Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki (Wszechbiblia) Anime! |
Wersja do druku |
Miya-chan
Aoi Tabibito
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 04-09-2004, 21:00
|
|
|
Naprawdę pora na odmianę, Wszechbiblia nie musi być non-stop na niebiesko i choć uwielbiam ten kolor, muszę stwierdzić, że w tym przypadku niespecjalnie pasuje. Jestem absolutnie za layem stylizowanym na bibliotekę... Trochę zieleni do tego byłoby też niezłym pomysłem :) |
|
|
|
|
|
Satsuki
Fioletowy Płomyczek
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Aaxen, zamek Elieth ves Aeriei nad Morzem Płaczu Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 04-09-2004, 22:11
|
|
|
Xen - pomysł GENIALNY!
Tylko mi jako tako bardziej pasuje ladny, lekko pastelowy żółty (coś jak w tej witrynie od Vanny) |
_________________ Uciekaj skoro świt, bo potem będzie wstyd
i nie wybaczy nikt chłodu ust twych |
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 05-09-2004, 10:33
|
|
|
Nowy lay byłby faktycznie ciekawym rozwiązaniem. Tylko ktoś musiałby go zrobić i przedstawić jako alternatywę coby to nie latało w sferze teorii :P. Plastycy do boju. |
|
|
|
|
|
Yuby
Kotosmok
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 05-09-2004, 19:22
|
|
|
Tak... Pomysł Xena jest dobry. Pod warunkiem że bedzie ta zieleń, to bardzo ożywić stronępowinno. Ale lay raczej brązowy, ten pastelowy ze stronki od Vanny mi na bibliotekę nie pasuje jakoś. |
_________________ From the brightest start
Comes the blackest hole
You had so much to offer
Why did you offer your soul? |
|
|
|
|
Noire
Pomniejszy Inżynier
|
Wysłany: 06-09-2004, 13:51
|
|
|
Xen, pomysl fenomenalny ^^. Z ta zielenia powinno swietnie wygladac. I wtedy nazwa WA ma wieksze nawiazanie ^^ |
|
|
Agit
Coffee Addict
|
Wysłany: 06-09-2004, 16:38
|
|
|
Nazwa "Wszechbiblia" teoretycznie nawiązuje do czegoś innego, ale kazdemu sie moze kojarzyc jak zechce ;)
Jeśli nie niebieski, to mi się widzi kawowy + kawa z mlekiem i podobne beże. Skoro jest duzo tekstu, to nie ma mowy, zeby kolory frustrowały po 5 minutach. |
_________________ Galeria na Deviantarcie
|
|
|
|
|
Noirek
Gość
|
Wysłany: 06-09-2004, 16:49
|
|
|
Wiem jakie ma pelne znaczenie, poprostu chodzilo mi o fanow mangi ktorym Slayers tylko obilo sie o uczy, albo kompletnie nie znaja tytulu ^^ (niewierni ;P) |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 07-09-2004, 07:33
|
|
|
Dodaj do tego fanów Slayersów którym o uszy zwyczajnie nie obił się ten, było nie było, neologizm:]. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 07-09-2004, 13:22
|
|
|
Opcja Agit po zastanowieniu bardzo mi się podoba... Kawa z mlekiem, kawa, beże... A może do tego jakieś kawałki w ciemnej, stonowanej zieleni i jasne, szarozielone? Może przydadzą nam się dwa rodzaje tła (oczywiście pasujące do siebie), np. beżowe pod tekst recenzji i szarozielonkawe pod technikalia? Albo beż z ciemnozielonymi linkami? To mogłoby być ładne!
P.S. Chyba 90% zbadanych przeze mnie polskich stron o anime ma różne wariacje na temat niebieskiego... Bądźmy inni! |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Agit
Coffee Addict
|
Wysłany: 07-09-2004, 13:36
|
|
|
Słuchajcie, a jakby całe tło podpicować na pergamin albo stary papier (jakies skazy, nierownosci, moze bardzo bardzo jasny tekst, naddarcia, dziurki - oczywiscie tak subtelne, zeby moglo byc tlem i nie przeszkadzac w czytaniu nalozonego tekstu) - kolor beżowo-zołtawy akurat by nie dziwil... a gdzies u gory, w rogu widok przewroconej filizanki (znalezc zdjecie przewroconej filizanki na pewno sie da) z gory (no wiecie, jakby patrzec na nia calkiem z wysoka) i w tym momecie na bocznym i gornym menu kolor brazowy-kawowy w formie plamy... Stara ksiazka, na ktora ktos wylal kawsko, albo rownie dobrze herbate (tez ladny kolor)... Kolory brazowe, bezowe, rudawe... Ujecie filizanki takie, jak tu: http://www.endpointgifts.com/epgifts/images/patterns/CHCERABOYE.jpg
ta lezaca ta spodku, widoczna bylaby czesciowo i wystawala z gornego lewego rogu...
..oczywiscie nie mam pojecia, czy to sie da w ogole zrealizowac :) |
_________________ Galeria na Deviantarcie
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 07-09-2004, 14:34
|
|
|
* opcja Agit jest interesująca ... ale przypuszczam, że z tym jest dużo roboty -_-
* niebieski+szary+biały w różnych wariacjach, z kolorowymi dodatkami -> tu nie tylko strony o anime ale generalnie takie laye stron dominuje bo kojarzy się z fachowością, a jak ktos korzysta z gotowych wzorów, to takich właśnie jest najwięcej ... Nie mówiąc o tym, że co na forum wchodzę to jest ten "silver" i wszystkie wyglądają tak samo :/
(he ja mam czarne tło i zielone lierki ... nienormalnie),
* optuję za zielonym (tylko nie takim jak główna strona Mangazynu- "oprawa bajkowa" bo aż oczy bolą, tylko cos w stronę seledynu) z domieszką brązu i jasnej żólci (też bledsze... ^^) - kojarzy się z drzewami :p
eventualnie skórki, 2, 3 do wyboru :? (jak na www.fantasyworld.pl) np. niebieska, zielonkawa i kawowa ...
tak sobie ględzę ... ale bądźcie inni :) |
|
|
|
|
|
Martin
Wszechbiblia.Net Admin
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 07-09-2004, 22:03
|
|
|
To zestawienie zielono-beżowe, zz pergaminem, mnie się szalenie podoba. Może tylko tło pod tekstem mogłoby być jaśniejsze. A poza tym - jest stosunkowo mało popularne, wyróżnialibyśmy się ;) |
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 07-09-2004, 22:31
|
|
|
Mnie wprost przeciwnie. Za dużo grafiki (graficzne tło pod tekstem?), całość wygląda trochę... amatorsko. |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 07-09-2004, 23:17
|
|
|
bp ja wiem :/ ten pergamin ... jakos tak ... :/ wygląda zgrzebnie ... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|