waszym najwazniejszym atutem nie jest ilosc tylko jakosc. Kazdy kto raz wejdzie na wasza strone juz wie ze innej szukac nie musi, to czy to bedzie 200 czy piecset nie ma takiej roznicy. Jesli tej liczby nie podacie to ludzie beda myslec ze jest ich wiecej :D |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 13-03-2005, 10:36
|
|
|
Mnie się kropki podobały, ale jak widać, to rzecz gustu.
Co do licznika recenzji: zgadzam się, że w obecnej sytuacji nie jest to najważniejsze - przynajmniej nie dla większości oglądających. Niemniej dobrze mieć taki licznik, choćby po to, żeby samemu nie pogubić się w statystykach. Więc ja bym twierdziła, że powinien zostać, niekoniecznie wielki i strasznie widoczny, ale jednak tak, żeby było wiadomo, ile w danej chwili mamy tekstów. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 13-03-2005, 10:44
|
|
|
Z opóźnionym zapłonem powiem - śliczny layout, tylko te postaci wklejane tu i tam jakoś mi nie pasują, być może dlatego, że są rysowane solidami, podczas kiedy kotek nie. Czy nie wyglądało by ładniej, gdyby dodać chociaż jakiś cień za nimi? |
|
|
|
|
|
darkrael
Tańczący z przecinkami
|
Wysłany: 14-03-2005, 16:37
|
|
|
http://mip.and.pl/test7.jpg
nowy ozdobnik do bannerkow i kilka grafik do wyboru, dorobilem troche wiekszy cien do grafik, ale to raczej nie rozwiazalo problemu, byly plaskie i sa nadal, nic tu nie wyczarujemy, chyba zeby Ika cos narysowala :) |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 15-03-2005, 15:01
|
|
|
No dobrze, widzę, że towarzystwo znowu ograniczyło się z komentarzami do GG...
Ozdobnik do bannerków mi się podoba, ale mi się też i kropki podobały. Jedno dobre, drugie dobre. Postaci z cieniami wyglądają chyba lepiej, bo tych cieni prawie nie widać, ale jednak jakoś jakby "odpłaszczają" stronę. Natomiast co do ich doboru to przyznam uczciwie, że z tego zestawu znam tylko Sagarę i Chidori (ładnie zresztą tu wyszli), więc nie wiem, kto i z jakiego paragrafu by się nadał :) |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 15-03-2005, 17:07
|
|
|
Tą parę można by wrzucić, bardziej mi to odpowiada niż np. to co jest teraz po prawej strony u góry (jakoś nie mogę się przekonać do tych dwóch dzieciaków). Dobre są też powiększone litery w przyciskach menu, gdybym zmienił rozdzielczość na wyższą niż mamteraz, to aktualne menu byłoby lekko nieczytelne. jestem też za wprowadzeniem innych ozdobników. Początkowo podobały mi się kropki, ale nie wyglądają za dobrze w zestawieniu z buttonami w róznych rozmiarach więc stawiam na strzałki. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
Dołączył: 04 Lut 2003 Skąd: z swoich opowiadań... Status: offline
|
Wysłany: 15-03-2005, 17:32
|
|
|
Cóż, jako ozdobniki buttonów faktycznie wg. mnie lepsze są strzałki.
Jak powiedział Crack strzałki lepiej wyglądają z większymi buttonami.
Co do ozdobników przy napisach "menu" i "przyjaciele", to tą miniaturkę kota która jest teraz wydaje mi się lepsza, ponieważ nie wiem czemu ale ta kocia mordka nie wydaje mi się zbyt sympatyczna, chyba że wstawić by tą "śpiącą wersję". |
_________________ Wróciłem, nie cieszycie się? :]
"Do not fear in the face of your enemies, speak the truth always, even if it leads to your death, save helpless and do no wrong..." |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 15-03-2005, 17:34
|
|
|
strzałki imho sa ładniejsze od kropek, więc optowałabym za nimi.
Co do obrazków... kojarze tylko Guu XD... a cienie sa dobrym pomysłem, i jak powiedziała Avellana, odpłaszczają stronę i nadają troche głebi.
To menu, które jest teraz, jest ciut nieczytelne - przy rozdzielczości 1152 (na jaką zmieniłam) daje lekko zamazany efekt. Powiekszenie więc napisów jest dobrym posunięciem.
EDIT:
Problem zgłoszony przez znajomego, z WA w IE 6 ze wszystkimi łatkami i update'ami - recenzje spadają nisko, tak, że się wydaje, iz nic tam nie ma. U mnie też ... wygląda to tak:
http://minamoto.fm.interia.pl/images/tla/bug1.jpg |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-03-2005, 18:12
|
|
|
hmm, ta przerazona parka jest z ai yori aoshi :D a ogolnie to strzalki sa chyba nieco lepsze..... a co do mordki, to coz, ktos chcial catgirl, to ma catmana ;) |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 15-03-2005, 18:37
|
|
|
To teraz ja ^^
Póki co moja przeglądarka IE ileś tam nie zarejestrowała błędów. Rejestrowała wprawdzie wcześniej, ale błędy zostały naprawione zanim zdążyłam o nich powiedzieć :) Co do graficzek - cienie wyglądają dobrze, a z proponowanych zestawów te obecne są chyba najlepsze... Chyba żeby zmienić te dwie naparzające się panie, ale na co to już nie mam pomysłu (może Mutsumi i Naru?) |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|